konut krdesi

Kodla Büyü

garfield

Seçkin Üye
Seçkin Üye
konut kredisi çekip ev alan var mı...varsa şuan hangi banka en düşük faiz oranıyla kredi veriyor

en düşük halkbank 0,75 120 ay almıştım biraz daha düşmüş olması lazım

Hocam size tavsiyem Halkbank, Akbank, İşbank, Garanti,Yapı Kredi ve Vakıfbank ı vb. bankaları gezip( ki diğer bankalara bence hiç gerek yok) faiz oranları ve masraflarla ilgili bilgi alın. Çekmek istediğiniz vadeye göre en düşük verebilecekleri faiz oranlarını isteyin. Daha sonra tekrar bankaları gezerek o oranların altına düşüp düşemeyeceklerini sorarak teklif isteyin. Hemen gidip bir bankadan kredi çekmeyin. Bu şekilde yaparsanız düşük faiz oranlarında kredi çekebilirsiniz.

yazın çekeceğiz biz de kısmet olursa.
bakalım nasıl olacak, yükselmese bari...

ben çekmedim ama okuldan arkadaşımız yeni ev aldı mütahit türkiye finans bankası ile anlaşmış ordan 0,62den çektiler.bende şaşırdım doğrusu.mütahitler bu şekilde anlaşınca uygun krediler veriliytormuş bilginize

garfield' Alıntı:
herhalde pek kredi çekip ev alan olmamış
hocam geçen hafta ankara'da bi arkadaşım 200000 çekmiş vakıfbanktan ama faiz oranını bilmiyorum sadece her ay 2500 tl ödeyecek 10 yılda bitecek demişti

Hocam bence konut kredisine bulaşmamak gerek. ev alıyorsanız bence birikim yapmak en iyisi. tabiki yapabiliyorsanız. örneğin 10 senelik kredi çekeceksiniz diyelim. 150.000 tl ev alacaksınız. buna aylık 2000 tl ödeyeceksiniz. 240000 tl yapıyor bu. faizi 90000 tl. bu 2000 tl ödeyeceğiniz kredinin faizi 10 yıl boyunca ödeyeceğiniz kiradan daha fazla. sanki borca girmiş gibi bu parayı bankada biriktirmek daha iyi gibi geliyor bana. ileride bir aksilik çıkarsa birikiminiz yanınıza kar kalır.

Hocam pazarlık yapacaksın. Geçen yaz niyetlendim. Banka banka gezip fiyat alıyorsun. Sonra diğer bankaya gidip şu banka bu kadar verdi diyorsun, o daha düşürebilirse daha düşük veriyor. sonra diğerne gidip şu şu kadar verdi diyorsun. bir kaç tur gezersen yararına olur.
Birde oranlara felan takılma fazla, eline geçecek net para ne cebinden çıkacak para arasındaki farka bak.
MEsela ben haziranda 100.000 tl çekmeyi planlıyorum. bankaların bir kısmı masrafları içinden kesiyor yani eline 97-98.000 civarı para geçiyor. bazıları ise 2-3.000 tl masrafı senden istiyor sana tam 100.000 veriyor. Yani (Toplam ödeyeceğin miktar+masraflar)-(eline geçen net para) farkı hangisinde en azsa en iyi oran ondadır.
biri 0,70 le verir ama masrafı 3.000 tldir, diğeri 0,75 le verir ama masrafı 600 tl dir daha uyguna gelir.

cenk76' Alıntı:
Hocam bence konut kredisine bulaşmamak gerek. ev alıyorsanız bence birikim yapmak en iyisi. tabiki yapabiliyorsanız. örneğin 10 senelik kredi çekeceksiniz diyelim. 150.000 tl ev alacaksınız. buna aylık 2000 tl ödeyeceksiniz. 240000 tl yapıyor bu. faizi 90000 tl. bu 2000 tl ödeyeceğiniz kredinin faizi 10 yıl boyunca ödeyeceğiniz kiradan daha fazla. sanki borca girmiş gibi bu parayı bankada biriktirmek daha iyi gibi geliyor bana. ileride bir aksilik çıkarsa birikiminiz yanınıza kar kalır.

hocam bende şu sıralar ev bakıyorum 160 000 tl lik bir ev beğendim bu gün akbanka gittim toplam 160 000 tl kredi çekip geri 230 000 ödeyeceğim
şu an kiradayım (aylık 500 tl ), yıllık 25 tl zam geliyor 10 yılda ortalama 612,5 tl kira eder (aylık) çarpınca 120 ile , eder 73,500 tl

230 000 - 160 000 = 70 000 eder ( 10 yılda ödeyeceğim faiz )
kira 73,500 eder

benim hesap böyle.

ejdeharr' Alıntı:
hocam bende şu sıralar ev bakıyorum 160 000 tl lik bir ev beğendim bu gün akbanka gittim toplam 160 000 tl kredi çekip geri 230 000 ödeyeceğim
şu an kiradayım (aylık 500 tl ), yıllık 25 tl zam geliyor 10 yılda ortalama 612,5 tl kira eder (aylık) çarpınca 120 ile , eder 73,500 tl

230 000 - 160 000 = 70 000 eder ( 10 yılda ödeyeceğim faiz )
kira 73,500 eder

benim hesap böyle.

bu hesabın bir benzerinden de bende var,
elin adamına kira parası verip onu zengin edeceğime alırım evimi en azından kendi evim olmuş olur.
para biriktirme işine gelince 10 yılda ev parasını biriktirmeye kalksam birikmez.
anca borcun altına girmem lazım .

ben vakıftan çekmiştim ama kredinin yüksek olduğu zamanlardı
yapılandırma yaptım geçenlerde ama şu an konut kredileri hakkında bilgim yok

Hocam donanım haberdeki bu başlığı inceleyin http://forum.donanimhaber.com/m_4556552 ... ey_/tm.htm . Farklı şehir ve semtlerde kredi için başvuruda bulunanlar aldıkları teklifleri paylaşıyor. Farklı bankaları dolaşıp aldığınız oranları diğerlerine de söyleyerek pazarlık edebilirsiniz. Aynı bankanın farklı şubelerinde bile değişik rakamlar teklif edilebiliyor.

Faizler yüksek olunca ev fiyatları yerinde sayıyor, faizler düşünce de ev fiyatları tırmanışa geçiyor. Şu an kredi oranları çok uygun fakat ev fiyatları yine yükselişte.
Geçtiğimiz Haziran 1.0 dan kredi kullanmıştım. Yıılbaşında 0,81 ile yeniden yapılandırdım. 65 bin TL civarında faiz ödemem gerekiyor. 160 bine aldığım yerdeki ev fiyatları geçen 9 ayda faizlerin düşmesi ile birlikte 20 bin TL artarak 180 bine cıktı.
Kira fiyatları azar azar hatta enflasyonun bile altında artıyor. Düzgün semtlerdeki ev fiyatları ise anormal miktarda artıyor.

ihtiyac kredisinde 26300
taşıt kredisinde 36500
konut kredisinde 62700 tl kredim hazırmış deimn mesaj geldi akbankdan
tabi şuan ki kredim bitiyor ya boş kalmasın kerata dediler heralde :)

BBNET
Geri