KANGOO, DOBLO tipi Araçları olan arkadaşlar.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan xodeda
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

xodeda

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar otomobilimi satıp, sıfır veya 1 yaşında kangoo, doblo tipi bir araç almayı düşünüyorum. bunların her sene muayene olması gerektiğini biliyorum da, Şu zorunlu trafik sigortası aklıma takıldı. sigortada otomobil ve ticari araçlar arasında bir fark varmı. malum fiyatlar çok arttı, sonradan pişman olmayalım.

Sigorta çok farketmez sanırım da vergisi yüksek birde hız limitleri farklı

dndd' Alıntı:
Sigorta çok farketmez sanırım da vergisi yüksek birde hız limitleri farklı

Hocam sanırım vergide çok fark yok. sadece otomobil 3 yaşından sonra vergisinde düşme olurken ticarilerde 6 yaşından sonra düşme oluyor.
Şehir içinde kullanacağımdan hız sınırına artık dikkat ederiz.

byrak' Alıntı:
https://trafik-sigortasi.hesaplama.net/ hocam net fiyat hesaplayamaz ancak ticariyle binek arasındaki farkı görebilirsiniz ortalama fiyat hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

teşekkür ederim hocam.

sayın hocam bende de partner var
1-her yıl muayene yaptırman gerek
2-şehir içi trafik kuralları örnek u dönüşü kamyonet dönemez hız sınırı gibi
3-vergi en önemlisi 7 yıl 1000tl den 7000tl gelecek zamlarla üzeri gibi bir vergi ödemek zorundasın
4- rahatlık sürüş rahatlığı binek araçlara göre daha güzel
5-trafik sigortası binek araca göre aynı sayılır
6-sıfır dizel bi araç ve ticari arasındaki fiyat farkına rahat rahat binersin hocam daha ekonomik oluyor kendi görüşüm

crosswise' Alıntı:
sayın hocam bende de partner var
1-her yıl muayene yaptırman gerek
2-şehir içi trafik kuralları örnek u dönüşü kamyonet dönemez hız sınırı gibi
3-vergi en önemlisi 7 yıl 1000tl den 7000tl gelecek zamlarla üzeri gibi bir vergi ödemek zorundasın
4- rahatlık sürüş rahatlığı binek araçlara göre daha güzel
5-trafik sigortası binek araca göre aynı sayılır
6-sıfır dizel bi araç ve ticari arasındaki fiyat farkına rahat rahat binersin hocam daha ekonomik oluyor kendi görüşüm
Sagol hocam.

mevzuat' Alıntı:
https://intvd.gib.gov.tr/internetvd/template.jsp?page=IVD_MENU_MTV
vergisini burdan kıyasla panelvan ve otomobil arasındaki vergi farkı var.

Hocam ben sana Toyota Corolla Verso almanı tavsiye ediyorum, veya benzeri m1 sınıfı araç alabilirsin. Otomobil olarak geçer. Daha konforludur. Daha az yakar.
Katılıyorum yurt dışında MCV denilen bu tarz araçları almak daha mantıklı yanlız verso ucuz değildir :++:

verso tarzı bi aracın dizel fiyatı çosuyor. bu tarz araçlar ekonomik anlamda daha cazip.vergi farkı ve her yıl vize gibi ekstra masraflarla biraz fark kapanıyor gibi ama bu fark uzun vadede çıktığı için çok kasmıyor. para varsa tabiki de verso tarzı tercih ederim. sonuçta herkesin kendi bütçesi

BBNET
Geri