sadece susarak' Alıntı:arkadaşlar sıkılmak gerekiyorsa sıkılırım o sorun değil. benim burada sizden istediğim düşüncelerinizi öğrenmek. size göre bu olay ayıpmıdır,etikdeğilmidir, dilenmekmidir,komşuluk hakkımıdır veya arkadaşımızın da dediği gibi yüzsüzlükmüdür. tabi nedenleriyle birlikte. memleketi de mangaldan tahmin etmeniz lazım![]()
simpleLife' Alıntı:sadece susarak' Alıntı:arkadaşlar sıkılmak gerekiyorsa sıkılırım o sorun değil. benim burada sizden istediğim düşüncelerinizi öğrenmek. size göre bu olay ayıpmıdır,etikdeğilmidir, dilenmekmidir,komşuluk hakkımıdır veya arkadaşımızın da dediği gibi yüzsüzlükmüdür. tabi nedenleriyle birlikte. memleketi de mangaldan tahmin etmeniz lazım![]()
mangala kebaba düşkün memleket adana mı antep mi![]()
![]()
xsentius' Alıntı:simpleLife' Alıntı:sadece susarak' Alıntı:arkadaşlar sıkılmak gerekiyorsa sıkılırım o sorun değil. benim burada sizden istediğim düşüncelerinizi öğrenmek. size göre bu olay ayıpmıdır,etikdeğilmidir, dilenmekmidir,komşuluk hakkımıdır veya arkadaşımızın da dediği gibi yüzsüzlükmüdür. tabi nedenleriyle birlikte. memleketi de mangaldan tahmin etmeniz lazım![]()
mangala kebaba düşkün memleket adana mı antep mi![]()
![]()
Ben fethiyeliyim ama eniştemle oturduk mu bir kümesi devirebiliriz mangalda![]()
kendi okulumun öğretmenleri ayıpladı hocam komşu okul 1 istedik 2 gönderdiler sağolsunlar. pikniğe beni öğretmen arkadaşlar davet etti ama bizim bulunduğumuz çevre mangala düşkünüzdür mütiş bir koku geldi . hem öğrencilerin hemde benim canımız çekti ve dayanamayıp istedik. sonrada bizim okulun kalan diğer kısmını davet ettik ama diğer öğretmenlerin de etkisi ile yanımızdan kaçıp bizden uzaklaştılar.syangela' Alıntı:hocam sizi ayıplayan sizin arkadaşlar mı? sizi onlar davet etmemiş miydi? et geldikten sonra siz sizin arkadaşları mı davet ettiniz?
ben ve yaklaşık 10 kişilik bir öğrenci grubu yedik yaklaşık 20 kişilik bir grup ve diğer öğretmenler ise yanımızdan kaçtılar.simpleLife' Alıntı:ŞİMDİİ İSTEMEKTEN ZİYADE OLAYIN SONRASINA BAKMAK LAZIM...ETİ ALDIKTAN SONRA HEPSİNİ KENDİNİZ Mİ GÖTÜRDÜNÜZ YOKSA ÖĞRENCİLEREDE VERDİNİZ Mİ
ŞİMDİ KINAYAN ARKADAŞLAR OLAYA NEREDEN BAKIYORLAR...O MANGALDA PİŞENLERİ BÜYÜK İHTİMALLE ÖĞRENCİLERDEN PARA TOPLANARAK ÖĞRENCİLERE İKRAM ETMEK İÇİN DÜZENLENMİŞ BİR ETKİNLİK OLARAK GÖRÜP, ALDIĞINIZ ETİ SİZ VE DİĞER ÖĞRETMENLER YİYECEKMİŞ GİBİ HİSSETTİLERSE OLABİLİR![]()
bbnet te de ayıplayanlar ve normal görenler var. demekki bu konuda kesin bir hüküm yok yoruma açık görünüyor. herkess kendi kişiliğine göre yorumluyor. ama ben insanın içinden geldiği gibi doğal davranması taraftarıyım. komşu okulun da içlerinden gelerek bolo bol ikram etmesi çok hoşuma gitti. hayatta hala iyilik yapmaya değer insanların var olduğunu görmek çok mutlu etti beni. içimdeki sevgileri yeşerttiler allah onlardan razı olsun.kaybil' Alıntı:ben olsam isteyemezdim ama isteyenede helal olsun derdim![]()
ayıbı sizi ayıplayanlar yapmış hocam takmayın
allah ta sana gönlüne göre versin hocam.jemba35' Alıntı:Ben bu tip durumlarda biri bir şey istedimi çok hoşuma gider, helal olsun derim.
hasari' Alıntı:Ben olsam göndermezdim eğer gönderilse yok demezdim. Şahsen bende durumu pek doğru bulmadım.
ben de böyle düşünüyorum. böyle düşünenlerinde çoğunlukta olması sevindirdi beni. :alkis:baynadir' Alıntı:istemek ayıp değildir ama dedikodu yapmak veya birinin arkasından kötü konuşmak çok büyük günahtır ve ayıptır... başka söze gerek yok...
sadece susarak' Alıntı:ben de böyle düşünüyorum. böyle düşünenlerinde çoğunlukta olması sevindirdi beni. :alkis:baynadir' Alıntı:istemek ayıp değildir ama dedikodu yapmak veya birinin arkasından kötü konuşmak çok büyük günahtır ve ayıptır... başka söze gerek yok...
bir ara bizden kaçan öğretmenlerden birinin yeğeni geldi yanımıza ben ve bizim grup davet ettik yemesi için belliki teyzesinden öğrendiği laflarla gelmiş bizim gruba şöyle dedi: siz karşılığında ne verdinizki bunu istediniz bu dilenciliktir. sonuçta kendi sözleri olmadığını bildiğim için fazla üstelemedim. bizim çocuklar ne var bunda biz pişirsek bizden isteseler biz de verirdik dedi, çocuk gitti.halbuki herşey çıkar ilişkisimidir hayat bumudur. hayat bu ise yaşamanın tadı varmı?
:alkis: :alkis: :alkis:baynadir' Alıntı:sadece susarak' Alıntı:ben de böyle düşünüyorum. böyle düşünenlerinde çoğunlukta olması sevindirdi beni. :alkis:baynadir' Alıntı:istemek ayıp değildir ama dedikodu yapmak veya birinin arkasından kötü konuşmak çok büyük günahtır ve ayıptır... başka söze gerek yok...
bir ara bizden kaçan öğretmenlerden birinin yeğeni geldi yanımıza ben ve bizim grup davet ettik yemesi için belliki teyzesinden öğrendiği laflarla gelmiş bizim gruba şöyle dedi: siz karşılığında ne verdinizki bunu istediniz bu dilenciliktir. sonuçta kendi sözleri olmadığını bildiğim için fazla üstelemedim. bizim çocuklar ne var bunda biz pişirsek bizden isteseler biz de verirdik dedi, çocuk gitti.halbuki herşey çıkar ilişkisimidir hayat bumudur. hayat bu ise yaşamanın tadı varmı?
küçük yaştan alıştırıyorlar işte hocam... zaten bu bencillik olmasaydı dünyada açlığı, savaşları, cinayetleri konuşuyor olmazdık... herkes aynı değil ve olmazda ama unutmayalımki herkes erdemlide olamaz...
sadece susarak' Alıntı:arkadaşlara bu gün yaşadığım bir olay hakkında düşüncelerinizi öğrenmek ve hatalı olup olmadığımı anlamak istiyorum. yorumlarınızı tarafsız bir şekilde yaparsanız sevinirim.
bu gün 8. sınıflar pikniğe gidecekti ben gitmek istemiyordum bir arkadaşımın teklifi üzerine kıramadım ve gitmek zorunda kaldım. dolayısı ile hazırlıksız gittim. biraz top oynadık ve başka okulun öğrencilei de geldiler. onlar bizden hazırlıklı gelmişler. mangal yaktılar. ben ve bazı öğrencilerin canı çekti hali ile dayanamadık, komşuluk hakkı diye bişey va dedik 2 öğrenci gönderdim. pişirdiklerinden birkaç parça bize de vermelerini istedim. onlarda sağolsunlar bizi kırmadılar. bir grup ğrenci ve ben bizim okulun kalan diğer grubunu ve diğer öğretmenleri davet ettik ama sanki illetli bir hastalığa yakalanmışız gibi yanımızdan uzaklaşıp hakkımızda konuşmaya ve bizi ve özellikle beni çok ayıpladılar. tavuklar boğazımıza durdu. kendimi çok kötü hissettim ve piknikten gelene kadar da çok sıkıldım. sizce de yaptığım şey ayıpmı, yada etikdeğilmi, yada dilenmekmi , yada komşuluk hakkı mı? siz ne dersiniz...
Denizleri seviyorsan,hayat86' Alıntı:sadece susarak' Alıntı:
sahsen ben istemezdim onlar zaten ikram ederdi onu beklerdim o da olmadı açlıktan ölecek deildiniz ya hocam ...istemeseydiniz o zaman...
o an hakkımda konuşulması ve kulis yapılması canımı sıktı tabi ama kafaya taktığım yok hocam. sen ve herkes istediği gibi düşünebilirsiniz, ben benim gibi düşünen insanlar varmı diye tartışma konusu açmak istedim. düşüncelerin ve fikirlerin konuşulması ve tartışılmaası taraftarıyım. doğruyu ve yanlışı işte o zaman ayırabiliriz. :wink:grandmasterb' Alıntı:o bahsettiğiniz "komşuluk hakkı" muhabbeti için çocukları göndermişsiniz bir de.Adamlar zaten ikram etmek istese ederdi.ben olsam ne kendim giderdim ne de çocukları gönderirdim.Ayrıca sizin okuldaki diğer arkadaşlar gibi ben de (içimden) ayıplardım sizi.
Neden burada soracak kadar kafaya taktığınızı anlamadım.Çünkü yan taraftaki piknik yapan insanlara çocuk gönderip yiyecek isteyecek rahatlıkta(düşüncede!?) bir insanın arkadaşlarının tepkisini bu kadar önemsemesi garip geldi.Yanınızdan kaçan arkadaşlarınıza " bi yeriniz şişmesin lütfen buyurun" demenizi ve onların sizi ayıplamalarına aldırış etmemenizi beklerdim.
cevap:
komşu da pişer,komşu isterse siz düşer.Diğer türlü ayıplanmanız bence normal.