Komplo Teorisi

Kodla Büyü

goodielife

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Malum önümüzdeki yıl serbest kıyafet uygulaması başlıyor. Dikkat çekmek istediğim bir nokta var;

1. Devlet okullarında serbest kıyafet uygulamasına geçmek için veliden görüş alınmazken neden özel okullarda böyle bir uygulamaya gidiliyor?

2. Bu uygulamanın amacı devlet okullarının başarısını özel okullara nazaran düşürmek olabilir mi?

Gelecek yıl muhtemelen bir çok özel okul bu uygulamaya geçmeyecek. Bizim devlet okullarında ise serbest kıyafet uygulaması ile birlikte öğrencinin öğrencilikten çıkacağını zamanla göreceğiz. Özel okul ve devlet okulunun farkı bir süre sonra da medya aracılığıyla ballandırılarak analatılacak. Devlet okullarının başarısızlığı dile getirilecek. Sonra da zamanla özelleştirmeyle hepimize birer patron gelecek diye bir komplo kurdum içimden.

Sizce yukarıdaki iki sorunun cevabı ne olabilir...

Önce kangren edip kestirmeye mecbur edecekler. Hatta kurtuluşu kesmekte bulacağız.

komplo değil
aklın yolu bir

yapılan değişikliklerin hangisi akla yatar cinsten ki?
mesela
Fatih projesi
Tabletler
Süt Projesi
Alan değişikliği

hepsi eğitimi bitirmek için yapılıyor

volkankey' Alıntı:
komplo değil
aklın yolu bir

yapılan değişikliklerin hangisi akla yatar cinsten ki?
mesela
Fatih projesi
Tabletler
Süt Projesi
Alan değişikliği

hepsi eğitimi bitirmek için yapılıyor

:+1:

evet komplo teorisi. seneye meb okullarında da veli görüşü alınır. şuraya yazıyorum.

4+4+4 den sonra özel okullarda patlama yaşandı aynı şekilde buda hem özel okulları hemde imam hatiplerde patlama yapacak. fetullah gülenin cemaati özellikle bu serbest kıyafeti şiddetle savunuyor madem bu serbest kıyafet çok iyi neden kendi okullarında uygulamıyorlar.

Birde bu listeye beslenme ve etüt okullarının kapatılmasını ekleyin. Anne baba çalışan veliler özel okula göndermek yerine çocuklarını eğitim süresinin 17:00 ye kadar devam ettiği ve sosyal aktivitelerin yapıldığı beslenme ve etüt okullarına gonderiyordu. İstanbulda 20 civarı ve kırşehirde vardı. Bu okulların sayısının arttırılması gerekirken tamamen kapatıldılar.

şimdiki sistem bu yapılacaklardan çok iyi diyorsunuz yani...

bana göre ise bir de bunu deneyelim derim nasıl olsa eğitim bitmiş durumda

özel okulların eğitim kaliteleri yüksek değil.. en azından konyada değil..
özel okuldaki öğrenciler daha çok zıvanadan çıkmış haldeler..
meb alan değişikliği ile saçmaladı ama özel okullarda öğretmen harici kişiler bile çalışıyor..
mesela bilgisayar öğretmeni yerine sertifikalı herhangi bir usta öğreticiyi alabiliyorlar yada diğer bir öğretmenlerini derse sokabiliyorlar..

Öğrencilerde kıyafet serbest bırakıldı eğitimbir-sen sivil itaatsizlik adı altında serbest kıyafetle gelerek öğretmenede bu hakkın verilmesini istedi. Asıl amaç bence öğrencileri serbest bırakarak öğretmene serbest kıyafet getirmek böylece başörtüsü sorunu da ortadan kalkacak. Doğrudan yapamayacakları ortada. Birşeyleri vesile edip talep ve ihtiyaç var denilecek. Hatta öğretmene serbest kıyafet geldikten sonra öğrenciler formaya bile geçirilebilir. Serbest kıyafet=başörtüsü sorununun çözümü

Ayrıca nüfusu 500 bin altı olan yerlerdeki fen liseleri kaldırılarak, öğretmen liselerine bundan sonra verilen ek puan kesilerek ve tüm düz liseleri anadolu yapıp okul açarak anadolu liseleri kapatılarak tüm okullar tek düze hale getirildi. Herkes mahallesindeki okula gidecek zengin adresi başka yede gösterip yine işini yürütecek ola fakire fukaraya olacak. Şehir dışına kurulan yüzlerce fen ve anadolu öğretmen lisesi binası etrafında yerleşim olmadığı için atıl olup çürüyecek. Özel okullar özendirilecek. Fen anadolu ve öğretmen liselerine gitmek isteyenler özel okullara gitmek isteyecek. Buda malum özel dershanelere yarayacak. Yani özel okul olma şartı taşıyan malum özel dershanelere.

technolog' Alıntı:
Öğrencilerde kıyafet serbest bırakıldı eğitimbir-sen sivil itaatsizlik adı altında serbest kıyafetle gelerek öğretmenede bu hakkın verilmesini istedi. Asıl amaç bence öğrencileri serbest bırakarak öğretmene serbest kıyafet getirmek böylece başörtüsü sorunu da ortadan kalkacak. Doğrudan yapamayacakları ortada. Birşeyleri vesile edip talep ve ihtiyaç var denilecek. Hatta öğretmene serbest kıyafet geldikten sonra öğrenciler formaya bile geçirilebilir. Serbest kıyafet=başörtüsü sorununun çözümü

Ayrıca nüfusu 500 bin altı olan yerlerdeki fen liseleri kaldırılarak, öğretmen liselerine bundan sonra verilen ek puan kesilerek ve tüm düz liseleri anadolu yapıp okul açarak anadolu liseleri kapatılarak tüm okullar tek düze hale getirildi. Herkes mahallesindeki okula gidecek zengin adresi başka yede gösterip yine işini yürütecek ola fakire fukaraya olacak. Şehir dışına kurulan yüzlerce fen ve anadolu öğretmen lisesi binası etrafında yerleşim olmadığı için atıl olup çürüyecek. Özel okullar özendirilecek. Fen anadolu ve öğretmen liselerine gitmek isteyenler özel okullara gitmek isteyecek. Buda malum özel dershanelere yarayacak. Yani özel okul olma şartı taşıyan malum özel dershanelere.

Katılıyorum hocam

bdogretim' Alıntı:
Özel okullardan da görüş alınmayacaktı, özel okullar itiraz etti ve veli isteği ile serbest kıyafete karşı çıktı. En azından bir kısmı. MEB'de yine bunun önüne geçmek için özel okulların dilekçelerinin il MEM' lere ulaştırılması gerektiğini yazdı. Yani büyük ihtimal özel okullar da serbest kıyafet uygulamasına geçmek zorunda kalacak.

Etkileşimli tahta güzel oldu. Kullanan öğretmenler memnun. Tabletlere ise bence de gerek yoktu.
Süt projesinin neyini eleştiriyorsunuz.
Alan değişikliği mantıksız gibi gözükse de, istihdam edilemeyen öğretmenler ya başka kurumlara geçmek ya da meslekten ayrılmak zorunda kalacaktı.

Eleştirilecek çok çok şey var. Ama mantıklı eleştiri yapılmalı.
ya ne alakası var. çevremde onlarca öğretmen alan değiştirdi. Tükçeci nin edebiyat öğretmeni olması, sınıf öğretmeninin matematik fen öğretmeni olması ne kadar normal. Allah tan bir dileğim var; yakında çocuklarınızın branş öğretmenleri böyle öğretmenlerden oluşursa yine aynı görüşleri savunun inşallah...
Adamlar 40 yaşında branş değiştiriyor nasıl bir mantıkla açıklıycan bunu. Senin anlayışına göre tüm sınıfçılar BT ci olmalı. Yazık...

Milli Eğitimin her yönüyle başarısız olduğu kesinlikle açık ama katılmıyorum yukarıda ki komplo teorisine..

Sayın hocam bu komple teorisi ilginç gerçektende;özünde bu var:"Cemaat okulları yaygınlaşacak" ,,Öncelikle ilerleyen yıllarda özelleştirme bir şekilde olacaktır bu kaçınılmaz,,
Bu teoride mantık hataları var;1) Devlet okullarındaki disiplin her zaman daha fazladır.Çünkü hali vakti yerinde olan şımarık çocuklar zaten özel okullara gider,Ve paralı olduğu için öğretmenler çocuklara ses çıkaramaz,ve bu yüzden disiplin zayıftır,
Bu herkes tarafından bilinir.
2)devlet okuluna giden öğrenciler serbest kıyafetle giderken hangi özel okula giden şımarık çocuk okul kıyafetini giymek ister sırf serbest kıyafet giymek için çocuk devleti tercih eder,,

Yazık bu ülkeme ve geleceğine
Her yapılan yanlış geleceğimizi büyük bir şekilde etkileyecek bu bir gerçek.
Umarım bir gün eğitimi bu hale getirenler hesabını verebilirler.
Türkiye nin bence Terör den sonra konuşması gereken 2. önemli konusu EĞİTİM...

BBNET
Geri