kbs sisteminden yeni maaşı öğrenebilirsiniz

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wgolf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

wgolf

Seçkin Üye
Seçkin Üye
iliniz tamamladıysa okulun kbs girişiyle maaşınızı öğrenebilirsiniz
benim
aralık maaş:1897
ocak maaş:2057

4-1
eş çalışıyor sendika var 1 çocuk 6 yaş altı

wgolf' Alıntı:
benim

4-1
hocam kbs şifresi nasıl alıyoruz

Okul memuru veya ilgili müdür yardımcısı bilir ancak o şifreyi. Büyük ihtimalle de eğer KBS girişleri yapmıyorsanız sizlere bu şifreler verilmez.

Maaşımızda güzel vergiler var ne kadar kazanıyorsak %15 - %20 - %27 ... diye devam ediyor( o sene eline geçen paraya göre).
Çok kazandığımız için yüzdelik dilim %27 ye giriyoruz artık. ocakta %15 e geri düştüğü için o kadar fark vardır bence. zam alsak bile adamlar vergi dilimlerinde de revizyona gitmiyorlar ki yakında daha da üst dilime sokarlar bizi. eskiden eylül gibi % 20 lik dilime girerdik. geçen ay aralıkta yılın en düşük maaşını aldık.

"Ayşen"' Alıntı:
vex_alex' Alıntı:
Hocam nasıl o kadar arttı ki? 80 TL kadar zam vardı.

80 tl zam mı bi daha hesaplayın 55 tl zam aldık

Haklısınız hocam. Ben basının 7/1 ve 1/4 öğretmen maaşlarındaki artışı baz alarak 80 TL demiştim. Aralık ayının maaşına vurursak dediğiniz rakam ortaya çıkıyor aslında. Ama vergi diliminden de kurtulmuş olsak da basının verdiği değerlere ulaşma durumu yok elbette. 80 TL zam gelmesi için öğretmenin 2300 TL maaş alması gerekir.

msoysal' Alıntı:
wgolf' Alıntı:
benim

4-1

hocam daha çok artış olmalı

DİKKAT ETTİM BUNDA +45 SENDİKA ÖDENEĞİ VAR MIŞ TOPLAM VERGİYLE BERABER SADECE100 TL ARTMIŞ

Aralık 2012 maaş: 1780 - Ocak 2013 maaş: 1890 - Fark: 104 TL. Bugün müdür yardımcımızla maaş farkı bilgisini ilgili yerden bana söyledi. Arkadaşlar zam 55 TL civarı. Vergi diliminden kurtulmuşuz. Geri kalan miktar da asgari geçim indirimi ve vergi diliminden düşmüş olmamızdan kaynaklanıyor. Ancak 4 ay sonra mayıs ayı gibi maaşımızdan 50 TL, eylüle doğru 100 TL civarı vergi borcumuz olacak ve bu miktar kadar maaşımız düşecek arkadaşlar.

7/1
eş çalışıyor
çocuk yok
temmuz 2012 maaş: 1776 TL
aralık2012 maaş: 1733 TL
ocak 2013 maaş: 1877 TL (45 TL si sendika dan)
bu durumda 1877 - 45 = 1832 TL

zam ise: 56 TL

BBNET
Geri