Fiyat ikiye katlamış. Geçen sene almıştım. Yüksek enflasyonda normal ama. Dışarıda kahve masrafı yapmayacağın için 1-2 yılda amorti ediyor hocamPjhilipse baktım güzel, fiyat yüksek biraz acaba mı diyor insan ister istemez?
Tchibo çekirdekli makinelere bimbakayım. Sağolun hocalarım
Bunu söylemeniz iyi oldu hocam bilmiyordum, sağolunPhillipste filtre kahveye yakın çıkarak coffee seçeneği var ama filtrenin yerini tam tutmuyor. Filtre kahve seviyorsanız o tadı espresso makinelerinde bulamazsınız onu ekleyeyim.
Hangi modeli hocam, inceleyeyimben siemens kahve makinası aldım ve inan hocam iyi ki almısım diyorum çok memnunum alırken dikkat edilecek şeylerden birisi de çekirdek öğütücüs üçelik mi yoksa seramik mi olmalı birde barista modu hazır modları kendine göre değiştirebiliyorsun o özelliğide bir arastır derim bazı makinaların sesi çok yüksek oluyor eğer ses önemli ise ona bak arastırmadan hatta imkanın var ise aynı çekirdek ile denem yapmadan alma
ben daha uzun ömürlü diye seramik özellikli aradım gerçi yanlış bilebiliyor olabilirim ama seramik bana daha uzun ömürlü dendi o yüzden yuakrıdaki yazımda bunu arastırın ona göre bakın dedimphilipslerin çekirdek öğütücüsü 2-3 yıl sonra sıkıntı çıkarıyormuş
Karaca'nın köz kahve filan gibi değişik makinelerine iyi diyorlar ama ben hiç denemedim.Peki Türk kahvesi makinesi olarak arcelik su hazneli ciftli modeli onerirmisiniz
İkisini de kullananlar daha sessiz diyor. Ancak soğuk kahve olayı reklammış. Aynı kahveyi yapıyor sadece menüde şimdi buz ekleyin diyormuş. E buzu ben kendim koysam yine iced kahve oluyorBende de Philips EP54xx var
Şimdi EP55xx çıkmış. İncelediğim kadarıyla yaptıklarına ilaveten soğuk kahve eklenmiş
Bir de daha sessiz çalışıyormuş diye yazmışlar
İkisini de kullananlar daha sessiz diyor. Ancak soğuk kahve olayı reklammış. Aynı kahveyi yapıyor sadece menüde şimdi buz ekleyin diyormuş. E buzu ben kendim koysam yine iced kahve oluyorSöylemesine gerek yok
![]()
2 yıldır kullanıyoruz hocam. Bizimki eski modeli plastik cezveli. Cezveleri celik olan yeni modelini denemedim ama şimdi alacak olsam ondan alırım. Plastikte yapılan şeyleri sevmiyorum. Kahvenizin kalitesine göre köpük miktarı değişiyor. Eski modelin yedek parçaları falan internette bulunabiliyor. Bizim hiç ihtiyacımız olmadı gerçi ama. Okulda da bundan kullandığımız için eve de almıştık. Genel olarak memnunuz.Peki Türk kahvesi makinesi olarak arcelik su hazneli ciftli modeli onerirmisiniz
İleride daha iyisi çıkarsa geçeriz ya şimdilik en iyi makine elimizdeki makineBen de soğuk kahve konusunda aynı şeyi düşünmüştüm ?
Üstte süt konusundaki yorumunuzu okudum, ben tam tersini deneyimledim.
İki farklı Siemens’te (renkli ekranı olmayan) sütün daha soğuk olduğunu hissettim. Tabi bu makinaların modeline ve sütün soğukluğuna göre değişiyor olabilir.
Ben geçen yıl alırken, seçim için yabancı kaynaklardan da yararlandım. EP54xx serisi F/P ürün olarak gösteriliyordu.
Bu arada Gaggia ve Saeco’nun bu tür makinaları da Philips’e aitmiş. Yani içinde kullanılan parçaların çoğu aynı.
Siemens EQ 700 Serisini kullanıyorum. Renkli ekranı olan. Sütün sıcaklığı konusunda mobil uygulamadan süt sıcaklığını zevkinize göre seçebiliyorsunuz. Çok sıcağı seçtiğimde Sütün buzdolabından alınıp kullanılmasıyla oda sıcaklığında olması arasında ilk bardakta bir sıcaklık farkı oluyor oda benim için normal ikinci ve diğer bardaklarda bana çok sıcak oluyor bir miktar beklemek gerekiyor. Oda sıcaklığında olursa hiçbir fark olmuyor.Ben de soğuk kahve konusunda aynı şeyi düşünmüştüm ?
Üstte süt konusundaki yorumunuzu okudum, ben tam tersini deneyimledim.
İki farklı Siemens’te (renkli ekranı olmayan) sütün daha soğuk olduğunu hissettim. Tabi bu makinaların modeline ve sütün soğukluğuna göre değişiyor olabilir.
Ben geçen yıl alırken, seçim için yabancı kaynaklardan da yararlandım. EP54xx serisi F/P ürün olarak gösteriliyordu.
Bu arada Gaggia ve Saeco’nun bu tür makinaları da Philips’e aitmiş. Yani içinde kullanılan parçaların çoğu aynı.
Siemens'in makinesi daha janti duruyor. İleride yenilemek istediğimde bir denemeyi düşündüm şahsenSiemens EQ 700 Serisini kullanıyorum. Renkli ekranı olan. Sütün sıcaklığı konusunda mobil uygulamadan süt sıcaklığını zevkinize göre seçebiliyorsunuz. Çok sıcağı seçtiğimde Sütün buzdolabından alınıp kullanılmasıyla oda sıcaklığında olması arasında ilk bardakta bir sıcaklık farkı oluyor oda benim için normal ikinci ve diğer bardaklarda bana çok sıcak oluyor bir miktar beklemek gerekiyor. Oda sıcaklığında olursa hiçbir fark olmuyor.
Arçelik telve çift hazneliyi 2015 ten beri kullanıyorum suyunu kendisi su haznesinden alıyor. o zamanlar bu kadar alternatif yoktu kıyas yapamıyorum ancak performansından hiç bir şey kaybetmedi yıllardır. Arıza veya problemle karşılaşmadım. kaliteli kahve ile iyi köpük ve lezzeti yakalarsınız.Peki Türk kahvesi makinesi olarak arcelik su hazneli ciftli modeli onerirmisiniz