Kredi Çekip Ev Alma Konusu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan blg32
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
1 yıl sonra ev %40 artmış bu 50 bin arttı diyenin evi. Onunki bir şans bence. Aldığı yer gözde değilken birden değerlenmiş. ARsaya yatırımı da düşünebilirsiniz. Bu arada inşaat sektörünü genel anlamda düşündüğünüzde evlerin yıllık değer artışı ortalama %10 dur. Tabi kriz falan olmazsa. Zaten kriz olursa 100 bin lik evi nakit 70 bine alırsınız. Arsa daha karlı olabilir. Eskimez çürümez sadece değeri artar ki, şansın da iyi giderse birden iki katına bile çıkabilir. Ev aldınız diyelim. Taksitleri bittiğinde o ev artık eski bir ev olacak bunu da düşünmek gerekir. Yani 10 yıllık bir ev mi kolay satılır sıfır bir ev mi ve aynı mahalle de bile aralarında ne kadar değer farkı olur? Ayriyeten 10 yıl içerisinde o ev yıpranacak. Tadilat da gerekecek Yada siz eve 6 yıl sonra oturmaya başladınız diyelim. Artık sıfır bir eve değil ikinci el bir eve çıkmış olacaksınız.

Not : Bende yolunanalardan biriyim :)
...
538489_392935067384841_1239273292_n.jpg

blg32' Alıntı:
arkadaşlar cevaplar için teşekkürler

ben biraz kendi durumumu anlatayım;

küçük bir ilçede görev yapıyorum 5 yıl kadar falan daha burda kalmayı düşünüyorum

yerleşik hayata ankarada geçmeyi düşünüyorum evi de o yüzden ordan almak istiyorum

dediğim gibi 70 bin tl birikmiş var

bu gün itibariyle kredi çekip ki bu 180 binlik falan bir ev olur (aylık 2150 kredi düşer) onu mu alsam yoksa bu 70 bini katılım bankasına yatırıp her ayda krediye ödeyeceğim (kira gelirini düşünce 1500 ) parayı bu bankaya yatırsam 72 ay sonunda bankada oluşan parayla hem daha güzel bir ev hatta birde araba mı alırım acaba diyorum

yoksa bu günden aldığım ev değerlenir daha da çok paramı eder diyorum

ama bana katılım bankası daha mantıklı geliyor

zaten sizlerin yorumlarıda o yönde ama bir hocamız ev aldım bir yıl sonra 50 bin arttı diyor o biraz kafamı karıştırdı
..
hocam öncelikle şu KATILIM BANKASI KANDIRMACASINI geç derim. Türkçede çay İngilizcede Tea aynı şey demekse. Bankadaki Faiz ile katılım baknasının Kar payı aynı şeydir. Ama onlar şöyle yapıyorda, böyle veriyorda, bla bla bla....

Diğer bir konu yerleşik hayata ankarada geçicem diyorsunuz peki ankarada öğretmenlik yapmayacakmısınız? evinizi ankaranın X semtinde aldınız ve atamanız ankaranın Y semtine çıktı. ne yapacaksınız? çok alakasız 2 semte çıkarsa ne yapmayı düşünüyorsunuz?

benim önerim size yakın zamanda değerlenebilecek, konut yapılabilecek ARSA satın almanız. örnek oturduğum siteden vereyim. geniş bir arazi ve 8 blok var. bloklardan 2 tanesini tamamen arsa sahibine (sahiplerine) vermişler. 35 x 2 = 70 daire. şimdiki fiyattan yuvarlak hesap yapıyorum 160 x 70 = 11200 TL
burayı alan kişi günümüz parasıyla belki 100 - 200 bin anca vermiştir ama 1 e 100 kazandı nerdeyse.

diğer bir alternatif ALTIN HESABI. tüm paranızla gram altın alın. her ay artmasına azalmasına bakmadan 10 - 15 gram alın. ankaraya 5 yıl sonra gideceğiniz zaman 5x12 = 60 ay 60 x 15 = 900 gram. mevcut paranızla da 700 gram alırsanız. 1600 gr altınla ankaraya gidersiniz...

Evet, Barbaryan hocam kimsenin dikkat çekmediği ya da düşünmediğini söylemiş. Tayininizin çıktığı okul ile evinizin arası çok uzak olabilir ki eşiniz de öğretmen onun kide zıt olursa çok sıkıntı olur. Kaldı ki tayininizin istediğiniz yere çıkması da her geçen yıl zor olacak biliyorsunuz. Belki Ankaranın bir ilçesinde açık bulabileceksiniz. Kazan, Çubuk gibi. İlçesine gitmektense bulunduğunuz yerde devam etmeniz mantıklı olur. Ayrıca çoluk çocuk var ise onların eğitimi için de alacağınız evin mevkiisi önemli. Tabiki 180000 Tl ye iyi bir mevkiden ev alabilirsiniz ve bu da iyi bir okul demektir çocuklarınız için.

Bu arada Barbaryan hocamın dediği gibi 1600 gr altınla Ankaraya gidecek olursanız bana hangi saatte hangi otobüsle gideceğinizi bildirirseniz sevinirim:)

Şimdi 0 aldığınız ev 5 sene sonra tayin isteseniz artık yeni bir ev olmayacak. Yavaş yavaş masrafta cıkaracak. Kiracının evi nasıl kullanacağı belirsiz.

zeybekd' Alıntı:
mse' Alıntı:
2+1 olmazsa 3+1 olsun, o da olmazsa biraz kredi çeker 4+1 alırız.
İnsanlar niçin kredi çeker o kadar parayı ona bağlarlar bilmem. Ama bildiğimi söyleyim, bu devirde bankalar ağa olmuş, hani eskiden vardı ya inek şabanın filmlerinde seyrederdik, köylünün etini kanını kemiğini sömürürdü. aynen öyle. 70000 kredi çek 110 bin öde vs. Allah aşkına neye kime, niçin çalışıyoruz. yatırım bu mu, sağlıktan ödün vererek yaptığın yatırım. niye fazladan 40000 faiz ödeyesin. ihtiyacın yoksa evi niye alasın ki. Emlakçıları ya da bankaları zengin etmek için mi.

Sayın hocam bir insanın eve ihtiyacı olmaması diye birşey söz konusu olabilir mi? Herkesin eve ihtiyacı vardır ve ne kadar erken alırsa o kadar iyidir ben şimdi krediyi ödüyorsam 7 sene sonra da aynı krediyi ödeyeceğim bu süreçte kiraya verdiğim ev değer kazanacak + kira geliri artacak + maaşımız artacak ama kredi sabit kalacak 2-3 sene sonra kredi size fazla yük olmayacak.

Para biriktirerek ev alınmaz 0 dan para biriktirmeye başlasan aylık 1500 tl kenara atsan yılda 18 000 tl yapar 10 sene biriktirsen 180 000 tl yapar 10 sene sonra bugünkü 180 000 tl lik evi alamazsın o fiyata...

zeybekd hocam sizin de dediğiniz gibi ev bir ihtiyaç artık... ihtiyacın varsa alırsın. ARkadaş yatırım için sormuş. EV=Kesinlikle yatırım değildir. Aynen araba gibi.
Evin fiyatı = 240 (20Sene)*Kira bedeli Ya da
Kira Bedeli= Evin Fiyatı / 240
Dükkan Fiyatı= 144 (12Sene)*Kira Bedeli

Senin ihtiyacın yokken alacağın ev bankalara köleliktir ASLA yatırım değildir.
İhtiyacın yokken alacağın ev emlakçılara köleliktir ASLA yatırım değildir.

ihtiyacın varsa alırsın. Türkiye de bir gerçek var, alınan maaş vs hepsi standart. Bir adam 2000 maaş alır orta halli yaşar, birisi 600 alır ya da hiç almaz boşuna devlete kölelik yapar... kazanan yine bankalar, siyasi partilerin yankeş pardon yandaş kuruluşlarıdır. Zaten bu "ev yatırım işidir" lafını da toki çıkardı. Ben sana ev verim faizsiz sen yirmi sene bu ev için çalış eşşşek gibi dedi. Gücüne göre ev ayarladı. Sen sormadın hani benim gençliğim hayallerim.. Çünkü bu sıkıntılara düş ki hayal kurmaya vaktin olmasın.

bence hiç faize bulaşma...
sonra pişman olabilirsin...
Ben 3 sene önce araba için kredi çekmiştim hala pişmanlığını yaşıyorum...

Öyle bir zamandayızki ramazan ayında faizden uzak durmayı bırakın şimdi açık açık konuşuluyor. Ahir zaman işte bu zaman. Sahabeler bu zamandan korunmak için allaha sığınmışlar.

zeybekd' Alıntı:
hocam evin değeri 6 yılda 21.000 tl kadar kçük bir değer artmaz dediğim gibi aldıktan sonra 1.5 sene sonra 50 000tl arttı ki şu anda manisanın gölmarmara ilçesinde oturuyorum burda bile 4 sene önce 40 000 tl olan evler şu anda 75 000
10 000 nüfuslu bir ilçede bile bukadar artarken ev fiyatları ankarada ne kadar artar siz hesaplayın.

evet ama ev fiyatları 2002 den 2010 a kadar %35 değişti.. sonra 2 yılda % 40 değişti.. şimdi tekrar duruldu.. önümüzdeki 6 senede bence %30 değişir.. 70.000 tl lik ev 21.000 artar..

Faiz hakkında Tergib’deki hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Helak eden yedi şeyden birisi faiz almaktır.) [Buhari]

(Yedi büyük günahtan biri faiz yemektir.) [Bezzar]

(Faiz alana da verene de lanet olsun!) [Müslim]

(Vücuduna dövme yapana, yaptırana, faiz alıp verene lanet olsun.) [Buhari]

(Allahü teâlâ, dört kimseyi Cennete koymaz: Bunlar, devamlı içki içen, faiz alan, yetim malı yiyen ve ana-babasına asi olandır.) [Hakim]

(Faiz 73 kısımdır. En aşağısı, kişinin anası ile zina etmesi gibidir.)[Hakim]

(Bir dirhem faiz alıp vermek otuz zinadan günahtır.) [Taberani]

(Hep faiz yiyen sonunda fakirliğe düşer.) [İbni Mace]

(Kıyamet yaklaştıkça, faiz, zina, ve içki çoğalır.) [Taberani]

emin evim diye birşey var.. güvenli olduğuna emin olursan senin durumuna en çok uyan şirket bu..

evini alıp kiracıyı oturtma evin ahı gider vahı kalır sonra sen geldiğinde eski bir ev olur.

gittiğin zaman okuluna yakın yeni daha modern bir ev alırsın her sene yeni şeyler çıkıyor..

paranı biriktir arsanı bul kendin ev yaptır zevkine göre..

son diyeceğim kendin oturmayacaksan ev alma. bence bulunduğun ilde ev al 100000 lik bir ev.. otur.. tayin çıkıncada sat.. hem kira verme hem evin değerlenecek..

ben ev alalı 1 yıl olmadı..

165 e aldım şimdi 195 den satılıyor..

birde ben evi almamdan 4 ay önce alsaydım 145-150 ye alabiliyordum.. evler 2011 de özellikle çok arttı.

BBNET
Geri