Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama
Yeni Konu Aç
Yeni Konu Aç

Kullanıcı ve Şifre

Konu, 'Hazır Kod-Script Paylaşımı' kısmında polwert tarafından paylaşıldı.


  1. polwert

    polwert Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    22 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    372
    Beğeni:
    11
    Merhaba arkadaşlar kullaniciya göre sayfa yapmak için kod yazmak istiyorum...Yardımcı olursanız sevinirim...Dediğimi tam olarak anlatmak açısından http://www.teslayoneticilik.com/ sitesindeki gibi kullanici olarak birini seçecek şifreyi doğru girdiğinde sadece o kişiye özel sayfa açılacak...Vereceğiniz fikirler için teşekkürler...
     
  2. polwert

    polwert Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    22 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    372
    Beğeni:
    11
    Bir de şöyle sorayım :)

    eğer kullanıcı adı1 = şifre1 git sayfa1 bunu kod olarak nasıl yapabilirim??
     
  3. polwert

    polwert Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    22 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    372
    Beğeni:
    11
    Aloooo arkadaşlar???
     
  4. polwert

    polwert Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    22 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    372
    Beğeni:
    11
    arıyorum arıyorum bulamıyorum :)
     
  5. ofkeli82

    ofkeli82 Aktif Üye

    Kayıt:
    22 Şubat 2008
    Mesajlar:
    153
    Beğeni:
    0
    Hocam mesela 500 kullanıcı varsa 500 tane sayfa mı yapacaksınız. Değildir tabi....

    Eğer yanlış anlamadıysam bu mantık bir sayfaya id göndererek yapılabilecek birşey. google de "id ye göre veri çekme" diye ararsanız o mantık işinize yarayabilir hocam. her kullanıcının bir id si olur, bu id ye göre o kişinin bilgileri gelir. Olay tek bir sayfa üzerinde gerçekleşir.
     
  6. yolcuhan

    yolcuhan Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    28 Aralık 2007
    Mesajlar:
    419
    Beğeni:
    12
    Bu nasıl bir tavır arkadaşım??? :verymad: :verymad: :verymad:
     
  7. engin.php

    engin.php Üye

    Kayıt:
    1 Ocak 2008
    Mesajlar:
    12
    Beğeni:
    0
    PHP ve veritabanı kullanarak çok basit bir şekilde halledebilirsin.
    İşin aslı sağlam bir veritabanı tasarlamak lazım.
     
  8. polwert

    polwert Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    22 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    372
    Beğeni:
    11
    Yok maksimum 20 olur. Dediğinizi bir araştırayım teşekkürler...
     
  9. polwert

    polwert Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    22 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    372
    Beğeni:
    11
    Veritabanı lazım değil diye düşünüyorum bilmiyorum yanılıyor da olabilirim...normal sayfa1.html diye bi sayfam var kullanici1 sifre1 girdiginde oraya yönlendirecek onu yapamıyorum :) teşekkürler yine de ...
     
  10. polwert

    polwert Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    22 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    372
    Beğeni:
    11
    Ben kötü bir şey göremedim ama sizi neresi rahatsız etti bilemiyorum farkında olmadan yanlış bir tavır sergilediysem kusura bakma kardeşim...Hani konu anasayfa da kalsın diye öyle birşey yazdım başka bi niyet yoktu...
     
  11. dokmeefrail

    dokmeefrail Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    14 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.738
    Beğeni:
    125
    bu soruyu sorduğunuza göre:
    1- bilgisayar öğretmeni değilsiniz.(şart değil)
    2- dinamik site kavramını bilmiyorsunuz(şart olmasada gerekli öbür türlüsü amelelik)
    3-dreamweaver.gen.tr isimli bir siteden haberiniz yok
     
  12. polwert

    polwert Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    22 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    372
    Beğeni:
    11
    1- Evet beni yakaladınız. Siteye kaçak giriş yaptım.
    2- Ameleyim.
    3 - O siteyi ilk sizden duyuyorum.
    4 - Çok kolay bişeyse yazıverseydiniz keşke çok yardımcı olurdunuz.
     
  13. s_kajmeran

    s_kajmeran Hiperaktif Üye Hiperaktif

    Kayıt:
    24 Şubat 2010
    Mesajlar:
    3.836
    Beğeni:
    130
    Hocam yazılım diliniz ne olacak? Yani elinizdeki hosting windows mu yoksa linux mu? HTML sayfaya yönlendirmek mantıksız olur... Zira şifreyi bilmesemde ben html sayfanın ismini biliyorsan(sayfa1.html) tarayıcıya yazıp girebilirim...

    Öncelikle veri tabanı işi kolaylaştırır... Ha gerek yok ben veri tabansız yapacağım derseniz... En basit ve kolay yol, asp'de 20 if yaparsınız...

    Orada Gözüken kısım...
    <form method="post" action="kontrol.asp">
    <select name="apt">
    <option>.: Apartman Seçiniz :.</option>
    <option value="bir">64 B APARTMANI</option>
    <option value="iki">AKARSU APARTMANI</option>
    <option value="uc">AKÇURA APARTMANI</option>
    <option value="dort">AKİL APARTMANI</option>
    </select>

    <input type="password" name="sifre" style="width:120;">&nbsp;&nbsp;&nbsp;&nbsp;

    <input type="image" src="img/ok.gif" value="Gönder" align="absmiddle">
    </form>


    Şimdi gelen veriyi kontrol edecek sayfamız...
    Kontrol.asp


    adi=request.Form("apt")
    sifre=request.Form("sifre")

    if adi="bir" and sifre="sifrenizNeyseArtık" then
    session("girmisMi" )="evet"
    response.redirect(birincisayfa.asp)

    elseif adi=iki" and sifre="sifrenizNeyseArtık" then
    session("girmisMi" )="evet"
    response.redirect(ikincisayfa.asp)

    elseif
    .
    .
    .
    else
    response.redirect(hata.asp)
    end if



    Hata sayfamız olur bir tane ve ona şifreniz ve adınız yanlış gibi bişey yazarsınız... Gelelim birinci-ikinci- ücüncü vs sayfalarınızın yapımına...


    Sayfanın başına şöyle yapalım

    if session(grimisMi)="evet" then

    ----Gösterilecek kısım neyse o

    else
    response.redirect(hata1.asp)
    end if


    Hata1.asp sayfanıza ilgili sayfayı görme yetkiniz yok yazarsınız... Asp veya php bilmeden anlamanız zor olacaktır. Neyse kolay gelsin...
     
  14. repocket

    repocket Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    2 Şubat 2010
    Mesajlar:
    430
    Beğeni:
    10
    arkadaşım hangi teknolojiyi kullandığını yazarsan daha kolay yardımcı olunabilir.

    html sitede kontrol mekanizması benim bildiğim kadarıyla çalışmıyor. Yani a=2 ise şunu yap denilemiyor.

    php yardımı ile veritabanı kullanmaksızın;
    Kod:
    <?php
    if(kullanici=='ahmet' && sifre=='ahmetinsifresi')
    {
    header("Location:sayfa2.htm");
    }
    ?>
    şeklinde yapılabilir. Kodları ezbere yazdım, hatam varsa google amca düzeltecektir.
     
  15. s_kajmeran

    s_kajmeran Hiperaktif Üye Hiperaktif

    Kayıt:
    24 Şubat 2010
    Mesajlar:
    3.836
    Beğeni:
    130
    js ile yapılır onunda aşılması internet seçeneklerinden bir tıka bakar :)
     
  16. polwert

    polwert Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    22 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    372
    Beğeni:
    11
    Belki tam istediğimi anlatamadim ama siz benim tam istediğimi anlattınız teşekkürler. :) dediğiniz gibi sayfa ismini bilmeleri çok zor olacak...syf+21_apt.html gibi sayfa ismi olacak. Bunu da bilirse girsin zaten :)
     
  17. polwert

    polwert Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    22 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    372
    Beğeni:
    11
    size de teşekkür ederim...
     
  18. noktanet

    noktanet Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    9 Eylül 2007
    Mesajlar:
    740
    Beğeni:
    10
    bu yazdıklarını okul sitendemi kullanacaksın hocam.
     
  19. polwert

    polwert Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    22 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    372
    Beğeni:
    11
    Yok hocam başka basit bir site yaptim bir arkadaşa orada kullanacam...
     

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal