Kocaeli’de 4,5 milyon liralık ek ders yolsuzluğu iddiası

Kodla Büyü
Benim anladığıma göre olması gerekenden fazla ekders yazılıp olması gereken miktar hesaplara yatırılmış. Aradaki fark kayıp. Doğru mu anlamışım?

Olay 4 yıllık denilmiş. Hiç mi denetleme görmedi bunlar bilmiyorum. Bize gelenler denkleşmeyen 1 kuruş için hesap soruyor :D

İşin içinde başka bir iş var gibi. 4 yıl boyunca hiç bir öğretmen ek dersinin eksik yattığını anlamaz mı? Mümkün değil.

Okula baktım küçücük bir ortaokul. 5-6 öğretmen var sadece. Gözden kaçmasına imkan yok hem müdür açısından hem milli eğitim açısından.

Ya organize bir iş var ya bir yanlış anlama.

Kaç yıldır idareciyim ek ders hazırlıyoruz. İlçeye milli eğitime gitmeden en az 3 farklı kontrolden geçiyor. Öğretmenler her ay tek tek kontrol eder zaten. İlçe muhasebe kontrol etmeden onay vermez. Bu işte bir yanlışlık var.

Bir soru da ben sorayım madem? Bazı haber sitelerinde paylaşılan bordrolarda dikkatimi çeken 13 bin ekders var nasıl oluyor o kadar ek ders ya bunca yıldır bu sektördeyim öyle ekders görmedim. ?

İşin içinde başka bir iş var gibi. 4 yıl boyunca hiç bir öğretmen ek dersinin eksik yattığını anlamaz mı? Mümkün değil.

Siz okuduğunuzu anlamamışsınız. Eksik yatan ek ders yok. Olması gerekenden fazla hesaplattırılıyor. Alması gereken öğretmenin hesabına, fazla olan müdürün hesabına gidiyor...

Bir soru da ben sorayım madem? Bazı haber sitelerinde paylaşılan bordrolarda dikkatimi çeken 13 bin ekders var nasıl oluyor o kadar ek ders ya bunca yıldır bu sektördeyim öyle ekders görmedim. ?
Hocam Meslek Lisesinde olabilir. Koordinatörlük ücreti (İşletmelerde meslek eğitimi) , Sorumluluk sınavı falan derken daha fazla da olabilir.

Dyk kursu, ayda birkaç belletmenlik, egzersiz, meslek lisesi vb. Alınabiliyor. Biz ortaokul olmamıza rağmen bu kadar alanlar var.

15 bile oluyor hocam. Meslek lisesinde çalışırsan 5 haftalık ek dersin o miktarları bulur. Birde kurs falan açarsan daha fazla olur.

Biraz tuhaf, 5 yıl boyunca kimse bordro alıp bakmamış, incelememiş, bankaya vermemiş vs... bordrodaki ile hesap arasındaki farkı farketmemiş, maliye veya mem farketmemiş... 3-5 kuruş da değilkii gözden kaçsın.. Bize bin dereden su getiriyorlar.. hani "hayatın olağan akışına aykırı" derler ya..

Haber sitelerine göre; ne kadar doğrudur bilinmez, okul müdürü suçunu kabul etmiş. Oğlu borsada büyük paralar kaybetmiş ondan bu işe girmiş.

Bende kontrol ettim. Mayıs bordroda ek ders yaklaşık 2 kat yüksek görünüyordu. Acaba mı derken öncekilere de baktım. Bir önceki ay Nisan da ek ders 0 yazıyor, mayıs bordrosu ek dersinde Nisan ve mayısın toplamı yazıyor, demekki bazen birleşiyor tek bordroda. Daha önceki aylar da sorun yok.

müdürlerin elinde;art niyetli ise çok fazla imkan var; ve denetim ya yok-yada çok zayıf.
Hele son 2 yılda yapılan ; mesem muhabbetinde ; ne paralar dönüyordu milyonlar havada uçuşuyordu.
doğru düzgün kayıt-kuyut bile yok.

Ne yazık ki meb ancak öğretmenin yıllık planın-günlük planın - rehberlik planının peşine düşmüş; ama art niyetli idarecilerin neler yaptığını-yapabileceğini Allah biliyor.

bence her yıl hatta her dönem ;çok ciddi olarak denetlenmeliler; hemde meb müfettişi tarafından falan da değil; doğrudan hesap-kitapta-takipte uzman ;maliye uzmanlarınca.

Bu işler,sadece müdürün tek başına yapabileceği işler değil,ilçede ki muhasebe birimi,ilçe milli eğitim müdürü,mal müdürlüğünden bankaya listeyi gönderecek kimler varsa hepsi işin içindedir.

bizde de 2 saat kulüp alabilmek için yazmadığımız dilekçe kalmadı yine alamadık bu nasıl oluyor

BBNET
Geri