Hocam adı üzerinde işletmede meslek eğitimi ders yükü hesabı. Bu ders eğitim öğretim dönemi içinde yapılır. Staj farklı bir şey ve ders dönemi dışında yapılır. yönetmelikte de staj için ayrı maddeleri var. O yüzden staj ve ibe hesabı farklı olabilir. Kesin konuşmamak lazım.Orta öğretim kurumları yönetmeliğinde staj hesabı ile ilgili ayrı bir madde yok. İşletmede mesleki eğitim ders yükü hesabı var. Orada da haftalık ders saati x grup sayı + şeflikler şeklindedir.
Şefliklerin yaz stajına eklenmeyeceğine dair bir bilgi yok. Kimse işgüzarlık yapmasın. Tek hesap yukarıda söylediğimdir. Dolayısıyla şeflikler eklenmelidir.
Çok bilen yönetmelik maddesi göstersin. Gücü yetiyorsa da yönetmeliği değiştirtsin.
Stajın farklı bir şey olduğunu biliyorum sayın hocam. Lakin staj ders yükü hesabı ile ilgili başka madde yoksa ki ben görmedim bu güne kadar.aynı madde uygulanır. Aksi durumda her kurum, her müdür kafasına göre takılır. Bu da haksızlıklar doğurur. Anaysanın eşitlik maddesine de ters düşer.Hocam adı üzerinde işletmede meslek eğitimi ders yükü hesabı. Bu ders eğitim öğretim dönemi içinde yapılır. Staj farklı bir şey ve ders dönemi dışında yapılır. yönetmelikte de staj için ayrı maddeleri var. O yüzden staj ve ibe hesabı farklı olabilir. Kesin konuşmamak lazım.
Hocam konuyu bildiğinizi biliyorum doğrudur. Ancak resmi bir görüş veya yönetmelik maddesi olmadan biz de kesin konuşamayız. Onu demek istedim. Dediğiniz gibi bu konuda resmi bir düzenlemeye ihtiyaç var.Stajın farklı bir şey olduğunu biliyorum sayın hocam. Lakin staj ders yükü hesabı ile ilgili başka madde yoksa ki ben görmedim bu güne kadar.aynı madde uygulanır. Aksi durumda her kurum, her müdür kafasına göre takılır. Bu da haksızlıklar doğurur. Anaysanın eşitlik maddesine de ters düşer.
Ayrıca adı staj da olsa o da işletmede meslek eğitimidir.
Zamanında yönetmeliği hazırlayıp bununla ilgili bilgi koymayan aklıkıtlara da selam olsun.