Kaza sonrası onarım?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nht268
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

nht268

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arasokakdan kontrolsüz çıkan bir mitosikletin çarpması sonucu arabamda hasar oluştu. Tutanak tuttum ve gerekli belgeleri aldım. Büyük ihtimal karşı tarafın trafik sigortasından karşılanacak.Arabam çok yeni olduğu için yetkili servisde yaptırmayı düşünüyorum ama servislerin onarım yerine değiştirme mantığında olmasından çekiniyorum. Öneriniz nedir?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2016-01-24-16-06-21.png
    Screenshot_2016-01-24-16-06-21.png
    416.1 KB · Görüntüleme: 483
  • Screenshot_2016-01-24-16-06-48.png
    Screenshot_2016-01-24-16-06-48.png
    390.2 KB · Görüntüleme: 483
Hocam servis dediğiniz gibi değiştirmeye yoluna gidiyor genelde ama değiştirmese bile bence sağlam bir kaporta ustası bulursan oraya yaptır, ben öyle yaptırdım kendi aracımı. Sonuçta kaportada iyi olan usta neden kendi iş yerinde çalışmak varken az bir ücrete serviste çalışsın?

servisle konuş çok gerek görülmüyorsa onarım için kendiniz istekte bulunabilirsiniz. Yalnız onarım bazen daha pahalıya da malolabilir. Yıpranmış metali birebir eski haline getirmek mümkün değil. mukavemet olarak kesinlikle aynı olamıyor. o yüzden önce görülmesi gerekiyor. Ayrıca aracınız yeni ve değer kaybı olacak. Eğer karşı taraf suçlu ise onun sigortası aracınızın değer kaybını da tarafınıza öder. bunun için ekspertiz görüp değer bildirir. gerekli ayrıntıları bence kendi sigortacınız ile görüşün

hocam geçmiş olsun, başlığını işgal edicem ama hazır benzer başlık varken ben kendi başıma geleni sorup yol yordam sorsam herkese?
geçen gün ara sokaktan gelen bi hanzo ben anayolda giderken geldi yandan iki kapıma vurdu.. sonra da ben suçlu filan değilim demeye başladı, yoldan yüz kişiyi çevirsen yüzü de suçlunun kim olduğunu anlar yani.. o derece aşikar. neyse.. ben polisi çağıralım o zaman dedim. o da ilk başta tamam dedi. sonra yan çizdi, benm işim var gücüm var dedi, bindi arabasına çekti gitti.. ben plakasını aldım ama ehliyet ruhsat gibi belgelerin fotoğrafını çekmedim. daha o noktaya gelemeden tartışma çıktı yani.. ben polisi bekledim, polis geldi, "çarpıp kaçma" tutanağı tuttu.. ben de o tutanağı aldım.. bu noktadan sonra yapmam gereken nedir? mahkemeye gitmem gerekiyor ama ben karşı tarafa en fazla maddi cezayı çıkartacak bi yol izlemek istiyorum.. ve açıkçası uğraşsın dursun istiyorum.. ne yapmam lazım? benzer şeyler başına gelen bana bi fikir verebilir mi?

Hocam geçmiş olsun. Benden tavsiye fotoları sakın kaybetmeyin ilerde satarken çok yardımı dokunur.

BBNET
Geri