kredi kartı aidatları

Kodla Büyü

hbalta

Site Gezgini
sabah haberlerde dinledim. bankaların kredi kartlarından aldığı aidatlar geri iade edilebilecek. yargıtaydan karar çıkmış. habere göre bankalar sözleşmede yazıyor diye vermek istemiyorlarmış ama yargıtay 10 yıla kadar geri verilmesi yönünde karar çıkarmış. önce bankaya ihtarname çekmek gerekiyormuş. verilmezse tüketici mahkemesine başvurup mahkeme masrafı, avukatlık ücreti ve aidatı faiziyle beraber isteyebiliyormuşsun. bazı bankalar aidatları hemen sonrasında iade ediyor. ama garanti bankası benden 4 yıldır aidat kesiyor. ben talep edeceğim.. bakalım ne olacak?

garanti bankasından 2 yıllık aidatımı aldım. izlenecek yol.
1. bankaya dilekçe yazın kaç yıllık aidat varsa hepsini isteyin, banka red cavabı verecektir.
2. bankanın red cevabı ve kart ekstreleriyle birlikte (aidatın kesildiği ekstreler) hükümet konağında bulunan tüketici hakem heyetine gidin.
3. hakem heyetinde makbu dilekçe var. bu dilekçeyi doldurun, red cevabı ve ekstreleri ekleyin.
4. hakem heyeti toplandığında görüşür karara bağlar ve bankaya karar bildirir.
5. hakem heyeti kararı bağlayıcıdır. banka bu ücreti ya ödemek zorunda ya da tüketici mahkemesine götürmek zorundadır. mahkemeye götürse daha da zararlı çıkacağını bildiğinden kart aidtlarını öder.

Benim aidatlar hakem heyetine verdikten yaklaşık 2 ay sonra kartıma tekrar yatmıştı. Granti bankasından cebime bir sms geldi. "tüketici hakem heyeti kararına istinaden kart aidatlarınız kredi kartı hesabınıza yatırılmıştır"

verdiğiniz bilgi için teşekkürler hocam. eşimin normal hesabından da bir yıl içinde 70 lira hesap işletim ücreti kesilmiş. bunu da bu yolla geri alabilirmiyiz acaba?

benimde elimde ekstreler yok. mail hesabıma geliyordu zaten. müşteri hizmetlerinden geriye dönük istemeyi düşünüyorum.

ben yapı kredi bankasından geçmişe dönük 4 yıllık şubat ayı ekstrelerini istemiştim. maile yolamışlardı

garanti müşteri hizmetlerini aradım. 3 yıllık kart aidatını geri istedim. basında çıkan haberlerle ilgili bankanın böyle bir uygulaması yok dedi. bende geçmişe dönük kart aidatı kesilen ekstreleri istedim. maille gönderdiler. şimdi dilekçe yazacağım.

garantiden yeni kart aldım yıllık 45 lira kesinti var herhalde. Kart elime geç ulaşmıştı müşteri hiz. aradılar, adresinize ulaşamadıl falan. Ben geri iade etmiştim söyledim durumu. 55 lira bonus verdiler direk karta. Her kesintide müş. hiz. sırayla 1 3 2 gibi bi numara vardı arayın hallederiz dediler.

Ben garantiden aldığım kartı kapattırmıştım. Yinede öğrenebilirmiyim. Yaklaşık 12-13 yıldır kullanıyordum. Kart ekstrelerimi istersem gönderirler mi?

bicim ilçe geçen ay garanti ile anlaştı bakalım kart ücreti veya kullanım ücreti veya adı her neyse alacaklarmı bekleyip göreceğiz. ama alırlarsa alfatürk arkadaşımız bize yolu göstermiş. teşekkürler bilgileriniz için :D

ben kartımı yeni aldım....acaba kart ücreti hemenmi kesiliyor yoks 1 yıl geçtikten sonramı kesiliyor bunu merak ettim

ben kartımı yeni aldım....acaba kart ücreti hemenmi kesiliyor yoks 1 yıl geçtikten sonramı kesiliyor bunu merak ettim
genelde ilk yıl ücret almıyorlar. 1 yıldan sonra 2. yılın ortalarında yansıtıyorlar.

kredi kartı aidatı ile ilgili garanti bankası red cevabı verdi. bende hakem heyetine gidip dilekçe doldurdum. ordakiler bankaya yazı yazmaya gerek yok, ekstrelerle beraber direk bize gelin dediler. şimdi oradan gelecek cevabı bekliyorum

hbalta' Alıntı:
verdiğiniz bilgi için teşekkürler hocam. eşimin normal hesabından da bir yıl içinde 70 lira hesap işletim ücreti kesilmiş. bunu da bu yolla geri alabilirmiyiz acaba?
arkadaslar ben defalarca hesap işletim ucretinin iadesini aldım.hesap işletim ucreti,kart aidatı,dosya masrafı ve kredi sigortası herseyi geri alabilirsiniz

BUGÜN E KADAR 1 KEZ AİDAT ÖDEDİM.
AMA KARTIDA İPTAL ETTİM.İKNA İÇİN ARADILAR 50TL MAĞDURİYETİNİZİ CHİP PARA OLARAK KARTINIZA YANSITALIM YİNE İPTAL ETMEK İSTERSENİZ ARARSINIZ DEDİLER.BENDE BENDEN SİZE KÜÇÜK BİR HEDİYE OLSUN ALIN ONU MÜDÜRNÜZE VERİN HARCASIN.
EN MANTIKLISI BENCE TUKETİCİ HAKEMLERİ GİDİP YORULMAYINIZ AİDAT GELİNCE ARAYIN KARTINIZI İPTAL ETMEK İSTEDİĞİNİZİ BEYAN EDİN NEDENİ KART AİDATI NDAN DOLAYI HARCAMALARINIZI KONTROL EDERLER SİZ KAZANIRSINIZ DENEYİN YANILMAZSINIZ.

mayıs ekstresinde 50 tl görünüyor. ödemeden mi arayayım bankayı. nasıl oluyor bu işler. yoksa direk dilekçe mi göndereyim.

madem böyle bişey var devlet tek tek neden uğraştırıyor bizi.
tavşan kaç tazı tut.
saçmalığın daniskası.

anlamadığım nokta: bankaların yaptığı usulsüzse; niçin bunun cezası olmuyor yani üyelik aidatından dolayı niçin hiçbir banka ceza almıyor da tüketiciler dilekçe vermek veya dil dökmek zorunda kalıyor? usulsüz değilse yargıtay neden haftada bir böyle karar veriyor? olan tüketiciye oluyor ara sıçan misali. çoğu vatandaş da lanet olsun deyip parasını almak için müracaat etmiyor bile...

alfa-turk' Alıntı:
habbe' Alıntı:
Eee ekstreler elimizde yok ne yapacağız o zaman?
bi bardak soğuk su

müşteri hizmetlerini ara extrelerini mail atmalarını iste. yada şubeye git iste. garanti mail ile göderdi. 10 yıllık 250 lira kesilmiş benden. yapı kredi daha göndermedi. maximum göndermeyiz şubeye git dedi.

ben garantiye ekstrelerle dilekçe yazıp iadeli taahhütlü yolladım, olumsuz cevap geldi. bakalım şimdi 2 yıllık kart ücretini hakem heyeti üzerinden çözmeye çalışacağım.

arkadaşlar yazdığınız dilekçe örneği gönderebilir misiniz. zahmet olmazsa.ne yazacağımı bilemedim şimdi.

dun garanti bankası mesaj göndermiş.tüketici hakem heyeti kararına istinaden kart üyelik bedeliniz iade edilmiştir diye. önümüzdeki ay ekstresinde görürüz herhalde. 3 yıllık kart ücretini geri aldım. 35+35+35=105 lira

BBNET
Geri