Konu: Evlilik (Çok Önemli)

Kodla Büyü
Re: Ynt: Konu: Evlilik (Çok Önemli)

BaRBaRYaN' Alıntı:
muratti32' Alıntı:
Hocam çalışan bayanın parasına kocasi karışamaz. Eğer yenge hanım ailesine vermek istiyorsa verme diyemezsin. Eğer dersen eşine zulüm etmiş olursun. Bilgin olsun
..
buyur burdan yak.
ne demek çalışan kadının parasına kocası karışamaz. karın senin kadar maaş alsın, sen evi zor geçindir, eti sadece kasap vitrininde gör ama karın tüm parasını örneğin
- 5 yıldır üniversiteyi kazanamayan ama sürekli dershaneye giden kardeşine dershane parası diye versin
- annesini - babasını amerikaya tatile göndersin
- babasına rolexten saat, annesine pırlanta, kız kardeşine zümrüt kolye alsın..

kusura bakma hocam ama, bunu yapana da bu ziyniyeti taşınayana da tek cevabım olur İŞTE KAPI...

beğenmesende dinimizde kadınların böyle bir hakkı var. evlenmeden önce oturur konuşursun işine gelmiyorsa zaten evlenmezsin.

muratti32' Alıntı:
Hocam çalışan bayanın parasına kocasi karışamaz. Eğer yenge hanım ailesine vermek istiyorsa verme diyemezsin. Eğer dersen eşine zulüm etmiş olursun. Bilgin olsun
size kesinlikle katılmıyorum aile demek paylaşmak demektir senin paran benim param yoktur

BaRBaRYaN' Alıntı:
muratti32' Alıntı:
..
buyur burdan yak.
ne demek çalışan kadının parasına kocası karışamaz. karın senin kadar maaş alsın, sen evi zor geçindir, eti sadece kasap vitrininde gör ama karın tüm parasını örneğin
- 5 yıldır üniversiteyi kazanamayan ama sürekli dershaneye giden kardeşine dershane parası diye versin
- annesini - babasını amerikaya tatile göndersin
- babasına rolexten saat, annesine pırlanta, kız kardeşine zümrüt kolye alsın..

kusura bakma hocam ama, bunu yapana da bu ziyniyeti taşınayana da tek cevabım olur İŞTE KAPI...
:alkis: :alkis:

işinize karışmak gibi olmasın ama size bizzat kendi başıma geleni anlatayım. gerisine siz karar verin sayın hocam
başta eski eşimle konuştuğumuzda iki maaşımız var. birini masraflarımıza ayırır, diğeriyle tasarruf edip ihtiyaçlarımızı karşılarız diye konuşmamıza rağmen aynı durumu bizzat evlendikten 1 hafta sonra eski eşimin ailesinin borçlarını ödediğini (tüm aldığı maaşıyla ev taksidi ve diğer borçlarını ödediğini öğrendiğimde - bunlardan evlendikten sonra haberim oldu.) ve bu borçların ödemesinin ne zaman biteceğini sorduğumda "benim paramdan sana ne" cevabını almış olan ve bunun üzerine düğün borçlarımın üzerine ilaveten banka kredisi çekmiş biri olarak (5 yıldır bu borçlarımı ödemeye devam ediyorum) diyeceğim şudur ki en başından böyle başlarsan evine aldığın eşyaya, gideceğin tatile, kendi ailene yapacağın ziyarete kadar herşeye karışacak olan insanlarla karşılaşmaya kendini hazırla. ayrıca tartışmanızı fırsat bilip sizleri birleştirmek yerine kızının boşanması için sizden para isteyecek kadar düşmüş insanlarla karşılaşmaya hazır ol.

BaRBaRYaN' Alıntı:
mtrk' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
mtrk' Alıntı:
şöyle bir karara vardık Onların borç bittikten sonra biz ev falan alırsak onlarında bize yardım etmesi şartıyla kabul etmeyi düşünüyoruz
..
lafla peynir gemisi yürümez diye bir atasözümüz vardır hocam. şartla şurtla olmaz bu. noterden imzalı senet mi isteyeceksin
..
alternatifler
1. köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyeceksin. kızı alana kadar ok. kızı aldıktan sonra kusurabakma geçinemiyoruz
2. evlendikten sonra gelen takılarla 5 yıllık vereceğini toptan vereceksin. bi daha para isteme diyeceksin
3. evlenir evlenmez ev alacaksın. kendi kredimi ödüyorum kusura bakma diyeceksin
4. beş yıl sonra bir ev de kendi annene alacaksın

daha da çoğalır yazdıkça..

Ikinci madde mantıklı geldi olabilir sanki
..
bence 3. maddeyi düşün hocam.
ortalama 40-50bin TL vereceksin. bu parayı peşinat yapıp kendine ev alırsan. kira öder gibi kendi evinin taksitlerini ödersin. 5 yıl sonra da hala isterlerse o zaman gönderirsin...
evet hocam evlenene kadar bi şekilde sularına gideceğiz evlendikten sonra da bizde ev ya da araba alıp kendi borcumuz var onu ödeyeceğiz diyeceğiz. Evlendikten sonra ben olacağım için kızlarına da yüklenemezler şimdiki gibi. Şimdi, evlenince veremem deyince neredeyse evlatlıktan reddetme noktasına geliyorlar. Ama evlilikten sonra muhatapları ben olacağım ve en son bakın işinize diyeceğim

deephunter' Alıntı:
işinize karışmak gibi olmasın ama size bizzat kendi başıma geleni anlatayım. gerisine siz karar verin sayın hocam
başta eski eşimle konuştuğumuzda iki maaşımız var. birini masraflarımıza ayırır, diğeriyle tasarruf edip ihtiyaçlarımızı karşılarız diye konuşmamıza rağmen aynı durumu bizzat evlendikten 1 hafta sonra eski eşimin ailesinin borçlarını ödediğini (tüm aldığı maaşıyla ev taksidi ve diğer borçlarını ödediğini öğrendiğimde - bunlardan evlendikten sonra haberim oldu.) ve bu borçların ödemesinin ne zaman biteceğini sorduğumda "benim paramdan sana ne" cevabını almış olan ve bunun üzerine düğün borçlarımın üzerine ilaveten banka kredisi çekmiş biri olarak (5 yıldır bu borçlarımı ödemeye devam ediyorum) diyeceğim şudur ki en başından böyle başlarsan evine aldığın eşyaya, gideceğin tatile, kendi ailene yapacağın ziyarete kadar herşeye karışacak olan insanlarla karşılaşmaya kendini hazırla. ayrıca tartışmanızı fırsat bilip sizleri birleştirmek yerine kızının boşanması için sizden para isteyecek kadar düşmüş insanlarla karşılaşmaya hazır ol.
hocam fikirleriniz için teşekkür ederim. Şükür ki kız arkadaşım eş kavramını çok iyi biliyor ve ben olmaz dediğim halde onlara para gönderme gibi şeylerin olacağına ihtimal vermiyorum

hocam sende hemen kendine bir ev al onu odemeye basla biz kendi borcumuzu oduyoruz dersiniz...

barbaryan inda dedigi gibi 5 seneden sonra bende anneme bir ev alirim dersin hocam bak kiz ailesini ikna edebilir o zaman :)

kaybil' Alıntı:
barbaryan inda dedigi gibi 5 seneden sonra bende anneme bir ev alirim dersin hocam bak kiz ailesini ikna edebilir o zaman :)
hocam kız arkadaşım verme taraftarı değil zaten evlenene kadar mecbur olduğu için verecek yani. Ne dediyse ikna olmadılar neredeyse evlatlıktan reddettiler yani ama yine de parayı istiyorlar öyle nasipsiz insanlar. Bugün içinde de kredi işlemleri halledilecekmiş. Ayda 2bin lira ödenecekmiş tabi bin lirayı garanti sayıyorlar ama evlendikten sonra görecekler anyayı konyayı

Madem kızlarının maaşında gözleri var niye veriyorlar o zaman. Millet çocuğum okudu iş-güç sahibi oldu diye destek olur ev-araba alırken katkı yapar. Bunlardaki kafa ne? Biz seni okuttuk Şimdi sıra sende. Tamam o zaman sen de şöyle söyle "Siz kızınızı sömürekoyun ne zaman sömürmekten vaz geçtininz ben de o zaman evlenirim tabi o zamana kadar beklersem" Kız arakadaşın böyle %100 haksız bir konuda bile ailesine tepkisini koyamıyorsa var git ilerisini sen düşün. Bir kez ipin ucunu kaptırdın mı kaçacak yer arasın artık. Bence tavrını net olarak koy. İnsancıl olsalar biz bu parayı borç olarak alıyoruz ilerde kesinlikle ödeyeceğiz deyip güven verseler hadi neyse. Mesela ben babama yardım ettim 45 bin borç vermiştim. Şimdi o bana yardım etti benim ona 30 bin borcum var.(bir kardeşim daha olduğu için haksızlık olmasın diye hesap kitap tutuyoruz. yarın kardeşim alır 30 bin bizim borçlar silinir :) ) Böyle mantıklı değilmi?

dinen kocası kadının kazandığı paraya karışamaz diyebiliyoruz ama bu babasının karışabilmesi demek olmuyor sayın hocam.. şahsen ben eşimin aldığı paraya karışamıyorsam o zaman otursun evde ev işi yapsın derim.

mtrk' Alıntı:
kaybil' Alıntı:
hocam kız arkadaşım verme taraftarı değil zaten evlenene kadar mecbur olduğu için verecek yani. Ne dediyse ikna olmadılar neredeyse evlatlıktan reddettiler yani ama yine de parayı istiyorlar öyle nasipsiz insanlar. Bugün içinde de kredi işlemleri halledilecekmiş. Ayda 2bin lira ödenecekmiş tabi bin lirayı garanti sayıyorlar ama evlendikten sonra görecekler anyayı konyayı

çok büyük yanlışın eşiğindesiniz hocam.şimdi evli değilsiniz kredi çekiliyor.insanlar kendilerini ordan gelecek paraya göre ayarlıyor.siz ben bu parayı vermiyorum düğünden sonra diyemezsiniz derseniz de boşanma noktasına gelirsniz.iyi düşünün.krediye başvurmuşlar bile çok geç kaldınız herhalde

Kızının ödemesini istediğine göre , ailenin oğlu yok diye düşünüyorum.
Ev alındığında- ileride ev yine sizin olacak , bir de o açıdan düşünün. İsteyenin bir yüzü, vermeyenin iki yüzü demişler. Bu para isteniyorsa , vermem demek olmaz.
Zaten şu anda sıkıntı yok, evlendikten sonra durum neyi gösterir bilinmez. Belki ailesi artık size ödetmez, belki bir şeyler çıkar, belli olmaz.
ödemeye devam etmenizi isterlerse,Başlık parası gibi düşünüp verin parayı düğünden sonra toptan.
Bu paradan ürküp evliliği iptal etmeyi düşünürseniz karaktersiz derim - ki sizz öyle olmadığını söylediniz zaten.

1. Kız arkadaşınla otur konuş hocam vermek istiyorum derse versin.
2. Kız arkadaşın vermek istemiyor ama ailesi istiyorsa ver, sonrada daha da muhattap olma, muhattap olmak zorunda olursan da aldıklarına alacaklarına pişman et.

Veren el, Alandan üstündür unutma.

oziie' Alıntı:
Kızının ödemesini istediğine göre , ailenin oğlu yok diye düşünüyorum.
Ev alındığında- ileride ev yine sizin olacak , bir de o açıdan düşünün. İsteyenin bir yüzü, vermeyenin iki yüzü demişler. Bu para isteniyorsa , vermem demek olmaz.
Zaten şu anda sıkıntı yok, evlendikten sonra durum neyi gösterir bilinmez. Belki ailesi artık size ödetmez, belki bir şeyler çıkar, belli olmaz.
ödemeye devam etmenizi isterlerse,Başlık parası gibi düşünüp verin parayı düğünden sonra toptan.
Bu paradan ürküp evliliği iptal etmeyi düşünürseniz karaktersiz derim - ki sizz öyle olmadığını söylediniz zaten.
hocam aksine bir de erkek çocukları var lise çağında. Ev bize kalmaz yani

Arkadaşlar tüm tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. Çok şükür Allah yardım etti. Kız arkadaşımın baskıları sonuç verdi. 60 bin kredi çekmişler yine ama 2bin değil 1250 ödeyeceklermiş. Kız arkadaşıma 2 bin ödeyecektik ama sana güvenmedik senden de bi kuruş istemiyoruz size mutluluklar falan demişler. Ama çok sevindim kızarlar falan ama sonunda barışırlar ikimiz de çok sevindik bu duruma. Yine evlenene kadar gönderecek ama sonra rahatız. Tüm tavsiyeler için teşekkürler tekrar :++:

BBNET
Geri