klima kompresörü bozuldu...1200 tl

Kodla Büyü

mutlu55

Site Gezgini
arkadaşlar başıma gelen şu:
Geçen hafta soğutmayan klimamı balıkesirde özel servise(HASKAN) götürdüm borusunda kaçak varmış dediler ve boruyu değiştirdiler işçilikle+gaz birlikte 550 tl ödedim. perşembe günü aldım arabayı düne kadar çalıştı klimam, dün klimadan çok yüksek sesler gelmeye başladı ve soğutma birden durdu.

bugün klima ustası REHA'ya götürdüm, kompresörün uç kısmındaki dönen halka bilye yerinden gevşemiş ve dönerek compresörün üzerindeki bobinleri aşındırmış,bobinleri bozmuş.
REHA bey dedi ki onarılması çok zor ama yine de şansı var dedi:
*onarırsam en az 300 tl eder,
*sıfır kompresör 1200tl+işcilik 1300 tl
*çıkma kompresörler 300-500 tl dedi.
sizce hangisini tercih etmeliyim, onarma fikrine güvenmeli miyim?
bi de 1 yıldır çalışan compresör neden geçen hafta götürdüğüm özel servise verdikten(klima borusu değişti) sonra 1 hafta geçmeden bozuldu, acaba compresörü gevşek taktılarsa bu hataya sebebiyet verebilir mi?
bildiğiniz çıkma komprosör bulabileceğim yer var mı?

çıkma al bence. arada çok fark var. ankara yıldız sanayindekilere telefonla fiyat sorabilirsin. internet sitesi var çoğunun. www.gaziogullarioto.com dan fiyat alabilirsin mesela. daha bir sürü firma var. http://www.otoozel.com/ankara/renault/oto-cikma-parca adresinde bi kaç firma daha var. klima motoru genellikle yağsız kullanımdan dolayı arıza verir. geçen yıl benimkide bozulmuştu, çorumdakiler tamir olmaz yenisini alman gerekli dediler, ankaraya gittiğimde şaşmaz sanayinde bi klimacıya götürdüm 100 TL ye yaptı...

Sayın hocam boru değişimi ve işçilik için 550 lira almaları gerçekten çok fazla. Çünkü motor rektifiye işlemi bile 400 lira işçilikle yapılıyor. Bunun haricinde artık olan olmuş çıkma komprasör almanda fayda var boşa para veripte yenisini alma derim ben.
Önemli Uyarı: Klima devreye sokulurken mutlaka debriyaja basarak devreye sokunuz. Çünkü klimanın yüksek hızlarda devreye girmesi sırasında mil kısmına aşırı yük binmekte ve milin doğrusallığı bozulmaktadır. Bundan sonra ise herşey çorap söküğü gibi gelecektir. Dönen tüm parçalara hasar verecek ve eğik olan mil kenarlarından gaz kaçıracaktır. Otomatik vites arabalar içinse mümkünse hareket etmeden klima devreye sokulmalıdır. Bu kurallara uyarak klima komprasörünüzü uzun yıllar kullanmanız mümkün olacaktır. Herkese iyi tatiller dilerim.

megane 2 klima kompresöründe fabrikasyon hata olduğunu biliyorum bazı serilerde üretim hatası varmış ve kilitleniyormuş...

ismailt' Alıntı:
megane 2 klima kompresöründe fabrikasyon hata olduğunu biliyorum bazı serilerde üretim hatası varmış ve kilitleniyormuş...
hocam şikayetvar.com'da gördüm ben de bazı müşterilerinin araba 5 yaşında olmasına rağmen RENAULT kabul etmiş compresörün fabrika hatalı olduğunu ve ücretsiz değiştirmiş, ben de RENAULT müşteri hizmetlerini aradım ve durumu anlattım ücretsiz değiştirilmesini talep ettim az önce kayıt dosyamı oluşturdular ve en kısa zamanda sizi arayacağız dediler, inşallah değiştirirler...

bu gün geri döndüler reno servisinden akkaş reno servisine çağırdılar,baktılar senin compresör renonun fabrika hatalı olarak açıkladığı compresör grubundan değil maalesef bişey yapamayız dediler, neden bozulmuştur dedim 100.000 km'de arabam, "compresör ömrünü doldurmuştur" dediler, canım çok sıkıldı.

bana da en mantıklısı çıktı kompresör almak geldi, ama ona da nasıl güvenebilirim, güvenilir çıktı kompresör nerden bulabilirim.

benim de klima kompresörü değişti. Tanıdık bir usta 800 tlye çıkma kompresör taktı. şimdilik sorun yok şükür..

bende r9 a bimdeki usb pervaneyi aldım çakmaklığa çeviriciyle takıyorum ohh mis..
R 1 3 5
╚╬╬╬ bu arada sevdim imzayı :)
2 4 :P

mutlu55' Alıntı:
bana da en mantıklısı çıktı kompresör almak geldi, ama ona da nasıl güvenebilirim, güvenilir çıktı kompresör nerden bulabilirim.

Çok pahalı fiyatlar veriliyor piyasada gerçektende. Bunun çözümü konusunda yardımcı olabilecek site basit aslında sitesinden yardım alabilirsiniz. Hani izmir bölgesindeysen felan Geely Yedek Parça İzmir olarak da hizmet veriliyor. Hani değerlendirmenizde fayda var.

BBNET
Geri