komşuda pişer bize de düşer mi?

Kodla Büyü

sadece susarak

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlara bu gün yaşadığım bir olay hakkında düşüncelerinizi öğrenmek ve hatalı olup olmadığımı anlamak istiyorum. yorumlarınızı tarafsız bir şekilde yaparsanız sevinirim.
bu gün 8. sınıflar pikniğe gidecekti ben gitmek istemiyordum bir arkadaşımın teklifi üzerine kıramadım ve gitmek zorunda kaldım. dolayısı ile hazırlıksız gittim. biraz top oynadık ve başka okulun öğrencilei de geldiler. onlar bizden hazırlıklı gelmişler. mangal yaktılar. ben ve bazı öğrencilerin canı çekti hali ile dayanamadık, komşuluk hakkı diye bişey va dedik 2 öğrenci gönderdim. pişirdiklerinden birkaç parça bize de vermelerini istedim. onlarda sağolsunlar bizi kırmadılar. bir grup ğrenci ve ben bizim okulun kalan diğer grubunu ve diğer öğretmenleri davet ettik ama sanki illetli bir hastalığa yakalanmışız gibi yanımızdan uzaklaşıp hakkımızda konuşmaya ve bizi ve özellikle beni çok ayıpladılar. tavuklar boğazımıza durdu. kendimi çok kötü hissettim ve piknikten gelene kadar da çok sıkıldım. sizce de yaptığım şey ayıpmı, yada etikdeğilmi, yada dilenmekmi , yada komşuluk hakkı mı? siz ne dersiniz...

Hocam sıkmayın canınızı böyle mevzulara ayiplanacak bir nokta göremedim ben olayda...

otherm' Alıntı:
sadece yüzsüzlük :D
hep komşuda pişer biz de hiç pişmezse sıkıntılı bir durum olabilir :mrgreen: :mrgreen:
hem biz mangal yemeyi değil mangal yapmayı öğretmemiz lazım :mrgreen:

Afiyet olsun hocam. İstediğinize göre sizden de isteseler sevinçle paylaşacak birisiniz. İnsan insanın aynasıdır. Kırılıp gidenlerin önceden de başka takıntıları varmıştır muhtemelen. Sebep bu güne denk gelmiştir.

güzin abla gibi hissettim :D

seferzafer' Alıntı:
sıkma canını. onlarda gözünü açaydı. Bu arada memleket nere? :idea:
İçAnadolu ile Karadeniz ve Marmara sürekli yağmur bu aralar. Demekki hocam Akdeniz,Ege veya Doğu bölgelerinden birinde. :mrgreen:

arkadaşlar sıkılmak gerekiyorsa sıkılırım o sorun değil. benim burada sizden istediğim düşüncelerinizi öğrenmek. size göre bu olay ayıpmıdır,etikdeğilmidir, dilenmekmidir,komşuluk hakkımıdır veya arkadaşımızın da dediği gibi yüzsüzlükmüdür. tabi nedenleriyle birlikte. memleketi de mangaldan tahmin etmeniz lazım :D

tuz ateş hadi kömür flan istenirde mangalda pişen etde bana acayip geldi. yani birazda işi bilecen ne biliyim orda dolanırım kedi gibi flan bakarım masum masum ayağımı yere sürterim onlar acır verir kendimde yerim başkasınıda çağırmam mantık bu aga :++:

faruk8542' Alıntı:
tuz ateş hadi kömür flan istenirde mangalda pişen etde bana acayip geldi. yani birazda işi bilecen ne biliyim orda dolanırım kedi gibi flan bakarım masum masum ayağımı yere sürterim onlar acır verir kendimde yerim başkasınıda çağırmam mantık bu aga :++:
mantığına hayran kaldım aga sizin orada kedi çok galiba :lol:

tturkmen' Alıntı:
1-2 kişi olsa istenir de bir grup olarak istemek biraz yüzsüzlük gibi bir durum.
sonuçta onlarda oraya eğlenmeye gelmişler. bizi kırmadılar mutlu ettiler. 5 parça yemediler de 4 parça yediler ama mutlu oldular. yardımlaşma dayanışma vs denemezmi bu duruma illa yüzsüzlükmüdür. olay bumudur. nerede insanlık nerede kardeşlik nerde paylaşmak. nerdede sosyalizim nerede islami yardımlaşma, dayanışma, komşu hakkı. bu yönüyle bakılamazmı olaya.

Canım adamlar hayır kurumu mu giderken planlamanı yapacan ondan sonra millet sana tuhaf tuhaf bakar kardeşim. Zor durumda kalırsın tamam ama sen zevk için pikniğe geziye gidecen sonra komşu hakkı diyecen sanki aynı apartman da oturuyon.

opian' Alıntı:
İstediğinize göre sizden de isteseler sevinçle paylaşacak birisiniz. İnsan insanın aynasıdır.
düşünceniz için tebrik ve teşekkür ediyorum hocam. ne diyor peygamberimiz veren el alan elden üstündür.

tturkmen' Alıntı:
Canım adamlar hayır kurumu mu giderken planlamanı yapacan ondan sonra millet sana tuhaf tuhaf bakar kardeşim. Zor durumda kalırsın tamam ama sen zevk için pikniğe geziye gidecen sonra komşu hakkı diyecen sanki aynı apartman da oturuyon.
buda bir bakış açısı tabi neyseki adamlar senin gibi düşünüp bize tuhaf tuhaf bakmadılar. :)

sadece susarak' Alıntı:
arkadaşlar sıkılmak gerekiyorsa sıkılırım o sorun değil. benim burada sizden istediğim düşüncelerinizi öğrenmek. size göre bu olay ayıpmıdır,etikdeğilmidir, dilenmekmidir,komşuluk hakkımıdır veya arkadaşımızın da dediği gibi yüzsüzlükmüdür. tabi nedenleriyle birlikte. memleketi de mangaldan tahmin etmeniz lazım :D
hocam belli oldu hemşehriyiz. :) Adana insanı havası gibi sıcaktır. ayrıca canın çekmiş istemişsin gayet de güzel yapmışsın. sen son derece içten ve doğal davranmışsın. asıl seni ayıplayanlar sana ayıp etmişler. öğretmen olmuşlar ama hala bu devirde adamlardaki bu tarz düşünce yapısına anlam veremiyorum.

leventgenc' Alıntı:
sadece susarak' Alıntı:
hocam belli oldu hemşehriyiz. :) Adana insanı havası gibi sıcaktır. ayrıca canın çekmiş istemişsin gayet de güzel yapmışsın. sen son derece içten ve doğal davranmışsın. asıl seni ayıplayanlar sana ayıp etmişler. öğretmen olmuşlar ama hala bu devirde adamlardaki bu tarz düşünce yapısına anlam veremiyorum.
zaten bir adanalıyı ancak adanalı anlardı ama beni ayıplayanlar da adanalıydı. teşekkür ediyorum hocam. :+1:

Aradaki fark bence sadece medeni cesaret, onlar bu medeni cesareti gösteremedikleri için sizin ögrenciler için yaptığınız güzel bi olayı kıskanmalarından ileri geliyordur diye düşünüyorum.

Yaman Çelişki hocam :) Ama karşıdaki insan da önemli. Demek ki sizin de içinize sinmeyen bir şeyler olmuş, o yüzden yazmışsınız.

bence istememeniz gerekiyordu hocam çünkü karşı grup belli plan yaparak gelmiş ve kendi öğrencilerine göre almış olabilirler aldıklarını bu sefer kendi grubunda eşit dağıtamayacak yapılanları ikincisi ise tanımadığınız huyunu suyunu bilmediğiniz kişilerden almamanız gerekirdi çünkü insanlar çok garip bir verir on konuşur o yüzden aç kalmaya razı olurum ben şahsen

Pişen yemekte komşu hakkı vardır. O koku burnunuza girdin mi hakkınız vardır. Ortada ayıplanacak bir durum yok. Ayıplanacak durum size bu şekilde muamele edenlerde aslında. Pişiren gurup ikram etmesi daha güzel olurdu.

Veren el alan elden üstündür. Siz alan el olmuşsunuz. Birde komşu hakkı demişsiniz ama piknikte komşu olur mu? Ha şu var, ben ve sınıfım olsam teklif gelmeden ben gönderirim zaten.

Kendinizi üzmeyin hocam, milletin ağzı torba değil. Bu size tecrübe olsun. Eminim siz kendiniz için değil de öğrenciler için istemişsinizdir ama gerek yok, değmez.

siz istemeden karşı tarafın teklif etmesi gerekirdi diye düşünüyorum..etmemişlerse size gönülsüz vermişlerdir :oops:

BBNET
Geri