Kaskonun Anşalmalı Servisi Dışında, Servise Götürme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan muabote
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

muabote

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar aracımda SBN Kasko var. Öğretmenlere uygun olduğu için yaptırmıştım. Kaporta da 4 yerde işlem yaptıracağım. Fakat SBN Sigortanın anlaşmalı servisi hakkında iyi şeyler duymadım. Kaskoyu kullanıp anlaşmalı servisinin dışında bu işimi halledebilir miyim. İlla Kasko firmasının anlaşmalı servislerine mi gitmek gerekiyor.
Bilgilerinizi bekliyorum. Selamlar.

Anlaşması olmayan yerde yaptırabilirsin faturasını aldıktan sonra kaskoya bildirmen lazım yaptırdığın yerde senden ücretini peşin alırlar sende 1 ay sonra kasko firmasından alıyorsun. Tutanak veya beyan yazmayı unutma ayrıca resimleri mutlaka çek ve sakın faturasız işlem yapma ücretini alamazsın.

Kasko firması bu süreçte sıkıntı çıkarır mı hocam. Niye bizim servislermizde yaptırmıyorusun gibi... Paramızı tam alabiliyor muyuz.

ben yaptırdım parasını da aldım. Eksper oraya geliyor ücret sana ödeniyor tek fark bu.

Fatura tutarında ücret alırsın. Firma biraz geciktirebilir çamura yatabilir ama genelde sorunsuz ödeme yapıyorlar. :)

kasko şirketi böyle durumlarda muafiyet istiyor olabilir. kasko sözleşmesini iyi okumak lazım. mesela ben ön camı çatlaktan dolayı değiştirdim. anlaşmalı olduğu camcılarda ücretsiz, kasko delinmeden değiştiriyorlar. ben yetkili serviste orjinal cam taktırdım. 100 tl muafiyet aldılar. sözleşmede de yazıyormuş.

denizlerb' Alıntı:
kasko şirketi böyle durumlarda muafiyet istiyor olabilir. kasko sözleşmesini iyi okumak lazım. mesela ben ön camı çatlaktan dolayı değiştirdim. anlaşmalı olduğu camcılarda ücretsiz, kasko delinmeden değiştiriyorlar. ben yetkili serviste orjinal cam taktırdım. 100 tl muafiyet aldılar. sözleşmede de yazıyormuş.
Evet camda öyle bir şey var bende anlaşmalı olmadıkları serviste cam değiştiğimden 200 TL ücret ödemek zorunda kalmıştım. Aracın kendi servisinde yaptırmıştım ama muafiyet farkı ödemek zorunda kaldım.
Başka bir marka aracımda ise gene servisinde değiştim anlaşması olduğundan tek kuruş fark ödemedim camın fiyatı 1000 TL idi. :)

Hocam benim başıma geldi anlaşmalı olmayan bir yere yaptırdım, kasko tamamını karşılamadı %15'ini(tam hatırladığım bu değil %20 de olabilir emin değilim-galiba işçiliği karşılamıyorlar başka yerde yaptırınca) bana ödetti, benim olduğum yerde yok falan dedim yemediler.

anlaşmalı yerin dışında yaptırırsan
işciliğin tamamını öder, malzemenin 85 ini öder. Önce sel elden ödersin, 1 ay içinde sana ödeme yapılır. Aracıma çarpan kişinin anlaşmalı yerine götürmeyip honda özel servisine götürünce bu deneyimi öğrendim.

BBNET
Geri