Kot Pantolon giymek sorun oluşturur mu?

Kodla Büyü

BlackFrost

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar Sendikal eylem kapsamında giyiyoruz yönetmeliğe aykırı olsa da. Son dönemlerde yaşanan olaylar sonrasında ilde öğretmenlere bir baskı söz konusu. Müdür aşağıdaki gibi mesaj yolladı bu sabah. Resmi olarak ceza alma durumumuz var mı bu durumda?

Müdürün Mesajı: "Arkadaşlar Günaydın. Son dönemlerde valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okul müdürleri ile yapılan toplantılarda ve mesajlarla kılık kıyafet ile ilgili daha dikkatli olunması gerektiğine dair uyarılar yapılmaktadır. Buna istinaden Şube Öğretmenler Kurulunda bu konu sizlere hatırlatılmıştı. Ayrıca size mesaj göndermiştim. Ancak halen bazı öğretmenlerimizin kot pantolon giydiği gözlemlenmektedir. Sadece kot pantolon değil genel olarak kılık kıyafet konusunda daha dikkatli olmanızı rica ederim."

benim bildiğim kılık kıyafet yönetmeliğinde ütülü pantolon diye geçer, kumaş pantolon diye yazma ki öyle bile olsa kot bir kumaş türüdür. ayrıca bu kadar hassas ise kadınların başı açık olacak, buna da zorlasın bakalım neler oluyor

Hocam şöyle düşünün öğrencilerimize rol model olabileceğimizi düşünerek doğru düzgün olduğu sürece sorun olacağını düşünmüyorum, malesef ki bu lafları bu işi suistimal eden yırtık pırtık, dizi delik kotlar giyen tipler yüzünden duyduğumuzu düşünüyorum. Lütfen söylediklerim yanlış anlaşılmasın bende giyiyorum sadece suistimal etmeyelim diyorum. Beni anladığınızı düşünüyorum.

varsa sendikanıza durumu yazılı iletin, sendikanız yoksa yetkili sendikaya durumu iletin (bize üye olun derlerse karar sizindir ama bir şey karşılığında üyelik talep etmek doğru değil bence)

Vali okul okul geziyor. Diyelim ki kot pantolonla gördü öğretmeni. Ne olur en kötü sonuç?
temiz düzgün yırtık pırtık bir kot olmadıktan sonra ne olacak hocam. valinin bu tarz şeylere takılacağını düşünmüyorum. ben de kot pantolon giyiyorum ancak bazı öğretmen arkadaşlarımız artık bakımsız mı diyim düzensiz mi diyim doğru kelimeyi de bulamıyorum inşaat işini yarım bırakmış da okula bir ara uğramış gibi bir kot pantolon ile okula geldikleri için bu tarz uyarılar yapılmak zorunda kalıyor. yoksa kot pantolon ile de gayet şık olunur.

kumaş pantolon mu kaldı hocam ya. Hangi öğrenci bizi rol model alıp ta kumaş pantolon giyecek :) Temiz, bakımlı olduktan sonra kumaşın hangi materyalden yapıldığının ne önemi var?

Hocam
kumaş pantolon mu kaldı hocam ya. Hangi öğrenci bizi rol model alıp ta kumaş pantolon giyecek :) Temiz, bakımlı olduktan sonra kumaşın hangi materyalden yapıldığının ne önemi var?
Hocam ben de öyle düşünüyorum da herkes gibi. İdarecilere anlatmak lazım bunları. Kanun yapıcılara anlatmak lazım. Yırtık pırtık olmadıktan sonra bir kot pantolon sırf kumaş türünden dolayı nasıl uygunsuz görülebilir ki? Saçmalık. Sendikadan yazı istedim. Müdür tekrar söylerse resmi tutanağını tutsun ben de savunmamı yazıp sendika kararını ekleyeceğim. Ne olacaksa olsun artık. 1 Yıldır öğretmenliği bırakalım diye uğraşıyorlar sürekli.

Müdür bey bu mesajı atmak zorunda.
Sendikanız varsa, eylem kararına katılmak yada katılmamak sizin kararınız.

Her hangi bir yaptırım yapamaz.

okul müdürünün bu mesajı atmak ne kadar normal ise bu mesajı yemeye çalışmak(!) ve meşhur olma çabası olarak yorumlamak o kadar abes geldi bana.

merak ediyorum kumaş pantolonla ya da makul kıyafetlerle okula gelmek neden zor geliyor devletin memuruna ?
Bende merak ediyorum özgürlük için imza toplayanlar ki imza verdim şimdi neden kendi istediği özgürlüğü aldıktan sonra başkalarının özgürlüğünü engellemeye kısıtlamaya çalışıyor?

ilksms
Geri