Konu: Evlilik (Çok Önemli)

Kodla Büyü

big_way

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar dersimizle ilgili her sıkıntımızı burada paylaşıp birbirimizden akıl alıyoruz. Başımda sıkıntılı bir konu var düşünmekten aklım durdu artık sizden akıl istiyorum. Şimdi gelelim asıl konuya.

Uzun süredir evlenmeyi beklediğim bir kız arkadaşım var. Üni başından beri işlerimizi elimize alıp evleneceğimiz zamanı bekliyorduk heyecanla. Ama gergör ki işler umduğumuz gibi gitmedi. Çok şükür ikimiz de atandık iş konusu halledildi ama evlilik zorda.

Planımız şuydu şubat tatilinde istemeye gidip ağustos eş durumu atamalarından önce evlenmek. Fakat kız arkadaşımın ailesi bizim evlilik planladığımızı bildikleri halde ev almaya karar vermişler 70bin civarında kredi çekeceklermiş. Ve her ay bin lira kız arkadaşımdan istiyorlar. Kız arkadaşım da itiraz ediyor ama dinlemiyorlar. Borç yaklaşık 5 sene sürecekmiş. Yani ben evlendiğim zaman mecburen kirada oturup onların faiz borçlarını ödemek zorunda kalacağım. Zaten benim ailem bu durumu duyunca neler olur bilmiyorum. Bi akıl verin. Not: Ayrılmamız söz konusu değil başka türlü çözmemiz lazım bu işi. Bi akıl...

hocam fen hocamiZ ayni durumdaydi dersaneye girdi o parayi ailesine gonderdi sorunu oyle xozduler hemen hemen birebir ayniydi durum sizinkiyle. bazen ailen bile olsa kendi yuvani dusunmen.lazim hocam dediginde israr edecek kiz arkadasiniz bence.biraz kuserler once ama sonra barisirlar aile bu sonucta

çok değişik bi ailesi var ben belki evlendikten sonra çalıştırmayı düşünmüyorum belki hemen çocuk olacak nasıl ödeyecek yani. Tek çare dik durup itiraz etmek onda da ailesi neredeyse reddetme noktasına geliyor

yıllardır okuttular,büyüttüler ve kızlarından ev istemişler, bana sorarsan hocam bunuda bir hayır olarak görüp sorun etmemeye çalışmak. Allahın izniyle ödersiniz. hiç sıkıntı yapma.

yapcak bişi yok her şey ortada ya rest çekip atacaksınız yada kabul edeceksiniz..

orta yolu yok-----eğer parayı onlar büyüttüğü için istiyorlarsa verin parayı aile reddi isteyin...

çok gıcık bi durum siz de biliyorsunuz..bundan sonra kimse size ev alacak mı---hayır

sizin çocuklarınıza bir faydaları olacak mı.....

size sonradan destek verecekler mi?????

bunları kız arkadaşınızla konuşun....zaten konuşuyorsunuzdur..

eğer almak zorunda kalırsanız.....
Kaç kardeşler
eğer tek kardeş değillse evi ortak olarak alın

Re: Ynt: Konu: Evlilik (Çok Önemli)

Ne insanlar var ya. Yuh. Evlat için yapılan şeyler karşılıksız olmalı. İyi bir anne baba kızına ev aldırmak şöyle dursun, aman kızım siz evlenin de biz idare ederiz, siz daha gençsiniz, ev size lazım, birikim yapin vs. demeli. Ne aç gözlü anne babalar var hakikaten nutkum tutuluyor. Kabul etme hocam. Edersen emin ol huzursuz olursun. Kendi elinle kendini ateşe atma. Madem öyle 5 yıl sonra evlen. Tabi hepsi benim görüşüm. Saygılar.

şöyle bir karara vardık Onların borç bittikten sonra biz ev falan alırsak onlarında bize yardım etmesi şartıyla kabul etmeyi düşünüyoruz

mtrk' Alıntı:
çok değişik bi ailesi var ben belki evlendikten sonra çalıştırmayı düşünmüyorum belki hemen çocuk olacak nasıl ödeyecek yani. Tek çare dik durup itiraz etmek onda da ailesi neredeyse reddetme noktasına geliyor

Ailesi ile otur pazarlık yap. Eğer hiç çalışmayacak ise çalışmayacak ödeyemeyiz de. Eğer çocuk olana kadar çalışacaksa: o zamana kadar ödeyebiliriz de.

Hocam her ne kadar evlilikte önce siz kendinizi de düşünecek olsanız, onlar da kızın ailesi. Yarın yüz yüze bakacaksınız. Ne emeklerle büyütüldü, ne paralar harcandı. Dolayısıyla biraz da olsa bir karşılık beklemek belki de en doğal hakları. Tavsiyem empati yapın. Ne ezin, ne de kendinizi ezdirin. Yarın kız babası olacağınızı da düşünün, aile sahibi olacağınızı da. Tatlılıkla ve dikkatli bir şekilde halletmeye bakın.

enestar' Alıntı:
mtrk' Alıntı:

Ailesi ile otur pazarlık yap. Eğer hiç çalışmayacak ise çalışmayacak ödeyemeyiz de. Eğer çocuk olana kadar çalışacaksa: o zamana kadar ödeyebiliriz de.

Hocam her ne kadar evlilikte önce siz kendinizi de düşünecek olsanız, onlar da kızın ailesi. Yarın yüz yüze bakacaksınız. Ne emeklerle büyütüldü, ne paralar harcandı. Dolayısıyla biraz da olsa bir karşılık beklemek belki de en doğal hakları. Tavsiyem empati yapın. Ne ezin, ne de kendinizi ezdirin. Yarın kız babası olacağınızı da düşünün, aile sahibi olacağınızı da. Tatlılıkla ve dikkatli bir şekilde halletmeye bakın.
teşekkürler hocam fikirleriniz için. Sevgim için katlanmak durumundayım bunlara. yoksa bırakıp gitmek çok kolay. Ama Allah bi kapı açacak inşallah

başlık parasının taksite bağlanmış hali :mrgreen:

yardan geçmiyorsan serden geçecen ..ortası yok bu işin madem kesin kararlılar
ayrıca baktım büyüttüm filan olayıda bana bi itici geliyo.evlat ednirken onamı danıştınız? yaptınız oldu! yaptığın şeyede bakacaksın elbet.ne die bu aileler çocuklarına askıntı olmak zorunda anlamıyorum.anasına babasına ev almıştamı bunca vakit edinememiş kendine ev acaba ...ööff bana neyse :lol: bi sinir geldi gece gece :P

mtrk' Alıntı:
şöyle bir karara vardık Onların borç bittikten sonra biz ev falan alırsak onlarında bize yardım etmesi şartıyla kabul etmeyi düşünüyoruz
..
lafla peynir gemisi yürümez diye bir atasözümüz vardır hocam. şartla şurtla olmaz bu. noterden imzalı senet mi isteyeceksin
..
alternatifler
1. köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyeceksin. kızı alana kadar ok. kızı aldıktan sonra kusurabakma geçinemiyoruz
2. evlendikten sonra gelen takılarla 5 yıllık vereceğini toptan vereceksin. bi daha para isteme diyeceksin
3. evlenir evlenmez ev alacaksın. kendi kredimi ödüyorum kusura bakma diyeceksin
4. beş yıl sonra bir ev de kendi annene alacaksın

daha da çoğalır yazdıkça..

Barbaryan hocam çok haklısın. 4. Maddeyi düzeltip hemen onlara sunmalı. Kendi anneme de ev alalım hatta biz yeni evlenecez bize de alalım ne güzel 3 ev birden alınır :)

Bir kızı yada erkeği anne babası büyütüne kadar harcadığı maddi ve manivi ödenemez.Kızlarından yardım istemeleride doğal.Aileler birbirine yardım etmeli.Ama bu dayatma ile olmaz.ozaman sende her ay ailene 1000 lira gönder.Ki siz yeni yuva kuracaksınız belki ihtiyaçlarınız olacak.Hayırlısı olur inşallah

samet_uğur' Alıntı:
yıllardır okuttular,büyüttüler ve kızlarından ev istemişler, bana sorarsan hocam bunuda bir hayır olarak görüp sorun etmemeye çalışmak. Allahın izniyle ödersiniz. hiç sıkıntı yapma.
hocam bu nasıl bir söz. Elalemin kızını mı okuttular. 70 000 gibi bir rakamdan bahsediyoruz. Benim bilgiğim hayır insanın kendi içinden gelerek istediği giib vermesidir. onunda içinden geçmediğinden hayır olarak göremez. Aileine yardımeder ama 70 000 de az değil yani.....

BaRBaRYaN' Alıntı:
mtrk' Alıntı:
..
lafla peynir gemisi yürümez diye bir atasözümüz vardır hocam. şartla şurtla olmaz bu. noterden imzalı senet mi isteyeceksin
..
alternatifler
1. köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyeceksin. kızı alana kadar ok. kızı aldıktan sonra kusurabakma geçinemiyoruz
2. evlendikten sonra gelen takılarla 5 yıllık vereceğini toptan vereceksin. bi daha para isteme diyeceksin
3. evlenir evlenmez ev alacaksın. kendi kredimi ödüyorum kusura bakma diyeceksin

hocam sizin için yazılmış en iyi öneriler. Süper.....

hocam acaba sizin kızlarıyla evlenmenizi mi istemiyorlar da bunu mu bahane sunuyorlar.var mı öyle birşey.çok mantıklı gelmedi bana çünkü.

bilgisayarmax' Alıntı:
hocam acaba sizin kızlarıyla evlenmenizi mi istemiyorlar da bunu mu bahane sunuyorlar.var mı öyle birşey.çok mantıklı gelmedi bana çünkü.
Evet öyle de bi durum var maalesef ama asıl amaç para yani tamam odeyecegiz desem bi gram sıkıntı cikarmazlar

BaRBaRYaN' Alıntı:
mtrk' Alıntı:
..
..
alternatifler

Ikinci madde mantıklı geldi olabilir sanki

hmm sorunun temeline inmek lazım hocam haddimiz değil ama.eğer gerçekten paraya ihtiyaçları varsa farklı bir yol bulunur.ama sırf gıcıklık olsun diye böyle birşey yapılıyorsa işiniz zor

bilgisayarmax' Alıntı:
hmm sorunun temeline inmek lazım hocam haddimiz değil ama.eğer gerçekten paraya ihtiyaçları varsa farklı bir yol bulunur.ama sırf gıcıklık olsun diye böyle birşey yapılıyorsa işiniz zor
Aslında ikisi de

Çocuğumuzu okuttuk o da bize ev alacak araba alacak mantalitesi ne saçma ya anne baba bankamı sanki krediyle borç vermiş gibi karşılığını bekliyor ya da tefecimi ben sana para verdim okuttum sen de bana şunu şunu almadan gitmek yok ne abest ve bencilce bir düşünce...

2 sene kadar önce nişan aşamasında bıraktım.
benim nedenlerim daha farklıydı. Ancak onun anne ve babasına akraba olacağımı ve annesine anne babasına baba diyeceğimi düşündüm... dağınık bıraktım. çok doğru kararmış. YTD. :)

tenten' Alıntı:
2 sene kadar önce nişan aşamasında bıraktım.
benim nedenlerim daha farklıydı. Ancak onun anne ve babasına akraba olacağımı ve annesine anne babasına baba diyeceğimi düşündüm... dağınık bıraktım. çok doğru kararmış. YTD. :)

Yatırım Tavsiyesi Değildir. :))))))))))

Hocam çalışan bayanın parasına kocasi karışamaz. Eğer yenge hanım ailesine vermek istiyorsa verme diyemezsin. Eğer dersen eşine zulüm etmiş olursun. Bilgin olsun

muratti32' Alıntı:
Hocam çalışan bayanın parasına kocasi karışamaz. Eğer yenge hanım ailesine vermek istiyorsa verme diyemezsin. Eğer dersen eşine zulüm etmiş olursun. Bilgin olsun
..
buyur burdan yak.
ne demek çalışan kadının parasına kocası karışamaz. karın senin kadar maaş alsın, sen evi zor geçindir, eti sadece kasap vitrininde gör ama karın tüm parasını örneğin
- 5 yıldır üniversiteyi kazanamayan ama sürekli dershaneye giden kardeşine dershane parası diye versin
- annesini - babasını amerikaya tatile göndersin
- babasına rolexten saat, annesine pırlanta, kız kardeşine zümrüt kolye alsın..

kusura bakma hocam ama, bunu yapana da bu ziyniyeti taşınayana da tek cevabım olur İŞTE KAPI...

mtrk' Alıntı:
BaRBaRYaN' Alıntı:
mtrk' Alıntı:
..
..
alternatifler

Ikinci madde mantıklı geldi olabilir sanki
..
bence 3. maddeyi düşün hocam.
ortalama 40-50bin TL vereceksin. bu parayı peşinat yapıp kendine ev alırsan. kira öder gibi kendi evinin taksitlerini ödersin. 5 yıl sonra da hala isterlerse o zaman gönderirsin...

BBNET
Geri