Keşfet Ali Keşfet!

Kodla Büyü
Devletin girişimlerini beklersek çooook bekleriz. Ne yapılabilir noktasında bu proje oluşturuldu. Hedef ulaşabildiğimiz kadar insana ulaşmak farkındalık yaratmak.

Dışarıdan hazır ürünler almak yerine daha ucuz kullanışlı kendi ürünlerimizi geliştirmek ve okullarla buluşturmak istiyoruz.

Bu proje dahilinde kurabildiğimiz kadar okula maker lab kurmayı hedefliyoruz. E-kitaplar, video eğitimleri oluşturulacak, kitler geliştirilecek vs. daha çok yolumuz var ama bir başlayalım dedik.

teknogenclik' Alıntı:
Devletin girişimlerini beklersek çooook bekleriz. Ne yapılabilir noktasında bu proje oluşturuldu. Hedef ulaşabildiğimiz kadar insana ulaşmak farkındalık yaratmak.

Dışarıdan hazır ürünler almak yerine daha ucuz kullanışlı kendi ürünlerimizi geliştirmek ve okullarla buluşturmak istiyoruz.

Bu proje dahilinde kurabildiğimiz kadar okula maker lab kurmayı hedefliyoruz. E-kitaplar, video eğitimleri oluşturulacak, kitler geliştirilecek vs. daha çok yolumuz var ama bir başlayalım dedik.

Harika bir girişim hocam, tebrik ediyorum, elimden geldiğince desteklemek istiyorum. Kendi okulum için de ihtiyacımız olan setler bunlar.

Olcay Büyükçapar' Alıntı:
teknogenclik' Alıntı:

Harika bir girişim hocam, tebrik ediyorum, elimden geldiğince desteklemek istiyorum. Kendi okulum için de ihtiyacımız olan setler bunlar.

İnşallah hocam. Sizin gibi değerli bir öğretmeni ve öğrencilerini bu teknolojilerle buluşturmak isteriz.

Yetiştirme kursunda Arduino ile programlamaya başladık. led açıp kapatmak dahi öğrencilerin ufkunu açmak için basit ama etkili bir yol. Burdan MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN beye selam olsun! Ülkenin geleceğinde programlamayı ve bilişimi görmediği için kendisine teşekkür ediyorum(!). Yönetemeyeceğiniz, araştıran, merak eden, işe yaramayan bilgiden kaçan, öğrenmeye aç beyinler yetişiyor güzel ülkemizde. Keşke bakanlığımız bu işi ciddiye alsa, sanal, popülist işler yerine ihtiyacı görseler ona göre mebi yönetseler ...

erdcannet' Alıntı:
Yetiştirme kursunda Arduino ile programlamaya başladık. led açıp kapatmak dahi öğrencilerin ufkunu açmak için basit ama etkili bir yol. Burdan MEB Müsteşarı Yusuf TEKİN beye selam olsun! Ülkenin geleceğinde programlamayı ve bilişimi görmediği için kendisine teşekkür ediyorum(!). Yönetemeyeceğiniz, araştıran, merak eden, işe yaramayan bilgiden kaçan, öğrenmeye aç beyinler yetişiyor güzel ülkemizde. Keşke bakanlığımız bu işi ciddiye alsa, sanal, popülist işler yerine ihtiyacı görseler ona göre mebi yönetseler ...

Hocam biz elimizden geleni yapalım gerisi Allah Kerim.

çin her ilkokuluna bir 3d yazıcı verecek diye haber okumuştum.
bu aletleri 2 haftadır inceliyorum tesadüfen denk gelmiştim. bu yazıcıları kendin toplayabiliyorsun. Parçalarını sipariş et. biraz mekanik biraz elektronik bilgisi. en şaşırtıcı kısmı da bu .

Bu güzel proje için bir fikir olarak;
Meslek lisesindeki hocalarımız elektrik ve bilgisayar birleşerek temrinlik alımında, 3d yazıcı alabilir. (bu sene ki temrinlik malzemeyi almamış olsam ve 3d yazıcılara bir ay daha önce merak sarmış olsaydım kesin aldırırdım.)

Hammadde hem türkiye de var hem istenirse yurt dışından da getiriliyor.

Edit:en basitinden, meslek liselerinde kalıp çıkartma işinde kullanılabilir. Ek masraftan kurtarır!

Az önce scratch ile arduino programlama sayfasında bora hoca bi uygulama paylaşmış orada gördüm. Eğitimlere ve e-kitap lara göz attım gerçekten harika olmuş. Öğle araları seçmece çocuklara arduino eğitimi verdim bazılarının baya baya ilgisini çekti. Takip edilesi ve desteklenmesi gereken bir proje olmuş. Emeği geçer arkadaşları kutluyorum.

BBNET
Geri