Koordinatörlük maaş karşılığı doldurmak için verilebilir mi?

Kodla Büyü

korfez41

Üye
Hocalarım merhabalar. İşletmelerde beceri eğitimi dersi (koordinatörlük) ile ilgili sizlere bir sorum olacaktı müsaade ederseniz. Bilgisi olan arkadaşlarımdan yanıt bekliyorum zahmet olmazsa. Bu tayin döneminde bir meslek lisesi bilişim teknolojileri bölümüne tayin oldum. Bölümde 3 kişiyiz. Toplamda koordinatörlük hariç 51 saat ders yükü var. Bu haliyle ders paylaşımı yapılmış 18-19 saat ders düşüyor haliyle her birimize. Hal böyleyken kimse atölye öğretmenlerinin 20 saat zorunlu ders alma durumunu sağlamıyor. Bunu sorduğumda idareci arkadaşlara koordinatörlüğün 8 saat olarak her birimize ekleneceği dolayısıyla 26-27 saat her birimizin dersi olacağından söz ettiler. Bildiğim kadarıyla koordinatörlük ek ders kapsamında yani yüz yüze ders kapsamında sayılmıyor eğer bir değişiklik olmuş ve bu benim dikkatimden kaçmamışsa. Maaş karşılığını doldurmadan koordinatörlük 20 saati doldurmak için (1-2 saati maaş karşılığı geri kalanı ekders olarak) verilebiliyor mu, yada 20 saati doldurmadan 8 saatlik koordinatörlük ekders olarak verilebiliyor mu?

Yapılan bir değişiklik ile maaş karşılığı sayılabiliyor diye biliyorum hocam.

Koorfinatörlük maaş karşılığına sayılmıyor. Bakanlık sayılması için düzenleme yaptı ama mahkeme o maddeyi iptal etti

Birkaç yıl önce yönetmelik değiştirerek maaş karşılığı saymaya başlamışlardı ama uzun sürmedi. Şu anda maaş karşılığı sayılmıyor.

Hocalarım bende iptal edildiğini hatırladığım ve şu anki okul idaremin ise ısrarla bu durumun yanlış olduğunu savunduğu için acaba kaçırdığım bir durum mu var diye sizlere rahatsızlık verdim. Bir önceki görev yerim deprem bölgesinde bir okuldu ve son 2 sene malumunuz pek yönetmelik, karar takip etme durumumuz da olmadı başka işlerle boğuştuk durduk. Affınıza sığınarak bir sorum daha olacak sizlere. Bu durumda bölümde 3 kişiyiz ve 51 saat ders yükü kalıyor. Minimum 20'şer saat bile alsak bir öğretmenimize 11 saat fiili ders düşüyor. Okul idaresi diğer bölümlerden ders ayarlayamazsa bir arkadaşımız anladığım kadarıyla zorunlu ders saati tamamlanmadığı için norm fazlası durumuna düşme ihtimali var yani? Yanlış mıyım bu konuda.

her sınıf seviyesinden birer tane sınıf olsa 48 saat ders yapar haftalık. en az 2 şer grup yapsanız her sınıfı 96 saat ders yapar. (koordinatörlük ve şeflik hariç)

nasıl bir sınıf yapınız var açıkçası anlamadım. bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışalım.

Hocam öğrenci sayısı maalesef ki bölümde düşük. Bölümde 10. sınıfta 12 11. sınıfta 6 ve 12. sınıfta ise 10 öğrenci mevcutmuş. Bana bu bilgiyi veren okuldaki zümrem. Ne yazık ki grup oluşturacak sayımız yeterli değil bu bilgiler ışığında soruyorum. Alan şefliği ve atölye şefliği verilmemiş bölümde.

Hocam öğrenci sayısı maalesef ki bölümde düşük. Bölümde 10. sınıfta 12 11. sınıfta 6 ve 12. sınıfta ise 10 öğrenci mevcutmuş. Bana bu bilgiyi veren okuldaki zümrem. Ne yazık ki grup oluşturacak sayımız yeterli değil bu bilgiler ışığında soruyorum. Alan şefliği ve atölye şefliği verilmemiş bölümde.
9 sınıflarda 11 saat, 10 larda 13 saat, 11 lerde 17 saat (birkaç saat te seçmeli olabiliyor) ve 12 lerde (amp) 7 saat ders oluyor.

sınıf mevcutları sıkıntılı imiş. bir kişi norm fazlası olmuş olacak malesef.

Son düzenleme:
Hocam siz oraya nasıl tayin oldunuz peki 3 norm olması için 80 saatten fazla ders olması gerekiyor nasıl göstermişler o kadar saati koordinatörlükle birlikte 75 saat civarı çıkıyor ders yükü üstüne bir de şeflik vs verilmemiş 3 norm çıkmaz

Hocam ben tercih ettiğimde okulda tek öğretmen vardı. Norm da 1 açılmış. Daha sonrasında daha önceden bölümde görevli olan bir arkadaş müdür yardımcılığını bırakıp geri dönmüş. Benim hizmet sürem diğerlerinden fazla. Üzüldüğüm şey okuldaki arkadaşlardan biri norm fazlası olacak ve bunun farkında değiller. Okul idaresi de dahil olmak üzere.

Yönetmelik açık aslında müdür yardımcılığını bırakan arkadaş boş norm olmadığı için başka kuruma geçmek zorunda. Öğretmenliğe dönen arkadaş bunu düşünerek dönmüş olması lazım il içinde boşta başka bir okula gider

Sayın hocam koordinatörlük maas karşılığı sayılmıyor. Maaş karşılığı doldurmadiginiz için ihtiyacı olan okullara görevlendirebilirsiniz. Gruplara bolemediginizi yazmissiniz. Diğer bölümlerin mesleki gelisim derslerine bölüm öğretmenleri olarak sizler girebilirsiniz

Geri