esenordelarthe' Alıntı:arkadaşlar önce bir çalışmayı görseydik de sonra yerden yere vursaydık.
Üstelik ben ilk kez kişilerin göz önüne çıktığını görüyorum. ad belli, yer belli, yurt belli.
iletelim derdimizi önerilerimizi tabii yine yerden yere vuracağız o başka![]()
![]()
hocam tırnağını bilmem ama bu arkadaşlarının zaten derslerimizin içinde bu haber de geçen kadarıyla kodlama işlediğimizi bilmeleri gerekmiyor mu? Sanki bana mücadele edipte ana sınıfından başlayan bilişim eğitimimi getirdiler. bana göre orta da ne haber olacak bir durum var ne de oturup poz verecek bir durum vardikistutmazsabri' Alıntı:Diğerlerini bilmem ama, orada üniversiteden arkadaşım iki bt öğretmeni var onların tırnağı olabilme ihtimalin bile yok.bilisim2317' Alıntı:................
esenordelarthe' Alıntı:bilisim2317' Alıntı:..................
hocam forumdaki tek mesajın durdun durdun bunu yazmak için mi üye oldunuhaha:
bilisim2317' Alıntı:................
Yanlış bir ifadeyi yanlış bir ifadeyle çözmeye çalışmak gereksiz.Mesele birbirinizle dalaşmak değil, bu işin doğrusunun nasıl olduğunu yada olacağını tartışmak ve bununla ilgili girişimlerde bulunmaktır.dikistutmazsabri' Alıntı:Diğerlerini bilmem ama, orada üniversiteden arkadaşım iki bt öğretmeni var onların tırnağı olabilme ihtimalin bile yok.bilisim2317' Alıntı:.............n.
zamanında bizim dersi azalttıklarında ingilizce arttı, yani bizim dersi aslında ingilizceye verdiler 2006da. tekrar ingilizceyi azaltsınlar, yerine btyazılım koysunlar 7 ve 8. sınıflarda.elrond' Alıntı:Bilisim2317 ve tüm kızgın BT öğretmenlerine cevaben
Hakaret ederek hiç bir yere varılamaz. Oradaki insanlar BT alanı ile uğraşan insanlar. İş bilmediklerini nereden çıkardınız. Kızgın olabilirsiniz ama oradaki insanların şahsiyetlerine, kariyerlerine dil uzatamazsınız. Ben de kızgınım, kırgınım ama bu tavır yanlış arkadaşlar. kamuoyunda bir beklenti vardı. Bir algı oluşturuldu. 4 saat zorunlu diye. Çoğumuz bunun olabilirliğini sorgulamadan norm hesabına ve atanma telaşına düştük. Ama gözden kaçırılan bir şey var arkadaşlar. 4 saat zorunlu olması ve bty den ayrı olması demek 39 saat yük demek. 35 saat bile fazlayken bu nasıl olacak. 35 de kalmak için hangi dersten kısılacak. Sınavda çıkmayan bir dersin 4+2 saat müfredata olması kime mantıklı geliyor. Ankaraya deniz getireceğim vaadinden farkı ne bunun. İnsanlara hakaret etmeden bu işin olurunu önce konuşalım. Lütfen
bilisim2317' Alıntı:.................
Size aynen katılıyorum hocam.Sargon' Alıntı:Bu habere neden bu kadar tepki gösterildiğini anlamış değilim. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanının isteği ve ısrarı ile MEB kodlama dersini müfredata ekleyecek. Bu konuda ne yazık ki kendi bakanlığımızın uzmanlaşmış kadroları da yok. Yapabilecekleri tek şey bu konuyu Yeğitek'in üzerine atmak idi. Yeğitek ise yeterli ve ya yetersiz bir çalışma başlatmış. Zaten yapılan bu çalışma(sanıyorum bunun devamı gelecektir) ancak bir kitabın ön sözü olabilecek kapasite de görünüyor. O fotoğrafın içinde üniversiteden arkadaşım da var. Emin olun biz ne kadar bu dersin önemli ve gerekli olduğundan bahsediyorsak onun görüşleri de bizimle aynı. Eleştirmek bizim özgürlüğümüz ancak ne haberin içeriğinde ne de yapılan çalışma da kesin sonuçtan bahsedilmemiş. Çalışma bittiğinde elimize geçen verilere göre tartışalım. Eğer gerçek sorunlardan ve çözümlerden oluşmayan bir sonuç gelirse bunu da sonuna kadar eleştiririz.
hakançöllü' Alıntı:içerik güncellemek için daha öncede bir içerik yayınlamış olmak gerekli değilmi? benmi anlamadım?
volkantb' Alıntı:Daha önce yazıldı mı bilmiyorum ama bizim dersin adı Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Kodlama olur.Ders saati değişmez ortaokullarda 5-6 larda 2 saat zorunlu liselerde ve 7-8 lerde seçme(me)li yaparlar.Olup olacağı da budur.