Konut kredisi yapılandırma.

Kodla Büyü

drejog

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar eniştem yazın kredi çekip ev aldı. Malum faizler de baya düştü yaza göre. Bankayla konuşup yapılandırmasını söyledim faizlerin düşmesinden dolayı. Bankayla görüşmüş fakat banka kredi çektikten sonra en az 12 ay geçmesi gerekiyor demiş. Böyle bir şart var mı kredi çekildikten 1 sene sonra mı yapılandırma yapılıyor.-

7 ay önce halk bankasından 0,99 ile 82500 tl konut kredisi çekmiştim. geçen gün 0,82 ile yapılandırdım. erken kapama ücreti olarak % 2 yerine % 0,005 (burda müdür bey devreye girdi sağolsun) aldılar. 17000 tl kardayım.

6 ay önce 1.01 ile çekmiştim TEB den cuma günü yapılandırmaya gittik. 0.85 ile ön başvuru yaptık. Genel müdürlükten nihayi sonuç gelecekmiş. Masrafsız.

12 ay şartı koyan hangi bankaymış? Sözleşmede yazıyor ise sözleşmeyi isteyin. Genel Müdürlüğe şikayete bulunun. Benim başıma Ziraat bankasından tüketici kredisi çekince gelmişti. Erken kapatmak istedim kapatmadı şube şikayet edince ertesi gün kapattılar.

serkan16' Alıntı:
7 ay önce halk bankasından 0,99 ile 82500 tl konut kredisi çekmiştim. geçen gün 0,82 ile yapılandırdım. erken kapama ücreti olarak % 2 yerine % 0,005 (burda müdür bey devreye girdi sağolsun) aldılar. 17000 tl kardayım.

hocam zaten 80 binlik krediyi kaç yıllığına çekmiştinizki.. zaten toplamda ne kadar para almıştılardiki bu kadar fork oluşabildi..

serkan16' Alıntı:

hocam sizin verdiğiniz değerleri masrafsız olarak 120 aya 90 bin tl için bile denesem bile 11 bin tl kar olabiliyor.. nasıl yaptınız bunu anlamadım.. birşeyleri eksik yada yanlış söylüyorsunuz sanırım.. ya toplu bir para vermiş olmalısınız yada süreyi azaltmış yada her ikisini birden yapmışsınızdır, öylemi?

serkan16' Alıntı:

hocam bende 4 ay önce 10 yıl vadeli 0.97 den çekmiştim halkbankasından fakat yeniden yapılandırmak istediğimde 7 yıl vadeye 0.87 ve erken kapatma ücreti olarak %1 (müdür bey devreye girmesine rağmen) den aşağı inmediler. Sizin şubeniz hangisi acaba?

serkan16' Alıntı:

hocam bende 4 ay önce 10 yıl vadeli 0.97 den çekmiştim halkbankasından fakat yeniden yapılandırmak istediğimde 7 yıl vadeye 0.87 ve erken kapatma ücreti olarak %1 (müdür bey devreye girmesine rağmen) den aşağı inmediler. Sizin şubeniz hangisi acaba?

Öncelikle nosTRa hocamızın dediği gibi sözleşmeyi inceleyin maddeler içerisinde ona benzer bir ibare var mı?
Normal şartlarda ay snırlaması yok.

Ben Haziranda 1.0 dan kullandığım krediyi 6 ay sonra Aralıkta 0,81 den aynı bankada yapılandırdım. Kalan anaparanın da %2 si kadar erken ödeme cezası yatırdım.
Çok sayıda bankadan da teklif almıştım. Yapılandırma öncesi diğer bankaların teklif ettiği oranları da söyleyip pazarlık yapmak işe yarıyor. Krediyi banşka bankaya transfer ettiğinizde Expertiz, Dosya ve bazı masrafların ücretlerini baştan alıyorlar. Tüm masrafları ve ödeyeceğiniz taksit miktalarını karşılaştırıp son kararı vermek gerekiyor. Başka bankalardan en düşük 0,79 teklifi almıştım . Masrafları da hesaba katınca aynı bankada kalmaya karar verdim.

arkadaşlar katılım bankasından alıpta yine aynı bankadan yada diğer katılım bankalarından yapılandıran varmı?bize böyle birşey yapamayacaklarını söylediler ama biz yinede dilekçe yazdık bakalım ne olacak..

Bende salı bankay gitmeyi dusunuyorum kredi ypılndırması için internetden arstırdım ve bankaları tek tek gezip fiyat alıp en son kendi bankama gidip konuşacagım

serkan16' Alıntı:
Sayın hocam bu ücret kaç aylık vade ve aylık ödemeleri neydi yapılandırma sonrası vade değişimi yaptınmı vede ödeme miktarında bir fark yaptınmı da bu kadar fark oluştu. Benimde var halk bankasından 95 bin tl 63 ayım var daha ödenecek 2046 tl ödüyorum aylık bende yapılandırma yaptırıyorum fakat erken ödeme ve dosya masraflarını düşersek 6500 tl bir karım oluyor o kadar.

xasi05x' Alıntı:
Ankara 7. Tüketici Mahkemesi, faiz oranları düşünce bankadan aldığı konut kredisini yeniden yapılandırmak için başvuran kişiden ''erken ödeme ücreti'' ve ''ödeme planı değişikliği'' adı altında para alınmasını haksız buldu.
arkadaşlar bi araştırın bence
http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2012/01/27/kredi-kullananlara-iyi-haber
Belirttiğiniz linkteki yazıyı okudum fakat anlayamadığım bir durum var örnek halk bankası olsun akbank olsun konut kredisini kendilerinden çeken müşterisi yapılandırma yapmak istediğinde erken kapama ücreti almıyorlar bu linkteki kişi farklı bankadan yapılandırma yapmış anlaşılanki sıfırdan konut kredisi veriyormuş gibi işlem yapmış dosya masrafı adı altında almış ücreti biraz karışık bütün bilgiler verilmemiş gibi geldi

ing 2000 TL masrafla 0.71 den, 1000 TL masrafla 0.74 den yapılandırıyor. yapılandıracak olanlara duyurulur.

xodeda' Alıntı:
ing 2000 TL masrafla 0.71 den, 1000 TL masrafla 0.74 den yapılandırıyor. yapılandıracak olanlara duyurulur.

Kendi bankam TEB 0.84 den İşbank 0.79 dan 1300tl dosya masrafı ile yapılandırıyor ama sizin verdiğiniz rakamlar çok daha iyi hocam, o bankaya da uğrayayım

Garanti bankası söylemiş 12 ay sonra yapılandırabiliriz diye. Tekrar bi sorduralım bakalım ne diyecekler bankadan

ben 9. aydayım ve yapılandırıyorum bir sorun çıkarmadılar. hsbc den ing ye.

113 taksidim kalmıştı. yapılandırma sonunda taksitlerde 100 tl ye yakın düşüş olacaktı. ben 1177 tl olan taksidimi 1205 tl çıkarttırdım. vadeyi de 96 aya düşürdüler.

113*1177=133001
96*1205=115680

fark=17321 tl bunun yaklaşık 425 tl sini (kalan ana paranın 0.005' i) erken kapama ücreti olarak kestiler.

tayinci42' Alıntı:
serkan16' Alıntı:

hocam zaten 80 binlik krediyi kaç yıllığına çekmiştinizki.. zaten toplamda ne kadar para almıştılardiki bu kadar fork oluşabildi..

Tek maaşla 120 a zor aldık sayın hocam.

Arkadaşlar ben 2 bankadan oran aldım birincisi Kendi bankam halkbank diğeri işbankası
Eğer işbankasından yeniden yapılandırırsam 0,77 den yapılandıracak 1300 tl masraf + %2 halkbankasına ceza ödeyecektim. Yaklaşık 4500 tl karım olacaktı.
Halkbankası ise 0,87 den yapılandırdı 400 tl masraf aldı sadece burdada 4500 civarı kardayım. İki taraftada karım aynı olduğu için bankamı değiştirmedim.

Not: 0,97 den kredi çekmiştim.

Buzkırıcı' Alıntı:
Benim 3 yil oldu odemelerim duzenli.ayni bankama basvurayim taksit 200tl dusse yeter
Hocam kaç ay vadeli ve hangi faiz oranından kullanmıştınız ?

3 yılda epey ana para ödemişsinizdir. Vadeyi kısaltmadığınız sürece sizin için pek karlı olmayabilir. Kalan ana para baştan hesaplanacak ve ilk taksitlerinizin çoğu yine faize gidecek. Eski ödeme planı ve masraflar dahil teklif edilen ödeme planlarını karşılaştırabilirsiniz.

Daha 3 ay oldu kredi çekeli 0,90 dan çekmiştim halk bankasından 70.000 tl şimdi 0,80 lerde gösteriyor acaba yapılandırmam mantıklı olur mu nasıl hesaplıyorsunuz farkı veya bankaya mı hesaplatıyorsunuz arkadaşlar.

sencal' Alıntı:
Daha 3 ay oldu kredi çekeli 0,90 dan çekmiştim halk bankasından 70.000 tl şimdi 0,80 lerde gösteriyor acaba yapılandırmam mantıklı olur mu nasıl hesaplıyorsunuz farkı veya bankaya mı hesaplatıyorsunuz arkadaşlar.
Hocam http://www.kredisayar.com/ adresinden hesaplatabilirsiniz. Bankaların yaptığı hesaplamalarla aynı rakamları veriyor.
Normalde 120 ay 100 bin TL için faizin 0,01 puan oynaması taksitlerde 7 T lik fark oluşturuyor. Sizde 0,1 puan inmiş.
Vadenizin kaç ay olduğuna göre ve bankanın istediği ekstra masrafları göz önüne alıp değerlendirebilirsiniz.

Ziraat bankasından geçen yıl kasımda çekmiştim 5 yıllık 110000 tl 1.15ten. Yapılandırma yapıldı 0.85ten masrafsız yaklaşık 10 bin karım var.

bende 0,99 ile 105000 tl 72 ay vadeli 2046 tlilik aylık ödemeli kredimi çok bankada dolanmama rağmen yine kendi bankam halkbankasının 0.84 ile 60 ay vade ve 2036 tl lik taksitler ile kalan 95572 tl lik anaparamı %1 lik erken kapama ile yapılandırdım. Başka bankalarını 0.74 faizleri dosya masrfaları ekspertiz ve kendi bankamızı ödeyeçeğimiz %2 lik ücretler hep aynıya geldi kendi bankam daha karlı oldu değiştirmedim.

BBNET
Geri