Kamu Bilgisayarları Güvenliği Projesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan artvir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
Durum
Konu kilitlenmiştir.

artvir

Üye
Okulların sistemlerinde ve ağında zararlı yazılımlar cirit atıyor yakında olimpiyatlarıda olur.

Burası Türkiye olur böyle vakalar, Türk polisi yakalar. :)

Bilgisayar hocalarımızın basit programlar yaparak kendi çalıştıkları kurumların güvenliğini sağlayabilirler o kadarda boylu poslu bir işte değil.

Yapmanız gereken analiz programları ile sistemde hangi dosya nereye koşuyor kiminle boğuşuyor hangi zararlı kod hangi exe vb kod parçacığının içine yerleşip terör estiriyor hepsinin tespitini yapabilirsiniz.

sanırım bu mesajın devamında bununla ılgılı calısmalrdan bazılarını tamamladıgınızı soylemıstınız tamamlamıs olduklarınızı bır gorsek bızde ona gore destek versem olurmu .ayrıca yapacagımız bu basıt programcıklar nasıl olacakta sıstemlerımızın tam guvenlıgını saglayacak (polat alemdar gıbı adamsın yahu 3 kısı ıle turkıyeyı kurtaracak) sende burda ufak programcıklar ıle kamu bılgısayarlarının guvenlıgını saglayacaksın ne guzel .
her mesajında bır onerın var ama ıcraat yok ortada gulermısın aglarmısın ......

düşünce olarak güzel...
bana Kamu Güvenliği Teşkilatı(KGT)nı hatırlattı nedense...

Bu artvir arkadaş gerçekten böyle galiba bi öneri yazıyor sonra piyasadan kayboluyor.Madem bu mesele bu kadar basit koskoca şirketler Karspersky,Symentec v.s ne işle iştigal ediyorlar merak ettim.artvir arkadaş bu konuda da bizi bir aydınlatsa ne iyi olur..

Sorunun bizde farkındayız ama çözüm neee...kendi çalışmalarınız varmı bunlar nelerdir?

Bilgisayar öğretmenleri kendi güvenliklerini nasıl sağlarlar....Bununla ilgili makaleniz var mı?

Yoksa yapmaya çalıştığınız şey; kendi yapmış olduğunuz program mı bize satmak mı?

Neden sürekli güvenlik konularına değindiğiniz halde çözüm önerisi sunmuyorsunuz?

Neden konuları açıp birda o konuya uğrayıp değerli hocalarımızın sorularını yanıtlamıyorsunu?

Yoksa öğrenci misiniz?

:?:

Admin beyde teftişte :D neyse, o dediğiniz şirketler virüsleri fazla salıyor ne hikmetse hep bizim ülkenin ağlarında dolanıyor virüsler, sonra amerikan şirketleri vb. gelir sizin gibi şimdiden pes edenlere satarlar

Türkiyenin yapamaz dediği uçak ve arabalar yıllar önce yapıldı ama sonra, maliyetler efendim diyerek ve bazı oyunlarla hepsi iptal, bunlarmı çok zeki yoksa bizmi, topu başka yere atacağınıza, tutup bir inceleyin sayın hocalar.

Admin hasari atari gibi adamsın :D, hangi yazılım şirketi önceden yaptığı yazılımı hemen para ile satar, makalem yok ama bilgim var. Makale'yi herkes yazıyor ama içerikleri hep örtülü sadece bilinen güvenlik açıkları makale konusu oluyor. Adamlar pimi çekili bombayı elimize veriyor bizde paramızla alıyoruz. Paylaşmayı severim ama değerini bilene, Güvenlik konusunuda seviyorum.

O anti virüs şirketleri vb yazılım şiretleri bilgi toplama ile zengin olur. Yaptıkları yazılımları bizim gibi ülkelere çok büyütülmüş bir şekilde satarlar.

KORSANA KARŞIYIM

Hepinize İyi Çalışmalar.

hasari' Alıntı:
Sorunun bizde farkındayız ama çözüm neee...kendi çalışmalarınız varmı bunlar nelerdir?

Bilgisayar öğretmenleri kendi güvenliklerini nasıl sağlarlar....Bununla ilgili makaleniz var mı?

Yoksa yapmaya çalıştığınız şey; kendi yapmış olduğunuz program mı bize satmak mı?

Neden sürekli güvenlik konularına değindiğiniz halde çözüm önerisi sunmuyorsunuz?

Neden konuları açıp birda o konuya uğrayıp değerli hocalarımızın sorularını yanıtlamıyorsunu?

Yoksa öğrenci misiniz?

:?:

HASARİ HOCAM BU ARTVİR İ ATMA İÇİN DAHA NE BEKLİYORSUNUZ????

artvir' Alıntı:
Admin beyde teftişte :D neyse, o dediğiniz şirketler virüsleri fazla salıyor ne hikmetse hep bizim ülkenin ağlarında dolanıyor virüsler, sonra amerikan şirketleri vb. gelir sizin gibi şimdiden pes edenlere satarlar

Türkiyenin yapamaz dediği uçak ve arabalar yıllar önce yapıldı ama sonra, maliyetler efendim diyerek ve bazı oyunlarla hepsi iptal, bunlarmı çok zeki yoksa bizmi, topu başka yere atacağınıza, tutup bir inceleyin sayın hocalar.

Admin hasari atari gibi adamsın :D, hangi yazılım şirketi önceden yaptığı yazılımı hemen para ile satar, makalem yok ama bilgim var. Makale'yi herkes yazıyor ama içerikleri hep örtülü sadece bilinen güvenlik açıkları makale konusu oluyor. Adamlar pimi çekili bombayı elimize veriyor bizde paramızla alıyoruz. Paylaşmayı severim ama değerini bilene, Güvenlik konusunuda seviyorum.

O anti virüs şirketleri vb yazılım şiretleri bilgi toplama ile zengin olur. Yaptıkları yazılımları bizim gibi ülkelere çok büyütülmüş bir şekilde satarlar.

KORSANA KARŞIYIM

Hepinize İyi Çalışmalar.
Bilmediğimiz birşeyden bahsetseydiniz gözüm.
Korsana karşısınız bizde karşıyız sizin karşı oluşunuzun sebebi kendi programınızı satabilmek. Konuya duyarlıysanız free yazılımlarla ön plana çıkardınız.
Bana atari derken sizde atari sapı olyorsunuz herhalde....forumu daha mafla meşkul etmemek adına sizi uzaklaştırıyorum saygılar....

hasari hcam bunlar paket prog ile bir kaç uygulama yapıpta kendini uzman zanneden ark ı uzaklaştırdığın çin sana gene teşş ederimm

hasari' Alıntı:
artvir' Alıntı:

KORSANA KARŞIYIM

Hepinize İyi Çalışmalar.
Bilmediğimiz birşeyden bahsetseydiniz gözüm.
Korsana karşısınız bizde karşıyız sizin karşı oluşunuzun sebebi kendi programınızı satabilmek. Konuya duyarlıysanız free yazılımlarla ön plana çıkardınız.
Bana atari derken sizde atari sapı olyorsunuz herhalde....forumu daha mafla meşkul etmemek adına sizi uzaklaştırıyorum saygılar....

hocam çalışmaların için saol...

Durum
Konu kilitlenmiştir.
BBNET
Geri