Kia Niro

Kodla Büyü

antiak

Aktif Üye
Arkadaşlar KİA NİRO hakkında bilgisi tecrübesi olan var mı acaba? Elektrik ve benzin çalışan bir hibrit araç olarak görünüyor. Full donanım 123 bin lira görünüyor. Suv C segmenti bir araç. Sizce bu fiyata bu araç alınır mı? İlerleyen yıllarda dizel yerine bu araçların piyasada rağbet göreceğine inanan birisiyim ama kararsız kaldım.

Bence de dizelden manıklı hocam. Dizel alayım diye 8-10 bin fazla vermiyorsunuz, hem de daha sessiz. Hatta hibriti teşvik için vergi indirimi falan da varmış. Toyota'nın C-HR modeline bakıştım ben de. İncelemelerde bagaj dışında baya övüyorlardı. Kia'nın aracı da güzel görünüyor.

(edit: O paraya şu alınır, bu alınır diyen arkadaşlar olacaktır elbet hocam ama araç için böyle bi bütçe ayırmış olsaydım ilk bakacağım araçlar hibrit araçlar olurdu)

170 nm torka sahip araca 123 bin vermek pek mantıklı değil. Değerlendirme yapabilmek için hibrit araçların 2. el değerlerini ve ilanda kalış sürelerini incelemenizi öneririm.

zzh' Alıntı:
170 nm torka sahip araca 123 bin vermek pek mantıklı değil. Değerlendirme yapabilmek için hibrit araçların 2. el değerlerini ve ilanda kalış sürelerini incelemenizi öneririm.
Sayın hocam maksimum 265NM torka kadar yükseliyormuş. Birde bu tip araçlarda bu fiyata yakın nasıl bir araç önerirsiniz. Suv C segmenti bagaj hacmi 400litreden fazla olan ve ekonomik? Açıkçası benim aklımdan Ford Kuga 1.5 dizel geçiyordu ama onunda standart donanımı 120 bin civarı. 2 3 özellik ekletsen fiyatı 150 bini geçiyor.

Bu araç bagaj hacmi, yakıt tasarrufu, iç tasarım donanım özellikleri olarak tam istediğim gibi bir araç. Bu fiyata yakın bu tip bir araç önerirseniz zevkle incelerim. Her türlü öneriye açığım.

ThatBeatsAll' Alıntı:
Bence de dizelden manıklı hocam. Dizel alayım diye 8-10 bin fazla vermiyorsunuz, hem de daha sessiz. Hatta hibriti teşvik için vergi indirimi falan da varmış. Toyota'nın C-HR modeline bakıştım ben de. İncelemelerde bagaj dışında baya övüyorlardı. Kia'nın aracı da güzel görünüyor.

(edit: O paraya şu alınır, bu alınır diyen arkadaşlar olacaktır elbet hocam ama araç için böyle bi bütçe ayırmış olsaydım ilk bakacağım araçlar hibrit araçlar olurdu)

Sağolun hocam. Toyota Chr ile test sürüşü yaptım fakat arka kısım ciddi anlamda basık geldi. Ön taraf rahattı. Birde Toyota Ford gibi donanımları fahiş fiyatlarla sunuyor. Niroda ise tek paket fiyat mevcut :)

Elektrikli araç almayı düşünüyorsanız hocam, öncelikle batarya ömrünü ve şarj istasyonu ağını sorgulayın. Batarya şarj süresi, bir şarj ile ne kadar km/ süre yol alabildiğiniz önemli bence. Fluance ve civic'in elektrikli modellerinin ülkemizde devam etmemesinin sebeplerini araştırabilirsiniz. O fiyata elektrikli araç alınır ancak kuga 1.5 dizel alabiliyorsanız ikinci elde daha az zararınız olabilir.

erdcannet' Alıntı:
Elektrikli araç almayı düşünüyorsanız hocam, öncelikle batarya ömrünü ve şarj istasyonu ağını sorgulayın. Batarya şarj süresi, bir şarj ile ne kadar km/ süre yol alabildiğiniz önemli bence. Fluance ve civic'in elektrikli modellerinin ülkemizde devam etmemesinin sebeplerini araştırabilirsiniz. O fiyata elektrikli araç alınır ancak kuga 1.5 dizel alabiliyorsanız ikinci elde daha az zararınız olabilir.
sağolun hocam. Dediğiniz araçları araştırdım sarj istasyonu o araclar için sorun oluşturmuş. Bu araç kendi kendine sarj oluyor diye yazıyor istasyona ihtiyaç duymuyormuş. 2. el konusunda ise haklısınız biraz riskli.

arkadaşlar hybrit ile elektrikli aracı karıştırmayalım. Markaya göre değişkenlik gösterebilir belki ama genelden bahsedecek olursak Hybrit belli bir hıza kadar elektrik motoru kullanır. Mesela 60 km hıza kadar. Batarya doldurmak için şarja bağlamak gerekmez frene bastikça bataryayi doldurur. O yüzden şehir içi kullanımda elektrik motorunu kullanır genelde

hybrit ile elektirkli araç farklıdır ikincisi bu aracın 200 den fazla torku var yeterli kamyon değil rampa çıksın gayet fazlasıyla yeterli . benzinli araç dizel aracı karıştırmayalım benzinli motorun sililindirleri daha kısadır tork üretmez farkı 3 bin devirden sonra hissedersiniz . dizel 3 binden sonra söner

15 bin daha konup sıfır passat 1.6 tdi comfort düşünülebilir. 4 5 sene sonra bile değer kaybetmeden satabilirsin çünkü

mesafeli' Alıntı:
15 bin daha konup sıfır passat 1.6 tdi comfort düşünülebilir. 4 5 sene sonra bile değer kaybetmeden satabilirsin çünkü
Hocam başta belirttiğim gibi suv araçlar ilgimi çekiyor. Sedan araçlarla ilgilenmiyorum. Ablamda passat var inanın abla ver bi kullanayım demisliğim bile yok.

Kia Niro'nun tek avantajı yakıt tüketimi, onun dışında herşeyiyle sıkıntılı. İkinci Eli, yedek parçası, servisi, yol tutuşu, ses yalıtımı...
Ben bu markaya yaklaşmam.
Eğer tavsiye derseniz;

Suzuki Vitara 2017
Skoda Kodiaq
Nissan Qashqai
Belki Seat listeye eklenebilir. Ne de olsa VAG grubu motor

BBNET
Geri