Kaybolan ya da çalınan Android telefon

Kodla Büyü

turkuazxyz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar Kaybolan ya da çalınan Android telefonla ilgili android lost programını denedim. Çok kullanışlı bir program. Telefonunuma programı yükledim ve programın sitesi üzerinden yaptığım denemelerde telefonun ön ve arka kamerasından resim alma, sim kart no, telefonla yapılan son 10 çağrı ve benzeri birçok bilgiye ulaşıyorum. Hatta telefonu uzaktan kilitleyip tüm verilerinizi silebiliyorsunuz. Ancak bu kadar çok yetkiye sahip bir programın telefonumda bulunması beni huzursuz etti. Telefonum sony olduğu için staminia modunda telefon ekranı kapalı iken internet normalde çalışmaz bu program ekran kapalı iken ön kameradan hiç ses çıkarmadan fotoğrafımı çekti ve interneti kullandı.

Bir de şu açıdan bakarsak telefon çalındığında formatlanırsa veya gmail hesabı kaldırılırsa program çalışmayacak.
Siz ne dersiniz programı kaldırmalı mıyım.

Telefonumda bir ajan olsun istemezdim.. programı kodlayanlar kendilerine de bir arka kapı açmıştır ;-)

Hocam 10 binlerce kez indirilmişse bence güvenilirdir. Ayrıca telefonunuz kaybolsa ya da çalınsa zaten 1-2 saatte fark edersiniz yokluğunu, kimse 1-2 saatte şu telefona bi format atayım demez. Tabi telefonu fabrika ayarlarına çevirince tüm programlar siliniyor ki bu hırsızın aklına gelirse eyvah eyvah

Cem Yılmaz'ın esprisi geldi aklıma; CIA bu hesapları kontrol ediyormuş :D

Arka kapı gerçi çoğu yazılımda var. Ancak telefonu çalan birisi ekranı açamayacağı için zaten mecburen formatlatacak vaya formatlayacak böylece yüklü program bir işe yaramayacak. Bu süre zarfında internetim genelde açık olmadığı için telefona zaten ulaşamayacağım. şeklinde düşünürsem programı kaldırmam lazım. Ancak öldürdüğü taksicinin telefonu ile konuşup daha sonra satan veya askeri izindeyken adam öldürüp telefonunu alarak gömen 2 ay sonrada telefonu gömdüğü yerden çıkarıp telefonla konuşan zekaya sahip yurdum insanı sayısının hiç de az olmadığını düşünürsek bir yandan da program kalsın diyorum.

bence de çalan birinin ilk yapacağı şey sim kartı çıkarmak ardından telefonu sıfırlamak olur diye düşünüyorum.. ama bahsettiğin gibi yurdum insanı, belli olmaz :) bence çaldırma ihtimalin çok düşük, o yüzden böyle riskli bir programı kullanmam ben..

aslnda bu tip hazırlanabilecek virüslere ne kadar dikkat etmemiz gerektiğini hatırlatmış oldun en azından

BBNET
Geri