Kasko/Sigorta

Kodla Büyü

Enterprise

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Arkadaşlar 2004 model bir Hyundai Getz im var Kasko/Sigorta günü geldi geçen sene muameleciye yaptırmıştım kasko sigortasını 730TL anadolusigorta kasko 250TL civarı da sigorta yaptırmıştık.
Lakin sonra 2012 Passatı olan bir öğretmen arkadaşımız işlemleri muameleciye yaptırarak 2 katı ödemişsin daha uygun yerler de bulabilirdin dedi kendisi elden yaptırdı işlemlerini. Doğru mu böyle birşey var mı?
En uygun sigorta kasko bilgilerini nasıl nereden öğrenebilirim?

ben iki gün önce yaptırdım Gourapama sigortoya: Zorunlu Trafik Sigortası 172 tl - Kasko 684 TL (%30 BİR YILLIK HASARSIZLIK İNDİRİMİ VAR) Arabam 2010 model opel astra... Sen baya pahalı yaptırmışsın gibiii

Hocam peki nasıl yaptırdınız?Sigorta şirketlerini tek tek araştırıp şirkete mi gittiniz?

ilk kezse ilkinde biraz pahalı olur ayrıca sigortacılarda sizin acemi olduğunuzu anlayınca kazığı dayıyorlar.
tanıdık bildik birileriyle gidin sigorta yerlerine.

ben garanti bankasından yaptırmıştım. pazarlık yapın söyledikleri fiyata hemen olur demeyin. ben ilk önce garanti euroko sigortanın müşteri hizmetlerini aradım bana piyasadan uygun bir fiyat vermişlerdi. ben yine de şubeye gittim ve direk sigorta işleriyle ilgilenen arkadaşla görüştüm biraz pazarlık filan derken adam da iyi niyetliymiş telefondan aldığım fiyattan daha uygun fiyata yaptırmıştım. bu kişiler kazandıkları müşteri başına pirim aldıklarından sizi kaçırmak istemezler. ben ce gidin görüşün.

peki 3 aşağı 5 yukarı ne kadar tutması gerekir yarın bankaları tek tek gezeyim ozaman aracı 1 yıl kullandım anadolu sigortalıydı kaza yapmadım şimdi kazasızlık indirimi sadece anadolu sigortada mı geçerlidir?

hocam valla ben rabayı sattım. ama geçen seneki aldığım fiyatı yazayım. 2006 ford focus dizel aracım vardı ve 1 yıllık hasarsızlık indirimi ile beraber yanlış hatırlamıyorsam 550 tl ye yapmıştım. hemde bonus karta 10 taksit. sonradan koskomun bitmesine 2 ay kala sattmı aracı ve 2 aylık kasko ücretimi de geri almıştım iade olarak.

hasarsızlık indirimi kasko şirketini değiştirince değişmez. tüm şirketlerde 1 yıllık hasarsızlık indiriminizi kullanırsınız. ayrıca bazı şirketlerin öğretmen indirimi, ehliyetin yılına göre indirimler yapılıyor hepsini sorun. bu arada ben full kasko yaptırmıştım. full olmasına dikkat edin. ucuz fiyat verip yarım kasko yapıp kandırmasınlar sizi.

hangi kasko Hocam bu iade de yapıyo bide peki zorunlu trafik sigortası fiyatı sabit heryerde aynı mı?
Teşekkürler Hocam full mu diyede dikkat ederim

garanti euroko sigorta. garanti bankasının. bu arada iadeyi hepsinin yapması lazım ama çoğu insan bilmediği için iade başvurusu yapmıyorlar. trafik sigortası sabittir değişmez. tabi daha önce yaptığınız gibi aracı ile yaptırırsanız adam ücretini alır sizden. ayrıca aracılık bir durum yok ki. sadece gidip anlaşıp imzalıyorsunuz o kadar. anlaştıktan sonra 10 dk. iş.

hocam kasko işi biraz karışık bulundugun ile arabanın modeline markasına kullananın kim olduğuna şirketine göre değişir bu sene en uygun fiyatı veren seneye uygun olmayabilir ancak yaptırırken ful olup olmadığına bakın atıyorum terör olayının primi 10tl sigortacı yaparken 10tl düşük yaptı ancak Allah etmesin biri gelir arabana molotof atar eline sağlık mesela kasko çoklu kullanıcı olarakta yapılıyor diyelim ki bu şekilde yaptırmadın başkası arabayla kaza yaptığında ödeme yapılmıyor diye biliyorum hep kötü örnekler verdim ama sonuçta kasko konuşuyoruz :)

Hocam

ilk arabanızsa yüksek çıkar. eğer daha önce kaza yapmışsanız daha da yüksek çıkar. kasko arabanın donanımına da bağlıdır. ertesi yıl kazasızlık indirimi alırsınız. sigorta ise pek değişmez....

beyazgolge' Alıntı:
hocam kasko işi biraz karışık bulundugun ile arabanın modeline markasına kullananın kim olduğuna şirketine göre değişir bu sene en uygun fiyatı veren seneye uygun olmayabilir ancak yaptırırken ful olup olmadığına bakın atıyorum terör olayının primi 10tl sigortacı yaparken 10tl düşük yaptı ancak Allah etmesin biri gelir arabana molotof atar eline sağlık mesela kasko çoklu kullanıcı olarakta yapılıyor diyelim ki bu şekilde yaptırmadın başkası arabayla kaza yaptığında ödeme yapılmıyor diye biliyorum hep kötü örnekler verdim ama sonuçta kasko konuşuyoruz :)

Hakkaten Hocam içim zaten kararıktı iyicene karardı:)) Yarın tek tek gezicem hepsini garanti sigorta axa ak anadolu yarın çıkardığım rakamları sizlerle paylaşırım

Bu kasko işi çok ***tan bir olay. Her şeyden önce kasko varsa sigorta niye var, sigorta varsa kasko niye var arkadaş. Tamam teorik olarak kasko senin, sigorta karşıdakinin hasarını karşılamak için diyebilirsiniz ama ben bu ikileme karşıyım. 2008 model aracımın da kaskosu yok zaten. Sigorta olması lazım her araçta, evde, işyerinde vs. Sigortadan yanayım her zaman. Ama bu kasko işi tamamen para tuzağı bence. Kasko yaptıracaksınız, iki gün sonra Allah göstermesin ama ufak bir kaza/vuruk/çizik olayıyla karşılaşınca sırf şu hasarsızlık indirimi nedeniyle "kaskoyu deldirmeyelim" muhabbetine gireceksiniz. Derken yıllık verdiğiniz onca paraya mı yanacaksınız, kaskonuz olmasına rağmen aracın işlemlerini cebinizden ödediğinize mi...
Arabanız varsa para harcayacak o kadar çok kapınız oluyor ki, senelik gelirinizin çoğunu arabaya verdiğinizi fark ediyorsunuz. Vergisi, sigortası, trafik cezası, kaskosu, bakımı, muayenesi... Araç yakıt fiyatları ve fiyattaki vergi oranı malum zaten.
Kazasız, cezasız sürüşler dilerim.

sadece bir arka camın 500 liraya yakın tuttuğunu düşünürsek;bir anı, kapının önünde oyun oynayan , bu oyunda materyal olarak taş kullanlar çocuklar olunca (başıma geldi, g.doğuda) arka camının kırılması ve bunu kasko ile karşılaman kaskonun gerekliğini çok iyi özetledi bana..
komşumuz kaza yaptı kırıklar falan vardı çok şükür ağır değildi araba pert oldu kazadan bir gün önce satmak istese kaskonun teminat bedeline asla satamazdı ama kazadan sonra kaskosu olduğu için bu miktarı adama verdiler adam gitti yeni araba aldı, ben ve ortalama seviyenin ortasında bulunan memur bir arkadaşımın ek bir parası yoksa elindekini avucundakini arabasına yatırmışsa bu konuda ben size katılamayacam sayın unknow... hocam, yağmurdan kaçayım derken doluya tutulmak güven içinde evinde sabahlamaktan daha kötüdür hocam, saygılar :)

valla bu kasko sıkıntılı.insan karar veremiyor yaptırsakmı yaptırmasak mı diye.ben 2 yıldır yaptırıyorum.arabam 2001 model olduğu için biraz fazlaya geliyor.geçen sene ağustosta 1 yıl hasarsızlıkla 870 e yaptırmıştım.bu sene muhtemeln yaptırmam.zira yılbaşına doğru satarım arabayı...

EynelMefer' Alıntı:
sadece bir arka camın 500 liraya yakın tuttuğunu düşünürsek;bir anı, kapının önünde oyun oynayan , bu oyunda materyal olarak taş kullanlar çocuklar olunca (başıma geldi, g.doğuda) arka camının kırılması ve bunu kasko ile karşılaman kaskonun gerekliğini çok iyi özetledi bana..
komşumuz kaza yaptı kırıklar falan vardı çok şükür ağır değildi araba pert oldu kazadan bir gün önce satmak istese kaskonun teminat bedeline asla satamazdı ama kazadan sonra kaskosu olduğu için bu miktarı adama verdiler adam gitti yeni araba aldı, ben ve ortalama seviyenin ortasında bulunan memur bir arkadaşımın ek bir parası yoksa elindekini avucundakini arabasına yatırmışsa bu konuda ben size katılamayacam sayın unknow... hocam, yağmurdan kaçayım derken doluya tutulmak güven içinde evinde sabahlamaktan daha kötüdür hocam, saygılar :)

Hocam sitemim düzene; "kasko varsa sigorta niye var, sigorta varsa kasko niye var" diye giriş yapmıştım ya.
Bir de bu kasko olayında nihai karar eksper denilen şahsiyetin iki dudağının arasında. "Evet kasko kapsamında / Hayır kaskonuz bu hasarı karşılamıyor" gibi. Ben bir kaç kez olacak işe olmaz, olmayacak işe olur dediklerine de şahit oldum bunların. Güven telkin etmiyor yani sistem bende.

2001 model golf için bugün ankara sigortadan sigorta + kasko yaptırdık. trafik sigortası 162 TL ve kasko 646 TL (%40 hasarsızlık indirimi var) tuttu. tabiki kaskom full paket...

iyilik80' Alıntı:
2001 model golf için bugün ankara sigortadan sigorta + kasko yaptırdık. trafik sigortası 162 TL ve kasko 646 TL (%40 hasarsızlık indirimi var) tuttu. tabiki kaskom full paket...

2011 model kia ceed için bugün axa sigortadan tirafik sigortası 162 tl + ışık sigortadan kaskosu 645 tk tuttu. 1 yıllık hasarsızlık indirimi var, araç bedeli 38.500

Eski model araçların kasko fiyatları yenilerden daha da çok olabiliyor. Sizi yanıltmasın. Hatta bazı sigortacılar 10 yıl vb üzeri yaştaki araçlara kasko yapmıyor. Ayrıca aracın istanbul plakamı yoksa başka biryer mi olduğuda önemli. İstanbul vb büyükşehir olunca risk çok diye prim çok çıkıyor.

ben de yil basinda almistim 2007 1.3 multijet linea dynamic aracimi
kasko degeri 21600
kaskoyu en ucuz 1300 TL ye yaptirabildim (en az 10 sirketten teklif aldim hatta internetten de baktirdim sigortam.net 1800-2200 ler ucusuyordu)
cok icim yandi ama mecburen yaptirdim
kaskodaki görevli daha önce sahip oldugum arabamin kazalarinin neden oldugunu söyledi bu fiyata
(araba benimdi ama kazalarin hic birini ben yapmamistim)
arkadaslarin 500-600 e kasko yaptirdigini görünce iskilleniyorum

Hocam muameleci dediğin sokaktan bir adam mı yoksa bir sigorta şirketinin acenteliğini almış, yeri, yurdu, bürosu olan biryer mi?

Banka da neymiş yahu sigorta yaptırırken, git birkaç aracı şirkete(acenteye) fiyat al en uygunu hangisi ise ona yaptır.

Ha, en uygunu çıkan dandik sigorta şirketlerine yaptırma.

Axa, HDI, Ergo, Anadolu, Güneş vs. şirketlere güvenebilirsin.

Acentelerin seni kazıklama gibi bir imkanları da yok hocam, nereden uyduruyorlar bunları.

Adam sana bilgisayardan fiyat verir, çingenelik yaparsan kendi karından 5-10 lira daha düşer de bence gerek yok, bilgisayardan hangi acenteye gidersen git aynı fiyat çıkar, bilgisayar ekranından gör fiyatı, seni kazıklama şansı yok bilgisayar ekranındaki fiyat ile. Ha kaskoda belki indirim daha fazla olabilir, onda biraz ısrarcı olabilirsin.

Yeri, yurdu olan, bürosu olan hiçbir acente bilgisayardan fiyat verdiği için seni kazıklamaz hocam. Bilgisayardaki fiyatı gör, kaç lira çıkıyor ekranda diye sor, bak, o fiyat tüm acentelerde aynı çıkar dediğim gibi kendi karından 5-10 lira daha düşebilir çingenelik edersen. 10 lira için ben uğraşmam.

Ha o ekran fiyatı mesela X sigorta şirketinin tüm acentelerinde aynı çıkar,
Y şirketinin fiyatı da Y şirketinin acentelerinde aynı çıkar

X ve Y şirketinin risk hesaplaması farklı olacağından fiyatları çok çok farklı çıkabilir,

Mesela kamyonette X uygun çıkar, otomobilde Y uygun çıkar böyle de olabilir

Bir acentede birden fazla sigortanını acenteliği olabilir, onlar genelde uygun geleni bilirler ama hepsinden baksın,

giderken ruhsatını yanında götür

Ekrandaki fiyatları al değişik sigorta şirketlerinin acentelerinden ekrandaki fiyat ile kazıklanmazsın

Adı sanı bilinmedik, Hür, Euro gibi gibi sigortalara sakın sigorta yaptırma fiyatları çok ucuz çıkar ama kaza yapsan ödemez, karşı tarafla dava açar, sigortan ödemedi diye sana ödetirler. Hele bu şirketlere kasko mu aman aman.

Ekranda çıkan fiyat zaten poliçede yazıyormuş, yani ekran fiyatının üzerinde bir fiyat isteyemez, o ekran fiyatı da aynı sigorta şirketinin hangi acentesine gidersen git aynı çıkar.

kaskonun önemini altınızdaki araba 20 bin üstünde değerdeyse anlarsınız altındaysa yaptırmasanızda olur bir şartla şoforlüğünüze güveniyorsanız
ben kaskodan 1300 tl ye hiç belli olmayan fakat hayati önemi olan bir parçayı değiştirtdim. kasko olmasa hayatta yaptırmazdım pahalılığından dolayı.
vede orjinal parça bile bulamazdık yetkili servisinde orjinal parçasını taktılar hiç birşeye karışmadım herşeyi onlar halletti.

unknownrealmman' Alıntı:
Bu kasko işi çok ***tan bir olay. Her şeyden önce kasko varsa sigorta niye var, sigorta varsa kasko niye var arkadaş. Tamam teorik olarak kasko senin, sigorta karşıdakinin hasarını karşılamak için diyebilirsiniz ama ben bu ikileme karşıyım. 2008 model aracımın da kaskosu yok zaten. Sigorta olması lazım her araçta, evde, işyerinde vs. Sigortadan yanayım her zaman. Ama bu kasko işi tamamen para tuzağı bence. Kasko yaptıracaksınız, iki gün sonra Allah göstermesin ama ufak bir kaza/vuruk/çizik olayıyla karşılaşınca sırf şu hasarsızlık indirimi nedeniyle "kaskoyu deldirmeyelim" muhabbetine gireceksiniz. Derken yıllık verdiğiniz onca paraya mı yanacaksınız, kaskonuz olmasına rağmen aracın işlemlerini cebinizden ödediğinize mi...
Arabanız varsa para harcayacak o kadar çok kapınız oluyor ki, senelik gelirinizin çoğunu arabaya verdiğinizi fark ediyorsunuz. Vergisi, sigortası, trafik cezası, kaskosu, bakımı, muayenesi... Araç yakıt fiyatları ve fiyattaki vergi oranı malum zaten.
Kazasız, cezasız sürüşler dilerim.
Maalesef dediklerin tamamen doğru. Türkiye'de araç lüks kullanım. Bir yere gideceksen çoluk çocuk yürüyeceksin. Ben kasko yaptırdım ilk aracım ve ilk kaskom 1200 tl verdim. 210 da zorunlu trafik sigortası verdik.

EynelMefer' Alıntı:
az önceki farklı konuda da belirttim oraya bakabilirsiniz ya da buraya...
http://www.sigortam.net/

sonra görüşelim :)
Hocam ben aldıgım arabayı (2011 model peugeot panter tepee premium pack 1.6HDI 110hp 31.000TL) peugeot bayisinde KASKO yaptırmak istedim. Allianze'den FULL 1200 TL ye yaptırdım.
sigortam.net ise bana 1800TL olarak döndü üstelik en ucuzu oymus onlara göre

aracın kasko değeri 32000 gozukmuştu

tarfik de bayide fazla gözüktü... baska bir sigortadan 371TL ye yaptım

cyln' Alıntı:
EynelMefer' Alıntı:
az önceki farklı konuda da belirttim oraya bakabilirsiniz ya da buraya...
http://www.sigortam.net/

sonra görüşelim :)
Hocam ben aldıgım arabayı (2011 model peugeot panter tepee premium pack 1.6HDI 110hp 31.000TL) peugeot bayisinde KASKO yaptırmak istedim. Allianze'den FULL 1200 TL ye yaptırdım.
sigortam.net ise bana 1800TL olarak döndü üstelik en ucuzu oymus onlara göre

aracın kasko değeri 32000 gozukmuştu

tarfik de bayide fazla gözüktü... baska bir sigortadan 371TL ye yaptım

hocam hayırlı olsun aracınız güle güle güzel günlerde kullanın inşaallah :) kaskoya gelince amacımız zaten en uygununu en iyisini araştırıp bulmaktı sanırım bu konuda da içiniz şuan rahat :) ve umarım kaskoya gerek kalmadan aracınızı kullanırsınız..sigorta evet olabilecek en yüksek fiyat çıkmış, ilk aracınız ve sanırım istanbul plakalı oluşu ve diğer etkenler eklenince bu fiyat çıkmıştır :)

BBNET
Geri