KAZA YAPTIM YARDIM !!!!

Kodla Büyü

teknikbtr

Üye
arkadaşlar yaklaşık 2 hafta önce kaza yaptım
aracın sağ tarafından çarptı diğer araç
kaza raporunun son paragrafını buraya yazıyorum:

"bu kazanın oluşumunda sürücü teknikbtr nin 2918 sayılı KYTK nında bulunan sürücülere ait asli kusurlardan 8(kavşaklarda geçiş önceliğine uymamak) kuralını ihlal ettiği, 34........ plakalı araç sürücüsün aynı kanunda yer alan diğer kusurlardan 52/1a (araçların hızını kavşaklara yaklaşırken azaltmamak) kuralını ihlal ettiği görüş ve kanaatine varılmıştır."

arkadaşlar şimdi ben aracımı tamire verdim. acaba bu rapora göre sigortadan para alabilir miyim
bazıları alamassın veya çok az alırsın vs şeyler söylüyolar. e kaza olmadıktan sonra ben sigortanın ne faydasını görecem
fikirleriniz benim için çok önemli
teşekkür ediyorum...

Sizde ve karşı tarafta bir şey yoksa olan mala olsun.

Anladığım kadarı ile rapor aleyhinize gözüküyor. Kaskonuz yoksa tamir ücretini ödersiniz. Karşı tarafın hasarının belirli miktarını da trafik sigortanız öder.

Geçmiş olsun.

hocam karşı tarafın kusuru da yazıyo.
sigorta neye göre ödeme yapıyo bu durumlarda.
bizim hasarın da belli miktarını mı öder karşı tarafın sigortası yoksa hiç mi ödemez...

Hocam, kusur oranlarına göre sigortalar karşı tarafın masraflarını o oranda ödüyor.

Örneğin kusurlar %50-50 ise karşı tarafın sigortası sizin masrafın yarısını öder ve kalan yarısı maalesef cebinizden çıkar (Yakın zamanda şahit olduğum olayda bu şekilde oldu).

Tam hatırlayamadım ama trafik sigortası da yaptırırken karşı tarafın da sizin tarafınızın da kusura bakmaksızın ödemesini yapacak şekilde sigorta yapılabiliyordu sanki.

sizin kusurluluk oranınız kadar 6/8 oranında siz kendiniz ödersiniz 2/8 oranını diğer aracın sigortası öder. sizin trafik sigortanız sizin aracınızı için değil karşı tarafın maduriyetini karşılamak içindir.başka bir deyişle Diğer aracın kazadaki hata kusuru oranında sizin aracın masrafları ödenir geri kalan kısımı siz ödersiniz...

benzer bir kazayı ben de yapmıştım geçen sene. Sadece ben hızlı gelen, karşıdaki kavşaktaki önceliğe dikkat etmeyendi. İkimizde de az biraz hasar oluştu. sigortayı karıştırmadık işin içine. Ama bana göre kavşakta geçiş üstünlüğüne dikkat etmeyen daha çok hatalı.

alkollü yada ehliyetsiz farketmiyor sigorta hataya bakıyor hata sizde ise karşı tarafın sigortasından karşılatamazsınız.

BBNET
Geri