Kredi Kartı İle 2. El Araç Arıyorum

Kodla Büyü

byrmtuncer

Aktif Üye
Arkadaşlar Maalesef Birkmişim Yok Kredi de çekmek istemiyorum.. 30 tl limitli kartlarım var.. 25000 tl lik araç almak istiyorum 2008 modelden aşağı olamsın km 50000 - 100000 arası olabilir opel astra - ford focus - toyota - wolkwogen polo , golf , ve bora olabilir. Önereceğiniz Yer Var mı?

Hocam ben de o şekilde araba arıyorum.Bir arabam ve yaklaşık 20 Bin limitli kartım var.Bazı Galeriler kredi kartına 12 ay taksit yapıyorlar.İnternetten araba bakarken de çok yer de gördüm bunu.banka kredisiyle flan uğraşmaktansa kart ile almak daha cazip görünüyor.

kredi çek daha iyi kart için komisyon ve vade farkı konulacaktır daha fazla faiz ödersin

konu açılmışken bende 0 araç alıcam vw 5000 TL eksiğimi karttan çeksem taksitlendirirler mi acaba. bende bankadan kredi düşünüyordum. kart olursa süper olur.

xodeda' Alıntı:
konu açılmışken bende 0 araç alıcam vw 5000 TL eksiğimi karttan çeksem taksitlendirirler mi acaba. bende bankadan kredi düşünüyordum. kart olursa süper olur.
bizim arkadaş i20 aldı. 10 bin lira açığı vardı onu da karttan çektirdi 12 taksitle ödüyor.

atakom' Alıntı:
xodeda' Alıntı:
bizim arkadaş i20 aldı. 10 bin lira açığı vardı onu da karttan çektirdi 12 taksitle ödüyor.
:++:

Kredi kartıyla alınca faiz olmuyor mu? Dini açıdan soruyorum. Vade farksız mı 12 taksit yapıyorlarmış.
Ben kredi ile alınan maldan hayır gelmeyeceğini düşünenlerdenim. "O nedenle dolmuşa bin krediyle araba alma, çadırda otur krediyle ev alma" diyenlerdenim.
Kimine yanlış gelebilir ama düşüncem böyle. Baksana millet birer birer ahirete yol alıyor her gün her an, sen neyin peşindesin, Dolmuşa binsen ne kaybedersin, son model araban olsa ne kazanırsın? Bu da benim fikrim. Kendime diyorum bunlar ama yanlış anlamayın...

okyanus41' Alıntı:
Kredi kartıyla alınca faiz olmuyor mu? Dini açıdan soruyorum. Vade farksız mı 12 taksit yapıyorlarmış.
Ben kredi ile alınan maldan hayır gelmeyeceğini düşünenlerdenim. "O nedenle dolmuşa bin krediyle araba alma, çadırda otur krediyle ev alma" diyenlerdenim.
Kimine yanlış gelebilir ama düşüncem böyle. Baksana millet birer birer ahirete yol alıyor her gün her an, sen neyin peşindesin, Dolmuşa binsen ne kaybedersin, son model araban olsa ne kazanırsın? Bu da benim fikrim. Kendime diyorum bunlar ama yanlış anlamayın...
Hocam dini inancı olanlar yolunu bulmuş faiz olayına kar payı diyorlar böyle olunca kılıfına uyuyor.

okyanus41' Alıntı:

hocam lütfen beni yanlış anlama, inan ben de merak ettiğimden soruyorum: kredi kartınız var mı acaba? varsa zaten krediye ucundan köşesinden bulaşmış oluyorsunuz. sanırım yoktur. bir de şunu merak ediyorum maaşınızı bankadan alıyosunuz ya, banka da sizin paranızı işletip millete kredi veriyor ya siz bankayla çalıştığınız için istemeseniz de bulaşmış oluyorsunuz.

çadırda otur ev alma fikri çok erdemli. aynı şeyi bankayla maaş alınan bir işte çalışma başka işler yap şeklinde de söyleyebiliyor musunuz acaba?

okyanus41' Alıntı:
hocam seninle aynı hassaiyetleri taşıyorum asıl konuda demek istediğim o idi bazı büyük firmalr vade farksız kredi kartına taksit yapabiliyorlar.

arkadaşlar ben dini açıdan sıkıntım yok şuan iki üç tane kredim var :)
bir ürünü kredi kartıyla alabilmeniz için iş yerinin sizin kredikartınızın bankasıyla anlaşması gerkeli eğer günlük yüklü bir miktar satışı yoksa %1 %2 komisyon alır (örneğin büyük marketler komisyon vermezler ancak küçük marketler bakkallar için gidada %1 komisyon alır bakkalımız var ordan biliyorum biğer küçük dükkanlarda genellikle %2 dir) bunun dışında yine taksit yapabilmesi için bankayla anlaşma yapmış olması gerekir eğer yapmamışsa yine aylık %1 civarı vade farkı alır
büyük şirketlerse peşin fiyatına kredi kartına çekim falan yapanlar ör: hepsiburada havale indirimi yapar mesela %2 civarı neden çünkü aslında indirim değil banka komisyonudur

dinimizde vadeli satış vardır bir ürünü vadeli alacaksan vade farkında sorun yok ama para satın alırsan faize girer
bir satıcı ürünüm 100 tl ama taksitli alırsan 110 tl deme hakkı vardır. bu ticarette islamiyet açısından bir sakınça yoktur diye biliyorum

ben gitmiştim istanbul da bağcılarda
Yüzyıl Mah/Bağcılar/İstanbul
http://www.istocoto.com.tr/galeriler.php vade farkı ile hepsi taksit yapar

dostum vadeyi sana satan adam yapmıyor banka yapıyor yani senden aldığı para aslında bankanın faizi kendinizi kandırmayın

burda karşılıklı anlaşma önemlidir adam sana taksitli 110 yaparım diyorsa sorun yok , kartı çektirirsin gerini ona kalmış

ama adam banka faiz uygular benimle alakası yok 110 tl olur derse o zaman dediğin gibi olur

diye düşünüyorum

konu amacının dışına çıktı galiba :shock: arkadaşlar kredi kartı ile taksitli arac satan bildiğinizi güvenilir galerici veya firma var mı ( tecrübeli arkadaşalar varsa bu konuda bilgi vermeelri rica olunur

wgolf' Alıntı:
burda karşılıklı anlaşma önemlidir adam sana taksitli 110 yaparım diyorsa sorun yok , kartı çektirirsin gerini ona kalmış

ama adam banka faiz uygular benimle alakası yok 110 tl olur derse o zaman dediğin gibi olur

diye düşünüyorum

şimdi bankanın faiz aldığını görmezlikten mi geleceğiz? bankanın işleyişi faiz üzerine kurulu zaten. bankayla çalıştığınız sürece bu işten yüzde yüz sıyırıyorum kimse diyemez. ben de bu işe dahilim.

eğer öyle bir babayiğit varsa şunu der: "ne bankayla işim olur, ne maaşı bankadan alırım, ne kredi kartı kullanırım."

bunu diyebilen işte bu çağda saygı duyulacak kişidir benim gözümde. yok şöyleydi de böyleydi de kısmı kendini kandırmaktan ve vicdani rahatlamadan başka birşey değil. bence....

Konuyla biraz alakasız ama şöyle bir şey duymuştum acaba doğrumudur; büyük firmalar araç için belli bir miktar peşinat aldıktan sonra ( yarısı) geriye kalanı kredi işine girmeden taksitlendiriyormuş. Konya da böyle araç satan varmıdır mesela Gökmen :))

okyanus41' Alıntı:
100 bin lira kredi çeksen 150 bin lira ödüyorsun 10 yılda.
10 yılda ödediğin ev kirası da ortalama 50 bin lira (aylık 415 lira kira)
bu açıdan bakıldığında her halükarda benden 50 bin lira çıkacaksa niye ev sahibi olmayasın.

BBNET
Geri