kullanıcı için istatistik tutma yöntemi nasıl olmalı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sfym
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

sfym

Seçkin Üye
Seçkin Üye
.

Siteye giriş yapan kullanıcı için "ne kadar süre çevrimiçi durdu" gibi birkaç bilgi tutmak istiyorum.

cikis.php dosyamda birşeyler yapmayı denedim ama hata aldım.Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

Denediğim cikis.php içeriği aşağıdaki gibi:

Kod:
<?php
session_start();

$CikisZamani= date('h:m:s');
$CevrimiciSure=$CikisZamani-($_SESSION["GirisZamani"]);
$IpNo=$_SESSION["ses_uye"][4];

$ekle = mysql_query("insert into giriscikisbilgi(ip,sure) values($IpNo,$CevrimiciSure)");
if(!$ekle){ 
	//hata var
} //kaydedildi

if(isset($_SESSION["ses_uye"]))foreach($_SESSION as $k => $y)unset($_SESSION[$k]);
header("Location: ".$_SERVER['HTTP_REFERER']);

?>;

.

keşke yardımcı olabilsem sana şöyle uzun uzun roman gibi yazabilsem ama malesef salak bi öğr görevlisi girdi php ye oda derslerin ilk 5 dk sonra bırakırdı. anlatmadılar ki anlatalım. sonrada atadılar bizi bi okula hiç anlatmadıklarını sordular. ben böyle sistemin içine diyecem olmayacak :(

buğday' Alıntı:
keşke yardımcı olabilsem sana şöyle uzun uzun roman gibi yazabilsem ama malesef salak bi öğr görevlisi girdi php ye oda derslerin ilk 5 dk sonra bırakırdı. anlatmadılar ki anlatalım. sonrada atadılar bizi bi okula hiç anlatmadıklarını sordular. ben böyle sistemin içine diyecem olmayacak :(

Hocam ondan bundan umut bekleme . Senin adına üzüldüm umarım vaktin ve ilgin olurd öğrenirsin.

Başlık hakkındaki görüşüm şudur.

öncelikle
'$IpNo','$CevrimiciSure' tırnaklar sorunmu yrattı acaba

$CikisZamani= date('h:m:s');
$CevrimiciSure=$CikisZamani-($_SESSION["GirisZamani"]);

bus atırlarda tarih işlemi yaptırmışsın. Acaba $_SESSION["GirisZamani"] ile taşınan değerin $CikisZamani ile aynı formattamı ('h:m:s') yani php belki birini string diyerini date olark mı görüyor.

$_SESSION["GirisZamani"] değerini mkdate ile dönüştürmengerekiyor olabilirmi

$_SESSION["GirisZamani"] otorum değişkenine zamanı time() ile alsan. Sonra $CikisZamani nında aynı şekide yapsan
aradaki fark doğal olarak 46546556 gibi sn cinsinden bir değer olacaktır. $CevrimiciSure sn cinsinden saat ve dakika ya dönüştürsen olurmu ? zaman dönüştürme mkdate tahminim. olmazsa 60 ve tekrar 60 a bölerek saat ve dk ya deönüştürebilrisin.

Veritabanına değeri sn cinsinden girip ekrnaa basarkende dönüştürme yapabilrisin

kolay gelsin

BBNET
Geri