Kredi Çekip Ev Alma Konusu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan blg32
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

blg32

Üye
Ev yatırımı konusunda fikrinizi almak istiyoru.

Şuan itibariyle 70 bin tl param var. Ankaradan yaklaşık 180 bin liralık bir ev almayı düşünüyorum. 180 bin civarında olmasının sebebi şu 700 - 800 civarında kira getirisi olsun ki krediyi geri ödeme konusunda bana yardımcı olabilsin diye. krediyi de 72 aylık çekmeyi düşünüyorum yani aylık ben kira gelirini düşersek 1400-1500 lira ödeyerek 72 ay sonra o günkü fiyattan değeri ne olur bilmiyorum fakat iyi bir eve sahip olabileceğimi düşünüyorum.
benim sorum şu ki bunu böyle yapana kadar bu 70 binlirayı kar payına yatırsam ve her ay gene 1400-1500 tl artırımımı yatırsam 72 ay sonra evden mi daha çok kar ederim yoksa bu şekilde elimde biriken ana parayla peşin fiyatına daha güzel bir evim mi olur cevabınız için şimdiden teşekkürler

Bana kalırsa 2.seçenek daha karlı olur. çünkü ev fiyatları eskisi gibi artmıyor artık. İnşaat sektörü oldukça gelişti. Çok ev var. Fiyatlar çok yükselmiyor.
Eğer kredi çekip, kira geliriyle destek alıp öderim diyorsanız risk olabilir. diyelim ki belalı bir kiracıya çattın, kiranı uzun süre alamadın,üstüne de elektirik,su ne varsa taktı gitti. O zaman sıkıntı yaşayabilirsin. Ankaranın hangi semtini düşünüyorsunuz ev için. Semtine göre de değişir karlılık oranı.

70 bin Tl yi faize atsan %10 olur en kötü ihtimal. aylık ortalama 500-600 arası bir aylık geliri olur. Üstüne de her ay 1,500 tl eklersin. Bence yatırımcılara bir danış.

sibilim_ogretmeni' Alıntı:
70 bin Tl yi faize atsan %10 olur en kötü ihtimal. aylık ortalama 500-600 arası bir aylık geliri olur. Üstüne de her ay 1,500 tl eklersin. Bence yatırımcılara bir danış.
:++: :++:

hocam ben ankarayı çok bilmem fakat ilerleyen zamanda ankaraya yerleşmeyi düşünüyorum yeni yerleşim bölgelerinin birinden olabilir bilmiyorum artık fakat dediğiniz gibi ikinci fikir bana çok daha mantıklı geliyor formdaki tecrübeli arkadaşlara sorayım dedim hayırlısı bakalım

blg32' Alıntı:

Şuan itibariyle 70 bin tl param var. Ankaradan yaklaşık 180 bin liralık bir ev almayı düşünüyorum. 180 bin civarında olmasının sebebi şu 700 - 800 civarında kira getirisi olsun ki krediyi geri ödeme konusunda bana yardımcı olabilsin diye. krediyi de 72 aylık çekmeyi düşünüyorum yani aylık ben kira gelirini düşersek 1400-1500 lira ödeyerek 72 ay sonra o günkü fiyattan değeri ne olur bilmiyorum fakat iyi bir eve sahip olabileceğimi düşünüyorum.
benim sorum şu ki bunu böyle yapana kadar bu 70 binlirayı kar payına yatırsam ve her ay gene 1400-1500 tl artırımımı yatırsam 72 ay sonra evden mi daha çok kar ederim yoksa bu şekilde elimde biriken ana parayla peşin fiyatına daha güzel bir evim mi olur cevabınız için şimdiden teşekkürler

faizi günah olarak görmüyorsan problem yok hocam ama altın,hisse senedi (büyük şirketlerin hisse senetleri) gibi yatırımlar bana daha mantıklı geliyor

ronn' Alıntı:
70 bin tl kardeş nasıl yaptın bu parayı öğretmen misin sen :D

:++: :++: :++:

dostum 3 yıldır eşimde bende çalışıyoruz biraz da düğünden gelenler sen sorunca söyle bir düşündüm nedir bu yaa dedim 3 yıldır gerçekten elimizden geldiğince biliktirmeye çalışıyoruz hayatın en güzel yılları heba oluyor aslında neyse

serkanholep' Alıntı:
blg32' Alıntı:

faizi günah olarak görmüyorsan problem yok hocam ama altın,hisse senedi (büyük şirketlerin hisse senetleri) gibi yatırımlar bana daha mantıklı geliyor

olurmu hocam ne demek görmez olurmuyum 2. seçenekte işin içinde kar payı var ama onunda ne kadar caiz olduğu konusunda düşünüyorum o yüzden 2. seçenek konusunda düşüncelerim oluyor

blg32' Alıntı:
ronn' Alıntı:
70 bin tl kardeş nasıl yaptın bu parayı öğretmen misin sen :D

:++: :++: :++:

dostum 3 yıldır eşimde bende çalışıyoruz biraz da düğünden gelenler sen sorunca söyle bir düşündüm nedir bu yaa dedim 3 yıldır gerçekten elimizden geldiğince biliktirmeye çalışıyoruz hayatın en güzel yılları heba oluyor aslında neyse

Valla yılda 23 bin Tl birikim yapmışsınız. Küçük bir il veya yerde çalışıyorsanız normaldir. Tabi fazla gezme tozma akrabalara yardım da yok sanırım:)
Ha bir de meslek lisesinde iseniz ek ders ful ise az bile birikmiş:)

Şu faiz olayı biraz karışık bir durum. Günümüz küresel kapitalist ortamda faiz değil de ALtın veya hisse senedi borsa vs bunlar da haksız kazanç sayılır. Altın belki olmayabilir.

hocam bence 2. seçenek daha mantıklı
faiz konusuna gelince ev almak için kredi çekseniz de faizli ödeyeceksiniz (faiz almakta vermekte haram)

Şu faiz olayı biraz karışık bir durum. Günümüz küresel kapitalist ortamda faiz değil de ALtın veya hisse senedi borsa vs bunlar da haksız kazanç sayılır. Altın belki olmayabilir.

tartışmaya girmek istemem ama hocam faiz le diğer ikisi farklı

altın da hisse senedi gibi ama (dediğiniz gibi küresel ve birilerinin himayesinde fiyatlar)

faizin getirisi belllidir fakat diğerlerinde yatırım söz konusu. zarar da olabilir kar da.

serkanholep' Alıntı:

altın da hisse senedi gibi ama (dediğiniz gibi küresel ve birilerinin himayesinde fiyatlar)

faizin getirisi belllidir fakat diğerlerinde yatırım söz konusu. zarar da olabilir kar da.
O zaman kumara girer:)

serkanholep' Alıntı:

yeminle bunu yazar hocam, ekleyeyim peşine diye düşündüm

büyük şirket hissesi dememin sebebi kumar olmasını azaltmak ? içindi

ama geniş düşünecek olursak faiz her yerde ve aldığımız maaşlarda bile var

neyse derin konular

kendin oturmayacaksan hiç yaklaşma , kiracı bulmak ayrı dert paranı sağlam almak ayrı dert ,ben aldım ankaradan ev evin kira getirisi normalde 750 800 lira getirmesi gerekir ancak güvenebilecek kiracı bulamayınca mecburen 400 e verdik . Kısaca oturmayacaksan kredi ile ev almak pek sağlılı değil fikrimce

sayın hocam kesinlikle ev almanı tavsiye ederim geçen sene şubatta 120 000 tl aldım evi (112.500tl 84 ay kredi ile) arakat doğalgaz bağlattım kiraya verdim 650 tl kira 1827 ödeme 1827 - 650 = 1177 banka ödemem evin değeri geçen seneden bu seneye 50 000 tl arttı geçen emlakçı 165 000 e yarın bulurum satacak kişiyi diyordu.

zeybekd' Alıntı:
sayın hocam kesinlikle ev almanı tavsiye ederim geçen sene şubatta 120 000 tl aldım evi (112.500tl 84 ay kredi ile) arakat doğalgaz bağlattım kiraya verdim 650 tl kira 1827 ödeme 1827 - 650 = 1177 banka ödemem evin değeri geçen seneden bu seneye 50 000 tl arttı geçen emlakçı 165 000 e yarın bulurum satacak kişiyi diyordu.

hocam hangi ilden aldınız

2+1 olmazsa 3+1 olsun, o da olmazsa biraz kredi çeker 4+1 alırız.
İnsanlar niçin kredi çeker o kadar parayı ona bağlarlar bilmem. Ama bildiğimi söyleyim, bu devirde bankalar ağa olmuş, hani eskiden vardı ya inek şabanın filmlerinde seyrederdik, köylünün etini kanını kemiğini sömürürdü. aynen öyle. 70000 kredi çek 110 bin öde vs. Allah aşkına neye kime, niçin çalışıyoruz. yatırım bu mu, sağlıktan ödün vererek yaptığın yatırım. niye fazladan 40000 faiz ödeyesin. ihtiyacın yoksa evi niye alasın ki. Emlakçıları ya da bankaları zengin etmek için mi.

serkanholep' Alıntı:

niye kumar oluyormuş. yatırım yapıyorsanız ticarete girer. yatırdığınız paranın belli bir yüzdesi kar ya da zarar olabilir. kumarda ise koyduğunuzun tamamı gider ya da kalır. bence siz ticaret ile kumar arasındaki farkı bir araştırın.

mse' Alıntı:
İnsanlar niçin kredi çeker o kadar parayı ona bağlarlar bilmem. Ama bildiğimi söyleyim, bu devirde bankalar ağa olmuş, hani eskiden vardı ya inek şabanın filmlerinde seyrederdik, köylünün etini kanını kemiğini sömürürdü. aynen öyle. 70000 kredi çek 110 bin öde vs. Allah aşkına neye kime, niçin çalışıyoruz. yatırım bu mu, sağlıktan ödün vererek yaptığın yatırım. niye fazladan 40000 faiz ödeyesin. ihtiyacın yoksa evi niye alasın ki. Emlakçıları ya da bankaları zengin etmek için mi.
:alkis: :alkis:

blg32' Alıntı:
zeybekd' Alıntı:

hocam hangi ilden aldınız

İzmir / Gaziemirden aldık hocam

mse' Alıntı:

Sayın hocam bir insanın eve ihtiyacı olmaması diye birşey söz konusu olabilir mi? Herkesin eve ihtiyacı vardır ve ne kadar erken alırsa o kadar iyidir ben şimdi krediyi ödüyorsam 7 sene sonra da aynı krediyi ödeyeceğim bu süreçte kiraya verdiğim ev değer kazanacak + kira geliri artacak + maaşımız artacak ama kredi sabit kalacak 2-3 sene sonra kredi size fazla yük olmayacak.

Para biriktirerek ev alınmaz 0 dan para biriktirmeye başlasan aylık 1500 tl kenara atsan yılda 18 000 tl yapar 10 sene biriktirsen 180 000 tl yapar 10 sene sonra bugünkü 180 000 tl lik evi alamazsın o fiyata...

blg32' Alıntı:

hocam sorunuza cevaptan bir eleştiri önce;

oturmayacağınız evi almayın. kar payına değil doğrudan faize yatırsanız daha fazla alırsınız. faiz haram yatırmam diyorsanız zaten krediyle ev aldığınızdada faiz olur hiç kredi çekmeyin derim.

cevap;
eğer eve kediniz oturmayacaksanız her ikisini de yapmanız mantıklı olmaz. faiz/katılım payı ödeyerek aldığınız eve kiracı oturtup kirasından en fazla faiz/yada katılım payını ödeyebilirsiniz. kar olarak görürseniz sadece evin değerinin artışı kalirki bu zaten kar değil normal enflasyondur. Eğer kar etmek isterseniz. 70.000 tl paranıza bu değere edebilecek bir dükkan yoksa ev almanızı öneririm. Briktirdiğiniz paranızıda ister faize/kar payına koyarak işletebilirsiniz. faiz gideriniz hiç olmaz doğrudan kira geliriniz olur. 72 ayda evlerin değerinin %30 artma ihtimaline göre hesap yapın karşılaştırmalı tabloyla duruma bakın.

1. seçenek
70.000 ev al aylık kirası 300 tl olsun
72*300= 21.600 bunuda işleterek biriktirsen 24.000 olur
72 ay sonra evin değeri %30 fazla ise 70.000*1,3= 91.000
ayda 700 tl biriktirsen 72*700=50400
bu 50400 tl 72 ay boyunca işleterek biriktirsen 60.000 tl olur
toplam paran
60.000+91.000+24.000=175.000

2. seçenegide sen hesapla.. :)

hocam evin değeri 6 yılda 21.000 tl kadar kçük bir değer artmaz dediğim gibi aldıktan sonra 1.5 sene sonra 50 000tl arttı ki şu anda manisanın gölmarmara ilçesinde oturuyorum burda bile 4 sene önce 40 000 tl olan evler şu anda 75 000
10 000 nüfuslu bir ilçede bile bukadar artarken ev fiyatları ankarada ne kadar artar siz hesaplayın.

mse' Alıntı:
:++: :++: çok yaşa hocam Allah razı olsun

mse' Alıntı:
:alkis: :alkis: :alkis:

bence eger eviniz varsa yazlık alın mersin-hatay arasında o paraya güzel denizkenarı yazlık alabilirsiniz esinizde öğretmense yazın mis gibi tatil yaparsınız denize girersiniz hiç olmadı gecelik kiraya verirsniz ama kiraya verecekseniz farklı kendiniz kalackssanız farklı yerleri tercih etmelisniz

arkadaşlar cevaplar için teşekkürler

ben biraz kendi durumumu anlatayım;

küçük bir ilçede görev yapıyorum 5 yıl kadar falan daha burda kalmayı düşünüyorum

yerleşik hayata ankarada geçmeyi düşünüyorum evi de o yüzden ordan almak istiyorum

dediğim gibi 70 bin tl birikmiş var

bu gün itibariyle kredi çekip ki bu 180 binlik falan bir ev olur (aylık 2150 kredi düşer) onu mu alsam yoksa bu 70 bini katılım bankasına yatırıp her ayda krediye ödeyeceğim (kira gelirini düşünce 1500 ) parayı bu bankaya yatırsam 72 ay sonunda bankada oluşan parayla hem daha güzel bir ev hatta birde araba mı alırım acaba diyorum

yoksa bu günden aldığım ev değerlenir daha da çok paramı eder diyorum

ama bana katılım bankası daha mantıklı geliyor

zaten sizlerin yorumlarıda o yönde ama bir hocamız ev aldım bir yıl sonra 50 bin arttı diyor o biraz kafamı karıştırdı

BBNET
Geri