KELLİK BU ZAMANDA NEDEN ÇOK YAYGIN SİZCE?

Kodla Büyü

aslan0706

Süper Üye
Süper Üye
Mesajlar
1,207
KELLİK BU YÜZDEN Mİ ARTIK ÇOK YAYGIN?

Saçınıza ve Başınıza İtina İstiyorsanız Ne Kullandığınıza Bakın.Belki hastalıklarımız ve kel olmamız bu yüzden.
Dikkatle okuyunuz....

ŞU MADDEYE DİKKAT:SLS ( Sodium Lauret Sulfate)
Köpüren hemen herşeyde var.İçerik kısmına bakın.Gördüyseniz uzaklaşın bu üründen.Kanserojen bir maddedir ve tehlikelidir.
Hindistan cevizinde bulunan yağ asitine basitçe sodyum ve sülfat eklenerek elde edilen bu kimyasal maddenin ismini herhangi şampuan veya diş macununun içindekiler kısmında görmek mümkün. Az once de bahsettiğim gibi; biz bunu kullanırken yaklaşık 30 senedir bunun hakkında tartışılıyormuş. Her daim kullandığınız diş macunun (bkz: ipana) arkasında bu maddenin ismini okumaktan sıkıldığınız günlerden birinde, internette bu konuda küçük bir arama yaptığınızda farkedebiliyorsunuz bunu. SLS ve türevleri (sodium laureth sulfate, ammonium laureth sulfate, sodium lauryl ether sulfate) temizlik sektörüne el atmış - bildiğim kadarıyla- en kalabalık ailelerden birisidir. Bu ailenin en rütbeli elemanı olan ve ayrıca aileye ismini veren sodyum lauryl sülfat'ın, şöhretini kanserojen olabilme özelliğini gizli tutmak gibi birtakım gayrimeşru yollarda kullandığı öne sürülüyor.

SLS'nin avantajları şu şekilde özetlenebilir;
- Sabun köpüğünü daha aktif hale getirir,
- Köpük miktarını artırır,
- Emülsiyon özelliği nedeniyle fazla yağ ve kiri saç ve deriden uzaklaştırır,
- Ve - belki de bu kadar çeşitli alanlarda kullanılmasının en önemli sebebi- üretimi gayet ucuzdur.

Zararları;
- Çocuklarda göz gelişimini engeller,
- Derinin zarar görmesine yol açar,
- Kök hücrelerine zarar vererek saç dökülmesine sebebiyet verir

SLS ve TÜREVLERİ

SLS ( Sodium Lauret Sulfate)
SLES ( Sodium Lauryl Ether Sulfate)
ALS ( Ammonium Laureth Sulfate)
MLS ( Magnesium Laureth Sulfate)

Bu hammaddeler

Derinin zarar görmesine yol açar

Kök hücrelerine zarar vererek saç dökülmesine sebebiyet verir

Kalp ve ciğer gibi organlara kadar girerek iltihaplara yol açar

Çocuklarda göz gelişimini engeller

Sülfat bazlı hammaddeler üretim kolaylıkları ve ucuzlukları sebebiyle kozmetik sektörü başta olmak üzere endüstriyel temizlik maddelerinde de bulunur, yani sadece şampuan ve diş macunlarında değil bulaşık deterjanı, sıvı el sabunu, oto şampuanı v.b. üretiminde kulanılır. Bu hammaddeler sadece insanlara değil, suda düşük oranda çözündükleri için, atık sularla birlikte, nehirleri, gölleri ve denizleri kirletmekte, doğaya büyük zarar vermektedir.

COCAMİDE MEA, COCAMİDE DEA, COCAMİDE TEA
Şampuanlarda köpüğün çok ve kalıcı olmasını sağlayan bu maddeler, trietanolamin (TEA), dietanolamin (DEA), monoetanolamin (MEA) özellikle SLS ve diğer sülfatlı hammaddelerle birleşince, vücuda teması halinde dahi zarar verebilecek olan “nitrozoamin”leri oluştururlar. Bu maddelerin laboratuvar hayvanlarında yapılan incelemelerde beyin hasarına neden olduğu tespit edilmiştir.

PARABEN
Kamuoyunun yakından tanıdığı bir koruyucu hammadde olan paraben, kozmetiklerin raf ömrünü artırmak için kullanılır. En son Fransız hükümeti tarafından yasaklanmıştır. Paraben insanlarda. Endokrin (hormon) bozulmasına neden olur, parabenler östrojen hareketini taklit edebilir ve üreme ve cinsel gelişimi engelleyebilir. Ayrıca alerjik reaksiyonlara sebep olurlar.

DMDM HYDANTOİN ve FORMALDEHİTLER
DMDM hydantoin kozmetik koruyucusu olarak kullanılır kanserojen olarak kabul edilen formaldehiti açığa çıkarır. Formaldehitlerin kullanımı 2012 yılından itibaren kimya sektöründe tamamen yasaklanacaktır.

BENZOİK ASİT ve SODYUM BENZOAT
Bir gıda koruyucusudur, maalesef hazır gıdaların çoğunda bulunmaktadır. Son dönem kozmetiklerde de kullanımı artmıştır. İngiltere Sheffield Üniversitesinin maya hücreleri üzerinde yaptığı araştırmada, sodyum benzoat (e211) adlı koruyucu maddenin, hücrelerin "güç istasyonu" olarak tanımlanan mitokondride dna hasarına yol açtığı tespit edildi. En son Coca Cola firması bu maddeyi kullandığı için özür dileyerek kullanımına son vermiştir.

PROPYLENE GLYCOL
Petrol kökenli bir hammaddedir, başta şampuanlar ve parfümler olmak üzere sık kullanım alanı vardır. Sinir sitemine ve bazı hassas organlara zarar verdiği bilinmektedir.

DİMETHİCONE (SİLİKON)
Kozmetik sektöründe yoğun kullanılan bu hammadde şampuanlarda saçı yumuşatma ve parlaklık verme amacıyla kullanılır. Ancak uzun vadede saçları zayıflattığı ve döktüğü bilinmektedir.

NaCl (SODYUM CLORİDE-TUZ) Bildiğimiz sofra tuzu, şampuanların neredeyse vazgeçilmezidir. şampuanlar tuzla ucuz ve kolay üretilirler dolyısıyla üreticiler tuz kullanır. denize girdiğimizde saçlarımızın tuzdan mahvolduğunu söyleriz ama şampuanlarla her seferinde kafamıza tuz banyosu yaptırırız.

bu maddelerin çoğu, sülfatsız tuzsuz şampuanlarda bulunmaz...
 
Onu bunu bilmem de şu sarımsak çok işe yarıyor. Bir bayan arkadaşımın saçları bir tutam kalmıştı resmen tepesi açılmıştı, sarımsakları dövüp kafasına süre süre 3-4 ayda düzeldi saçları ama ne kadar yıkasa da bazen saçları sarımsak kokuyordu malesef:)
 
şimdi efendim ilk insandan günümüze vücuttaki kıl oranı azalmakta, ilerde uzay çağında hiç takmayacağımız bir mevzuu,
:++:
 
Dunyanin en iyi sampuani bile fayda etmez.ben sabuna geciyorum arkadas.tatilde hataya bir gideyim
 
ısırgan sabununu (tabiki organik olan) kullanın! Ben kızımda kullandım incecik saçları hem kuvvetlendi hem de sıklaştı!
:++:
 
Arkadaş ya ektireceksin, yada şuan benim kullandığım gibi 3 numara kullanacaksın. Saçının belli bölgesi azalmış olanların saçı 3 numara kullanması daha karizmatik oluo. Saç ilaçlarının ve sarımsağın kalıcı hiçbir etkisi yok... Bu arada kullanılan ilaç ve bitkiseller genelde bayanlara daha fazla etki ediyor, sebebi de maalesef bizlerdeki testesteron hormonu...
 
bu yazdığınız madde panten, dalin, duru, hatta saç çıkardığını idda eden sawpoo şampuanda da var :) yani bebekler dahil herkes kullanıyor bir yanlışlık olmasın :) yani bir an böyle ümit ettim :)
 
Bi yanlışlık.Araştırmalarda böyle yazıyo uzmanlar.Sağlığımızla oynadığının açık kanıtı.Bebek şampuanları bebeklere büyük zarar veriyo.Uyutuluyoruz...
 
ya bırakın bunları, stresten saç kalmadı, o kadar kafaya takacak birşey olmasa saç olur
 
hayır şimdi yeni bir açılım getiriyorum,
eskiden insanlar kafasına fes,kavuk felan takarlarmış, kel görünmezmiş.
baksanıza kanuni muhteşem süleymanın sakalllar (çarşaf gibi) uzun, saç kel (halit ergenç). :mrgreen:
bir kavuk işi çözer. :++:
 
sacinizin dokulmesini kafaniza takarsaniz daha hizli saciniz dokulur.. yok takmazsaniz zaten onemli degil ailede kellik varsa kel kalacakin arkadas kacis yok :) Allaha sukur hala jole surecekbkadar sacim var :)
 
Bu ülkeye saç mı dayanır... Milletvekili değilsen hergün yeni bir sıkıntıya hazırlıklı olmalısın....
Zaten Şu iş güvencesini de halletsinler memurların hiçbirinde saç diye birşeyden eser kalmayacak...
 
Geri
Üst