Koordinatörlük hep ayni gun toplanması

Kodla Büyü

cinefil

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar. İki gün boş günüm var. 3 isletmedeki 4 öğrenciye de ayni gün yani salı denetlemeye gideceğim İnşaAllah. Bu işletmeler uzak olduğu için 8 saatten fazla ekders yazılmalı. Bir günde 8den fazla İşletme saati yazamazlar. Öğrencileri salı günü denetledigim halde diger boş güne de İşletme saati yazılabilir mi?

bır kuruma ıkı kere gıdılmez 8 saatten fazla yazılamaz yanı 3 ısletme oldugu ıcın vesehır merkezındeyse (yakınlıga gore) 4 saat 4 saat bır gune 4 saatte dıger gune yazdırabılırsın

bır kuruma ıkı kere gıdılmez 8 saatten fazla yazılamaz yanı 3 ısletme oldugu ıcın vesehır merkezındeyse (yakınlıga gore) 4 saat 4 saat bır gune 4 saatte dıger gune yazdırabılırsın
İki tanesi Farklı bir ilçede hocam. Uzak yani.. fiilen görev yapmasam ve öğrencilerin işletme günleri olmasa dahi boş günüme ek ders yazılabilir mi

Merhaba hocam, mevzuata göre durum şöyle 👇

Koordinatörlük ve ek dersin dayanakları
• “İşletmelerde meslek eğitimi” görevi ek ders kapsamındadır. Program; işletmenin uzaklığı, öğrenci sayısı vb. esas alınarak hazırlanır ve il/ilçe MEM onayıyla yürür. Haftalık azami saatler:
• Meslekî eğitim merkezleri: Büyükşehir ilçeleri 24 saat, diğer yerler 18 saat
• Diğer okul/kurumlar: Büyükşehir ilçeleri 20 saat, diğer yerler 16 saat.
• Görev fiilen yapılır. Ek ders, fiilen yapılan görev karşılığıdır; ancak “yapılmış sayılma” istisnaları (kurs/seminer vb.) ayrıca sayılmıştır.
• Koordinatör görevlendirmesi, öğrencinin işletmede bulunduğu günlerde yapılır. Aynı işletmede aynı alanda 15 öğrenciye kadar bir koordinatör görevlendirilir ve aynı öğrenci grubu için haftada bir kez koordinatörlük verilir.
• Günlük üst sınır: Koordinatörlük planlamasında bir öğretmene aynı gün 8 saatten fazla ek ders verilemez (günlük 8 saat tavan).

Sizin senaryo için net yanıtlar
• “Salı günü 3 işletmede 4 öğrenciyi denetleyeceğim; uzak olduğu için 8 saati aşabilir mi?”
Hayır. Günlük 8 saat tavanını aşamazsınız. Uzaklık ve öğrenci/işletme sayısı haftalık programın toplamını etkiler; fakat günlük 8 saat kuralı değişmez.
• “Salı fiilen denetledim; diğer boş günüm için de işletme saati yazılabilir mi?”
Yazılamaz. Ek ders, fiilen yapılan görev karşılığıdır ve öğrencinin işletmede bulunduğu günlerde verilir. Salı dışındaki “boş gün”de fiilen denetim yapmadıysanız (ve öğrenciler işletmede değilse) o güne işletme saati yazılamaz.
• “İki işletme başka ilçede; uzak diye ek ders artırılabilir mi?”
Uzaklık haftalık program planlanırken dikkate alınır (MEM onaylı program). Günlük 8 saat sınırı yine geçilemez.
• “Öğrencilerin işletme günü olmasa veya fiilen gitmesem, boş günüme ek ders yazabilir miyim?”
Hayır. Koordinatörlük, öğrencinin işletmede bulunduğu gün ve fiilî görev esasıyla verilir. İstisna sayılan “yapılmış sayılma” hâlleri dışında (ör. Bakanlıkça görevlendirme vb.) yazılamaz.

Uygulama önerisi
• Salı günü en fazla 8 saat koordinatörlük yazın. Kalan öğrenciler/işletmeler için diğer boş gününüzü kullanın; ancak o gün de fiilen denetim yapın ve öğrenciler işletmede olsun. Planı “işletmelerde meslek eğitimi” çizelgesine işleyip okul müdürlüğü hazırlasın, MEM onaylasın.

Kaynaklar (özet):
• MEB “Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar” – Md. 15 (işletmelerde meslek eğitimi; haftalık azami saatler), Md. 16 (yapılmış sayılma), genel “fiilen” ilkesi.
• Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği – Md. 88/2 (planlama; günde 8 saat sınırı), Md. 82–89 (koordinatör müdür yardımcısı/görevler; öğrencinin işletmede olduğu günlerde görevlendirme; 15 öğrenciye 1 koordinatör).

İsterseniz; bulunduğunuz ilin büyükşehir statüsüne göre haftalık üst sınırı ve sizin öğrenci/işletme dağılımınıza göre örnek bir haftalık koordinatörlük planı da çıkarırım.

ilksms
Geri