Kaza sonrası Trafik sigortası

Kodla Büyü

aakcakaza

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Arkadaşlar babam bugün öğretmen arkadaşımın aracına arkadan çarpmış, ben aracı servise verdim kaskodan yapılacak, çarpılan aracın ise sadece arka tamponun da sıkıntı var (250 -300 tl arası masrafı var.) biz suçlu oldugumuz için arkadasın aracını bizim sigorta yaptırıyor. Sorum şu ki; sigorta fiyatları epey artmış benim sigortanın delinmesinden ötürü bir sonraki sigortanın 1000 tl leri bulabileceğini söylüyorlar. arkadasın aracını kendim mi yaptırtsam sigortadan mı yaptırtsam karar veremedim. Bu konuda yakın zamanda tecrübe atlatmış olan var mı acaba?

Geçmiş olsun hocam. Sigorta fiyatlarında ciddi bir artışın olduğu doğrudur. Geçen yıl 140 TL, bu yıl 10 gün önce yaptırdım 225 TL. Sigorta geçmişi temiz olduğu için böyle, olası bir kazada en az 400 - 450 tutar bir sonraki sigortan dediler.

hocam sigortanın şimdiki fiyatı nedir bi araştırın. biliyorsunuzdur ki ilden ile farklı.

eğer sigorta fiyatı artı aracın tamir masrafı maksimum 700 tl ise bence aracı cebinizden yaptırın yoksa uğraşmayın delinsin gitsin ki yeni kanun çıkıyor tavan fiyatlar olacak. fiyatlar azda olsa ucuzlayacak.

sigortam aralıkta doluyor. diğer aracın masrafı 250 -300 tl bişey. Yarın bir sigortacımın yanına gideyim en iyisi. gene sene bende 160 tl ye yaptırmıstım bu sene en az 250 herhalde.

Zaten kaskodan darbe yiyeceksin bence cebinden yaptir.hatta experi kafala ya fiyati sisirt yada senin araci verecegin yere 200 300 neki o aracida aradan cikarttir

unknownrealmman' Alıntı:
Geçmiş olsun hocam. Sigorta fiyatlarında ciddi bir artışın olduğu doğrudur. Geçen yıl 140 TL, bu yıl 10 gün önce yaptırdım 225 TL. Sigorta geçmişi temiz olduğu için böyle, olası bir kazada en az 400 - 450 tutar bir sonraki sigortan dediler.

sağol hocam 400 - 40 tl ye razıyım. bi konusmak gerek sigortacıyla.

g.cetin.66' Alıntı:
Zaten kaskodan darbe yiyeceksin bence cebinden yaptir.hatta experi kafala ya fiyati sisirt yada senin araci verecegin yere 200 300 neki o aracida aradan cikarttir

yok hocam kaskom değişmiyor Allahtan. aynı kazasızlık oranınndan devam edecek. benim aracı vw servisi yapacak hocam. Onlara anlatamazsın o işi :mrgreen:

bomax01' Alıntı:
hocam sigortanın şimdiki fiyatı nedir bi araştırın. biliyorsunuzdur ki ilden ile farklı.

eğer sigorta fiyatı artı aracın tamir masrafı maksimum 700 tl ise bence aracı cebinizden yaptırın yoksa uğraşmayın delinsin gitsin ki yeni kanun çıkıyor tavan fiyatlar olacak. fiyatlar azda olsa ucuzlayacak.

Tavan fiyat taksi ve minibüsleri ilgilendiriyor hocam. Minibüsler için 5400 taksiler için 3000 TL gibi rakamlar konuşuluyor...

Bunun sınırlandırılması bize yanı hiçbir suçu olmayanlara yansıyacak. Maliyeti bize yıkacak haliyle sigorta şirketleri.

Yanı fiyatlar ucuzlamaz tam aksine artar.

Hasarsızlık indiriminde bir kademe basamak değişiyor ve %10 farkediyor. Bazı sigorta şirketleri fahiş fiyat isterken bazı şirketlerde %10 farkediyor. Kaskoda da benzer durum söz konusu. 1800 tl lik tek taraflı hasarımda kasko primim bir önceki yıla göre 160 tl artmıştı. Karşı tarafın %100 suçlu olduğu 2800 tl lik hasarda ise ne kasko ne de trafik sigortası değişmedi. Bence sigortadan yaptırın ve bir sonraki yenilemede bünyesinde farklı şirketlerle bayiliği bulunan sigortacılardan en uygun olanına yaptırırsınız.

sigortanızın bitimine kalan süre bir aydan az ise önce sigortanızı yeniletin daha sonra arkadaşınızın arabasını sigortanızdan yaptırın
böyle yaptırırsanız hem yeni sigortanız bu kazadan etkilenmemiş olur hem de kaza için cebinizden para çıkmaz
tecrübe ile sabittir

BBNET
Geri