kurban bayramı tatili

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan martinof
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

martinof

Site Gezgini
kurban bayramı tatili hakkında bilgisi veya duyumu olan arkadaşlar var mı? en son ertuğrul günay 10güne çıkartılması için teklif vereceğim demişti,fikri veya bilgisi olan arkdaşlar varsa,ve paylaşırlarsa :))

"Kültür ve Turizm Bakanı Kurban Bayramı tatilinin 10 gün olması için meclise önerge sundu."
Son bilinen açıklama buydu hocam, henüz bir gelişme yok. Ama 10 gün olmasından yanayım...
Dersti, Normdu, Formatörlüktü kafamız daha sene başından iyice şişti... :verymad:

bende 10günden yanayım hocam,hoş şu anki hükümetin böyle bişey yapacağını sanmıyorum,,yapsalar bile kamu çalışanlarına 10gün tatil,öğretmenlere tatil falan yok derler :)

10 gün biraz hayal gibi 4+4+4 den dolayı bi çok okulda sistem oturmadıgından derslerde verim yok tatil olmaz

yok yok 100 gün olsun hatta hiç çalışmayalım. Yata yata ülke büyümez ama neresi büyür bilirsiniz! Bence tatiller kısaltılmalı haftada 6 gün çalışılmalı...

caglarakcay' Alıntı:
yok yok 100 gün olsun hatta hiç çalışmayalım. Yata yata ülke büyümez ama neresi büyür bilirsiniz! Bence tatiller kısaltılmalı haftada 6 gün çalışılmalı...

bu lafı söyleyen biri niye hep çıkıyor arkadas????
sanki biz memleket batsın istiyoruz, ama 10 saat uzaktaki ailemizin yanına gidemeyip bayramı kimsemizin olmadığı bir memlekette sap gibi gecirmek istememek bu demekse....

caglarakcay' Alıntı:

:-1:

Abartmışsınız... arada kalan 2.5 günün çok verimli olmayacağı kesin. Hemde insanlar kış gelmeden bir tatil yapsa fena mı olur?

Ailesiyle bir bayram geçirse...

caglarakcay' Alıntı:
yok canım 6 gün yetmez...
ayağımıza gülleler bağlansın çizgili pijamalarla öğretmenlikten kalan zamanda 7 gün 24 saat taş çıkaralım ocaklardan...

AppleJuice' Alıntı:
caglarakcay' Alıntı:
yok canım 6 gün yetmez...
ayağımıza gülleler bağlansın çizgili pijamalarla öğretmenlikten kalan zamanda 7 gün 24 saat taş çıkaralım ocaklardan...

:++: :++:

Bakanlar kurulu toplantısı sonrasında çıkar sonuç sanırım..
Geçen hafta haberlerde de vardı oteller 10 günlük tatil olarak rezervasyon alıyorlarmış..

Tatil konusu değil de her konu başlığında mutlaka bi gırgır mı yoksa atışma mı desem bilmiyorum ama bişiler dönüyo vesselam.. hadi hayırlısı diyim. :puhaha: :puhaha:

Tatil olmazsa bak sen 22-24 Ekim arası raporlara :-1: İnsanlara bunu yaptırmasınlar yahu. Bayram ailenin yanında geçmedikten sonra olmasın daha iyi. İnşallah uzatırlar tatili. Bu arada 10 gün nerden çıktı olursa 9 gün olur. 29 Ekim'i tatil saymıyorsunuz herhalde...

caglarakcay' Alıntı:

Hocam meseleyi çok büyüttün :puhaha:

caglarakcay' Alıntı:

komik

12 saat yol gidip bayram sabahı evde olmak, ve ctesiden yola çıkıp pazar günü geriye dönmek var.. kurban bayramı olmasaydı gitmezdim bile...
10 gün olsun tatil..

1.si çalışmak isteyen 7 gün bile çalışır.
2.si yine ülkenin çok büyümesini isteyen, katkım olsun diyen aldığı ek dersi ve maaşı hazineye bağışlar.
3.sü çocuğundan, eşinden, anne - babasından ayrı olmayan ve manevi değerleri az gelişmiş olanlar anlayamazlar.

gördüğünüz gibi abartmada sınır yok.

Phascolarctos cinereus' Alıntı:
1.si çalışmak isteyen 7 gün bile çalışır.
2.si yine ülkenin çok büyümesini isteyen, katkım olsun diyen aldığı ek dersi ve maaşı hazineye bağışlar.
3.sü çocuğundan, eşinden, anne - babasından ayrı olmayan ve manevi değerleri az gelişmiş olanlar anlayamazlar.

gördüğünüz gibi abartmada sınır yok.

Kimseye ülke büyüsün diye emeğinin karşılığını almasın diyemez!
1 kişinin yaptıklarıyla ülke büyümez.
Ülkedeki tatillerin çok olmasını eleştiren insana manevi değerleri az gelişmiş diye hakaret edeceğine 2. dünya savaşından harap bitap çıkmış Almanya ve Japonya'nın şimdiki durumlarına nasıl geldikleri, çalışma şartları iyi incelenmeli özellikle Japonya'da ki insanların manevi değerlerinin de hiç de az gelişmemiş olduğu bilinmelidir.

caglarakcay' Alıntı:

Bir çok tatil yaparız klişesine inanma vakası daha.

Çok uzun yıllar önce bir ajanda da ülkelerin resmi tatillerini gösteren bir tablo vardı, aldım inceledim, "millet ne çalışıyor la, biz de tatil yapıp duruyoruz" diyerek

ama inceleme bittiğinde hiç de öyle dünyada en fazla tatili olan ülke olmadığımızı gördüm.

Japon, Alman(bunların üzerine başka devlet saymama gerek var mı?) hepsi bizden çok resmi tatile sahipler.

Aslında dini bayramlardan kaynaklanan tatilleri kısaltalım. 1 gün neyimize yetmiyor. Hep bu dini bayramlar yüzünden ülke ekonomisi geri kalıyor. 1 gün bayramı idrak ederiz, tamam. Tembellik genlerimize işlemiş. Hep bu dini bayramlar yüzünden. En çok tatil yapan ülkeyiz. Elin oğlu öyle mi çalışıyor, üretiyor, kazanıyor. Ya biz? Bu dini bayramlar çok uzun, bak milli bayramlara 1 gün. 4 gün tatil mi olur ya, kurban keseceksen 1. gün kes. Tamam bitti işte. Haydi bilemedin 2 gün olsun. 4 gün, 3 gün tatil mi olur ya! Hep bu dini bayramlar yüzünden ilerlememizin önü kesiliyor.

Japonya
Yeni Yıl 1 Ocak
Gelen Yaş Günü Ocak ayının ikinci pazartesisi
Milli Gün 11 Şubat
Bahar Noktası Günü Her yıl değişiyor
Yeşil Gün 29 Nisan
Anayasa Günü 3 Mayıs
Halk Günü 4 Mayıs
Çocuk Günü 5 Mayıs
Denizcilik Günü 20 Temmuz
Yaşlılara Saygı Günü 15 Eylül
Sonbahar Noktası Her yıl değişiyor
Sporlar Günü Ekim ayının ikinci pazartesisi
Kültür Günü 3 Kasım
İşçiler Şükran Günü 23 Kasım
İmparator'un Doğumgünü 23 Aralık

Çin Halk Cumhuriyeti
Yeni Yıl 1 Ocak
Bahar Festivali 1-2-3 Ocak / Ay takvimine göre
Dünya Kadınlar Günü 8 Mart
Kingming Festivali 4 Nisan
İşçi Bayramı 1 Mayıs
Gençlik Günü 4 Mayıs
Duanvu Festivali 5 Mayıs / Ay takvimine göre
Çocuklar Günü 1 Haziran
Çin Komunist Partisinin Kuruluşu 1 Temmuz
Silahlı Kuvvetler Günü 1 Ağustos
Ay Festivalı 15 Ağustos
Ulusal Gün 1 Ekim -2 gün

Hem de komunist Çin bile bizden çok resmi tatile sahip

Almanya
Yeni Yıl 1 Ocak
Dini Bayram (Drei Königsfest) 6 Ocak (1, 2, 14)
Dini Bayram (Karfreitag) 2 Nisan
Dini Bayram (Ostern) 4-5 Nisan
İşçi Bayramı 1 Mayıs
Dini Bayram (Christi Himmelfahrt) 13 Mayıs
Dini Bayram (Pfingsten) 23-24 Mayıs
Dini Bayram (Corpus Christi) 6 Haziran (1, 2, 7, 10, 11, 12, 13, 16)
Dini Bayram (Maria Himmelfahrt) 15 Ağustos (2, 13)
Almanya'nın Birleşmesi 3 Ekim
Reformasyon Günü 31 Ekim (4, 9, 13, 14, 16)
Azizler Günü 1 Kasım
Dini Bayram (Christmas) 24-25 Aralık

Tam 16 gün saydım, ben mi yanlış saydım acaba?

2012 YILI RESMİ TATİL GÜNLERİ
YILBAŞI 1 GÜN 1 OCAK PAZAR
ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI 1 GÜN 23 NİSAN PAZARTESİ
EMEK VE DAYANIŞMA GÜNÜ 1 GÜN 1 MAYIS SALI
ATATÜRK'Ü ANMA GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI 1 GÜN 19 MAYIS CUMARTESİ
RAMAZAN BAYRAMI ARİFESİ 1/2 GÜN 18 AĞUSTOS CUMARTESİ
RAMAZAN BAYRAMI 1. GÜN 19 AĞUSTOS PAZAR
RAMAZAN BAYRAMI 2. GÜN 20 AĞUSTOS PAZARTESİ
RAMAZAN BAYRAMI 3. GÜN 21 AĞUSTOS SALI
ZAFER BAYRAMI 1 GÜN 30 AĞUSTOS PERŞEMBE
KURBAN BAYRAMI ARİFESİ 1/2 GÜN 24 EKİM ÇARŞAMBA
KURBAN BAYRAMI 1. GÜN 25 EKİM PERŞEMBE
KURBAN BAYRAMI 2. GÜN 26 EKİM CUMA
KURBAN BAYRAMI 3. GÜN 27 EKİM CUMARTESİ
KURBAN BAYRAMI 4. GÜN 28 EKİM PAZAR
CUMHURİYET BAYRAMI 1,5 GÜN 28 EKİM 29 EKİM PAZAR PAZARTESİ

Alın bu da bizimkiler

En çok falan yapmıyoruz, birleştirseler de millet tatilin, dinlenmenin keyfini çıkarsa ne olur?

En çok tatil yapanlar biz değiliz. Gördüğünüz gibi.

Japon 15 gün tatil yapıyor, Alman 16 gün; biz 13,5 gün. Demek ki 2 günden, 3 günden batacak değiliz.

Adamlar 16 gün tatil yaparak da ilerliyor. Bizimki birleşse 16 olacak işte, ne vardı birleştirseler de Alamanlar kadar tatil yapsak? Ne vardı?

Ben memleketimdeyim, çok da dert değil benim için, ama insanların mutlu olmasını isterim ben.

Şu tatilimiz çok edebiyatı yapan arkadaşı merak ettim? Memleketinde mi yaşıyor acaba? Ben memleketimde yaşasam dahi insanları düşünürüm.

Başbakanın gemiciği var. Ona hergün bayram. Oğluşu gelecek mi bakalım, gemiciğin arkasına da yazıdırırmış: Babam sağolsun.

BBNET
Geri