Kurs başvurusu -onaylar ve kıstaslar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hasan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hasan

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Şimdiye kadar 3 tane Merkezi, 5-6 tane de mahalli kursa katıldım.
Zaman zaman arkadaşarımız ilginç başlıklarla yeni konular açılıyor. Bildiklerimi paylaşayım dedim. Belki biraz faydası olur.

Bir kursu beğendiniz, başvuru yapınız..ee sonra.... örnek olarak kursun adı Fatih Eğitmen Eğitimi olsun...
B/B/B/B/B ??????

Önce telefonumuza onay günlerinin ilk günlerine hatırlatma koyarak başlayabiliriz... :)

1-Okul; zamanı geldiğinde onaylar.
En azından onaylaması lazım. Genelde bizim idarelerimiz Allahın her günü Hizmet İçi Başvurusu varmı diye kontrol etmediklerine göre zamanında ya sözlü olarak yada garantilisi "dilekçe" yazarak ki, dilekçede başvurduğunuz eğitimin kodu, Onay tarihleri vs olsun hatırlatın. Onay tarihlerinin başladığı ilk gün olursa en garantilisi olur.
O/B/B/B/B

Uyarı: Görevlendirme ile başka bir okuldaysanız, mebbis kaydı önemli, görevli olduğunuz okul onay verir. Başıma geldi. İl beni isim benzerliğinden dolayı başka bir okulda görevlendirmiş :verymad: Hem kadromun olduğu hem de gerçek görevledirmemin olduğu okulda başvurum gözükmedi.

2-İlçe (İl merkezindeyseniz ilçeye il merkezi bakar) 'nin de onaylaması lazım. Yine telefonla veya yazılı olarak hatırlatın. Özellikle küçük ilçelerde sorun olabiliyor. Yıl boyu 30-40 öğretmen kursa başvuru yaptığından sürekli ilgilenen olmayabiliyor.
O/O/B/B/B

3-İl'de onaylar. Genelde sorun olmaz ama zamanı gelince arada bir kontrol edin. Yıl boyunca ilde büyüklüğüne göre en az 200-300 başvuru olduğu için devamlı kontrol eden biri olur.
O/O/O/B/B

4-Geldik bakanlığa, dananın kuyruğu burda kopar... Görev Sürenize, branşınıza, bulunduğuz ildeki -ilçedeki bu kursa katılan sayısına bakıyorlar. Örneğin ilçenizde 4 BT öğretmeni var ve 1 tanesi sizin kursa gitmiş... yada ilçedeki öğretmen sayınız 150 ve 2 öğretmen bu kursa katılmış. Hiç şansınız yok gibi. Gibisi fazla "YOK"...

En son katıldığımız kursta geldiğimiz il ve ilçelerdeki öğretmen sayısı, Bt öğretmen sayısı, Kurs alan öğretmen sayısı vs bilgilerini verdiler. Hatta normalde 7-8 yıl üstü BT öğretmenini tercih ettiklerini ama bazı illerde kursa başvuran ve önceden eğitim alanların sayısının az olması nedeniyle 1-2 yıla kadar inmak zorunda kaldıklarından bahsettiler. Bizde bir arkadaş 4, geri kalanımız en az 7-8 yıllıktık.

O/O/O/O/B iş tamamdır... bitti.. otobüs biletiniz alın veya arabayla gidecekseniz uzun yol bakımı vs yaptırın.

5-Hizmet İçi Eğitim Merkezinin Onaylaması sadece "gelenlerin isim listesini aldım" ifadesi ki bunu beklemenize gerek yok. Bunu Son Cuma yapabiliyorlar. Sakın bunu beklemeyin...
O/O/O/O/O/

...........
Şimdi geldik RED sebebine;
Okul/ilçe/il niçin red eder? Tek sebep Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliğindeki bir-iki madde olabilir. Aynı yıl içinde birden fazla Merkezi Hizmet İçi Kursuna katılamassınız. (başvuramassınız demiyor, aynı anda 5 tane başvurunuz olabilir) İstisnai durum olarak belirli projelerde görev alanlar ve re'sen başvuranlar olabilir.
Bazen ilden/ilçeden , kursu alan sayısı göze batacak kadar çoksa red edebilirler.

Her ne şekilde olursa olsun makul bir açıklama yazmaları gerekiyor.

Hizmet İçi Eğitim Yönetmeliği http://mevzuat.meb.gov.tr/html/51.html

http://mebk12.meb.gov.tr/meb_iys_dosyal ... implan.pdf

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün 30736300/774/5313998 sayı 14/11/2014 tarih ve 2015Yılı Hizmetiçi Eğitim Planı konulu yazısı
5- Bir personel, yıl içinde en çok 5 faaliyet için başvuru yapabilecektir. Personel, projeli faaliyetler, birbirinin devamı niteliğinde olan veya görev değişikliği nedeniyle katılma zorunluluğu olan faaliyetler dışında yılda en fazla bir hizmetiçi eğitim faaliyetine katılabilecektir.
http://mebk12.meb.gov.tr/meb_iys_dosyal ... implan.pdf

Kursta ne yenilir, ne içilir, nerde kalınır, eşle gidilir mi, eşle gideceksek gitmeden önce ne yapmak lazım, ... forumda bu konuda açılmış başlıklar var..

Şimdilik aklıma gelenler bunlar... Resmi kaynak göstererek ekleme yapabilirsiniz.

:++:

Hocam ayrıntılı anlatım için teşekkürler. Güzel bir başvuru rehberi olmuş. :alkis:

bende yeni başvuru yaptım okulum onayladı ilçede 3-4 gün içinde onay verecekmiş ildeki onay kaç gün sürer hepsi onaylandığında bizim haberimiz olurmu yoksa takip etmemiz mi gerekiyor hocam sürekli?

Bi heyecanla başvurursun..O/O/B/B/B aşamasında yeterli kişi olmadığı için açılmadı derler.. hevesin kaçar.

yusufcuk51' Alıntı:
bende yeni başvuru yaptım okulum onayladı ilçede 3-4 gün içinde onay verecekmiş ildeki onay kaç gün sürer hepsi onaylandığında bizim haberimiz olurmu yoksa takip etmemiz mi gerekiyor hocam sürekli?
Degerli meslektaşım,
Sen mebbisten başvurunu takip etmelisin. Tüm onaylari aldiktan sonra ilçeye hizmet içi egtimlere katılacak olanların listesi gelir.onlar da okuluna bilgi verirler.
Eğer mebbisteki mail adresin guncelse mail adresine de kurs içeriği ile ilgili bilfilendirme mesaji gönderiyorlar.
Umarim beklediğin şekilde onay işlemleri gerçekleşmiş olur.

aydınDr' Alıntı:
yusufcuk51' Alıntı:
Degerli meslektaşım,
Sen mebbisten başvurunu takip etmelisin. Tüm onaylari aldiktan sonra ilçeye hizmet içi egtimlere katılacak olanların listesi gelir.onlar da okuluna bilgi verirler.
Eğer mebbisteki mail adresin guncelse mail adresine de kurs içeriği ile ilgili bilfilendirme mesaji gönderiyorlar.
Sizin yapmanız geekiyor.. Eğer mebbisten takip yapmassan yinede kağıt olarak gelir ama son hafta gelir. Yol hazırlığı, bilet vs. perişan olursun.

Bana kursun ikinci günü Milli Eğitimden telefon geldi. Kursunuz var diye...

aydınDr' Alıntı:
yusufcuk51' Alıntı:
Degerli meslektaşım,
Çok Tşkler hocam...

Yılda sadece 1 kursa katılabileceğimizi bilmiyordum. Bu sene 2 farklı kurs yazmıştım, silip hep aynı kursu yazayım o zaman

xapex' Alıntı:
Yılda sadece 1 kursa katılabileceğimizi bilmiyordum. Bu sene 2 farklı kurs yazmıştım, silip hep aynı kursu yazayım o zaman
Degerli meslektaşım,

Il/ilcenizin o kursa başvuranların sayısı sizin kursunuzun onaylanmasinda da erkili. Yilda 1 den fazla kursa katilamayacaginiz noktasinda bir kesinlik yok.
Mesela uzaktan eğitim olan hizmet içi eğitimleri çoğu arkadasimizin basvurulari onaylandığını formdan gorulebilmektedir.

Kolayliklar dilerim.

BBNET
Geri