Kislik lastikmi zincirmi

Kodla Büyü

klmno

Süper Üye
Süper Üye
Mesajlar
1,025
Ilk defa kis yolculugu yapacagim. Konyaya gidecegiz. Kis lastigimi zincirmi daha iyi olur

Hyundai h1 minibus arkadan cekisli araba icin
 
Kış lastiği kışın şart. Zincir ise kış lastiğinin tutunma sağlamadığı durumlarda şart. Yani birbirlerinin alternatifi değil, tamamlayıcısı.Biri takılı biride bagajda olcak :)
 
Bizim araba ticari degil hocam. Zincir alsak kis lastigi almasak konyaya gidebilirmiyiz
 
gidersin ama riske atarsın karataydaki kazayı duymuşsundur. Kar lastiği olmadan kesinlikle yola çıkma derim nereden konya ya gidiyorsun diye sormuyorum.
 
Elbette kış lastiği ernsg'nin dediği gibi. Kar lastiği başkadır ama, sürekli karlı zeminde gitmeyecekseniz gerek yok, iyi bir kış lastiği yeterli.
 
Arabanin kis bakimini yaptirdim. Kis lastigini alirsam sadece bu yolculuk icin alacagim. Baska ihtiyacim olmayacak. Zincir alsak gidip gelmemiz mumkun olmazmi
 
Aslına bakarsan yeterli olur ama uğraşman gerekir karlı yerlerde zinciri takıp , karsız yollarda çıkarman gerek.
 
Hocam araban zaten hafif, riskli bir durum. Ben Antalya'da oturuyorum, öğleyin güneş varken yolda olurum daha da kış görmem diyorsan alma. Değilse kış lastiği için illaki kar olması gerekmiyor, düşük sıcaklıklarda daha iyi tutunma sağlıyor.
Cevaplarına da bakarsam zaten takmayacaksın sen o lastiği, o da ayrı bir konu.
 
Hocam lastigi takma olayi degilde izmirde kis lastigine gerek yok. Lastigi aldik diyelim nerede muhafaza edecegiz. Mubarek durdugu yerde yipraniyor. Zincir takma olayi daha zahmetli. Ilk defa cukacagim icin nasil davranacagimi bilemedim
 
Kış lastiği ve zincir çok başka şeyler. Hava şartlarına göre ikisi de gerekebilir. Yaşanılan şehir gidilen yola göre her şey değişir. Kar yağarsa zincirle kurtarırım mantığı ise bahsi geçen, soğuk bir şehirde yaşıyorsanız kış lastiğinin fren mesafesi gerçekten farklı. Lastik bir kere farkını gösterse ve beni kazadan korusa yeterli benim için. Ayrıca her yola çıkışınızda acaba demekten kurtarır
 
Kis lastigi olarak lassa aldik. Kis lastikleri ne kadar gider arkadaslar
 
Kis lastigi olarak lassa aldik. Kis lastikleri ne kadar gider arkadaslar
ben yaz kış lassa kullanıyorum. kışlıklar kullanım ömrü kullanım süresi ve şartlarına göre değişir. standart bir tarihi yok bence. ben 3-4 yıll kullanıyorum sonrasında içim rahat etmezse değiştiriyorum. lastikçim hocam daha gider diş var diyor ama ben ilk zamanki performansına göre kıyaslama yapıyorum ve ona göre değiştirme kararı alıyorum. Mesela yazlıkları değiştirmeyi düşünüyorum bu yaz. dişleri muayeneden geçecek durumda ama yanaklarda çatlaklar var için rahat etmeyeceği için değiştirmeyi düşünüyorum.

zincir konusuna gelince kış lastiği hafif karlı yollarda işi görür ama kar miktarı artınca ne kadar kışlık lastikte olsa zincir gerektirebilir. zaten kar olan yerlerde polis ve jandarma zinciriniz yoksa ilerlemenize izin vermez orada kalırsınız. kış lastiğim var zincire ne gerek var demek doğru değil bence. kar çoksa yada yol özellikle buzlu ise araç gidemez. bagajda zincir olmasında fayda var.
 
yaz aylarında da kıs lastiği kullanabilirmiyiz. bir sakıncası olurmu
 
Peki lastikleri nerede saklayacagiz. Anladigim kadariyla kis lastigi fazla yakit yakiyor sadece birkac ay icin kullaniliyor. Diger aylarda yaz lastigi takilmali.
 
Lastikçiler takma işinden para aldığı için kimi bedava kimi ücretsiz saklıyor.
İstemiyorsanız 5-6 yıl boyunca güneş ışığı almayan nemsiz yerde saklanabilir
 
Geri
Üst