Konica Minolta dram hatası düzmece midir? Şikayet nereye?

Kodla Büyü

SerkanF1

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Konica Minolta Bizhub-363 yazıcının IP numarasını internet tarayıcıda yazdığımda aşağıdaki pencereyi gördüm. 472937 adet fotokopi çekilmiş yazıcıdan. Belli bir sayıya ulaşınca makina Dram hatası verip kendini kilitliyor. Acaba makinanın kendini kilitlemesi aşağıdaki sayılarla orantılı mıdır?

Yani makina aslında arıza vermeyip girilmiş olan bu sayılar neticesinde belli bir çekim sayısına ulaştıktan sonra arıza vermiş gibi mi gösteriliyor. Eğer bu şekilde bir üçkağıt varsa bu resim ile resmi yerlere şikayet ettiğimizde ne gibi sonuç alırız?

Ekli dosyalar

• yaziciip.png
    yaziciip.png
    50.1 KB · Görüntüleme: 1,118
hakkaten ya. ben geçen hafta servisi aramıştım, oraya yönlendiriyoruz, buraya yönlendiriyoruz deyip en son numaramı aldılar, sizi arayacağız dediler. bir haftadır ses yok. bu yukardaki hata garanti kapsamında mı?

sabah aynı hatayı aldık bizde okulumuzda.Servis geldi değiştirdi dram ve developeri..650 tl aldılar 15 dkda...

arkadaşlar bu olay 110.000-130.000 civarında periyodik olarak gerçekleşen bir bakımdır. Sebebi parçaların bozulması değil cihazın çok daha uzun süre kullanımının sağlanmasıdır. Ben 600.000 de 4. servisimi aldım. developer ve makara değişiyor. Bu cihazların çıkan parçalarını yalnız hemen çöpe atmayın. Drum değişse bile çıkan drum sağlam genellikle. Eğer kağıt ya da metal gibi bir malzeme yüzünden drum çizilirse servise bunu yeniden almadan değiştirme talebinde bulunabilirsiniz. Fiyatlar genellikle 550-800 arası değişiyor Euro olarak alınıyor. Okulun can damarı olan Fotokopi Cihazlarını sağlam tutmakta fayda var aynı araba bakımı gibi düşünün. Bakım zamanı gitmezsen araba bozulmaz anında ama zamanla aşınan parçalar sebebiyle sağlam olanlarıda zarar görebilir.

madlion' Alıntı:
arkadaşlar bu olay 110.000-130.000 civarında periyodik olarak gerçekleşen bir bakımdır. Sebebi parçaların bozulması değil cihazın çok daha uzun süre kullanımının sağlanmasıdır. Ben 600.000 de 4. servisimi aldım. developer ve makara değişiyor. Bu cihazların çıkan parçalarını yalnız hemen çöpe atmayın. Drum değişse bile çıkan drum sağlam genellikle. Eğer kağıt ya da metal gibi bir malzeme yüzünden drum çizilirse servise bunu yeniden almadan değiştirme talebinde bulunabilirsiniz. Fiyatlar genellikle 550-800 arası değişiyor Euro olarak alınıyor. Okulun can damarı olan Fotokopi Cihazlarını sağlam tutmakta fayda var aynı araba bakımı gibi düşünün. Bakım zamanı gitmezsen araba bozulmaz anında ama zamanla aşınan parçalar sebebiyle sağlam olanlarıda zarar görebilir.

Hocam durumu açıklamış. Ancak bahsedilen rakamlar değişim için çok erken rakamlar gibi geldi bana. Zira her makine için 40-50 bin öne çekilse bakımlar çok ciddi rant kapısı olur. Değişim yaptırmadan bir sonraki değişime kadar kullanacağınızı söyleyebilirsiniz. Sıfırlayıp kullanabilirsiniz. Bir de unutmayalım ki makinelerin bozulmasında en büyük etmen kalitesiz ve gramajı düşük kağıt kullanımıdır. Malum hepimiz velilerden kağıt istiyoruz ve onlarda en kalitesiz kağıtları getiriyorlar. Kaliteli kağıt kullanımı ve dikkatli kullanımla verilen bakım sayılarının iki katı kadar sorunsuz çekim yapılabilir.

Geçen sene ben bununla çok boğuştum. Olayı şöyle çözdüm:

Size servise gelen firma hangisi ise arayıp makinanın şifresini alıyorsunuz (administrator şifresi değil) 8 rakamdan oluşan bir şifre.
Açılışta cihazın setup ına giriyorsunuz. Değerleri sıfırlıyorsunuz. çalışmaya devam ediyorsunuz.
bende 140.000 de cihaz durdu. drum blade falan sağlam, adamlar sırf o 650 tl yi almak için cihazı durduruyorlar.

servis başta size şifreyi vermek istemeyecek.
ben minolta türkiye ile görüştüm, verilmesi gerektiğini, verilmezse vermeyen bayiyi bildirmelerini söylediler.
Böyle dediğimde şifreyi aldım.

Üstelik bize gelen firma taşeron çıktı, minolta o firmayla muhatap bile değil.
işin içinde çok iş var yani anlayacağınız.

En son 400 tl ye bakımlarını yaptırdım. yine aynı şifre ile kendim 0 ladım değerleri. kullanmaya devam ediyorum.

Söz konusu taşeron firma geldi tutanak tuttu gitti, bir daha da gelmediler.

lazım da değiller. Tavırlarına gıcık olmuştum zaten.

olaylar konya da yaşandı,
detay bilgi isteyen olursa yazsın lütfen.

Programlayan' Alıntı:
Geçen sene ben bununla çok boğuştum. Olayı şöyle çözdüm:

Size servise gelen firma hangisi ise arayıp makinanın şifresini alıyorsunuz (administrator şifresi değil) 8 rakamdan oluşan bir şifre.
Açılışta cihazın setup ına giriyorsunuz. Değerleri sıfırlıyorsunuz. çalışmaya devam ediyorsunuz.
bende 140.000 de cihaz durdu. drum blade falan sağlam, adamlar sırf o 650 tl yi almak için cihazı durduruyorlar.

servis başta size şifreyi vermek istemeyecek.
ben minolta türkiye ile görüştüm, verilmesi gerektiğini, verilmezse vermeyen bayiyi bildirmelerini söylediler.
Böyle dediğimde şifreyi aldım.

Üstelik bize gelen firma taşeron çıktı, minolta o firmayla muhatap bile değil.
işin içinde çok iş var yani anlayacağınız.

En son 400 tl ye bakımlarını yaptırdım. yine aynı şifre ile kendim 0 ladım değerleri. kullanmaya devam ediyorum.

Söz konusu taşeron firma geldi tutanak tuttu gitti, bir daha da gelmediler.

lazım da değiller. Tavırlarına gıcık olmuştum zaten.

olaylar konya da yaşandı,
detay bilgi isteyen olursa yazsın lütfen.
Bütün şifreler aynı mıdır acaba... Şifre girmeden tüm ayarları, şifreleri sıfırlayabiliyor muyuz?

BBNET
Geri