Kadro kısmı Fikir

Kodla Büyü

nese1982

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
mrb arkadaşlar. kadro kısmını nasıl yaparsak en kolay ve verimli olur. ad soyad branş ve kısa özgeçmiş istiyorum. Öğretmenlerimiz linki altında ayrı menu istemiyorum. öğretmenlere tıklayınca ad sıralamasına göre ekrana gelsin istiyorum. ama başka fikirler de olabilir

Sayın hocam kendini fazla yorma, en kolay güncelleyebileceğin bir yöntem bul.
Ben kendi sitemizde personelimiz şeklinde bir sayfada personelin listesini tablo olarak oluşturup, yayınlıyorum.
İmzamdan okulumun sitesine ulaşabilirsiniz. Resim koymak, öz geçmiş koymak vs. bunlar güncelleme sırasında sıkıntı yaşatabileceği gibi, kötü niyetli vatandaşlar için de ellerine koz vermeye neden olabilir.

Sitemdeki www.esrefbeyilkokulu.meb.k12.tr gibi bir kadrumuz bölümü oluşturmak için

1 - İlk Önce Galeriye Branş Öğretmenler ve Sınıf Öğretmenler Şeklinde İki Klasör açıp ayrı ayrı Öğretmenleri ekledim.
2 - Menuden ilgili bağlantıları oluşturduktan sonra içerik ekleden, 3 ayrı sayfa branş, sınıf ve hizmetli sayfalarını oluşturdum.
3- İçerik ekleden her 3 sayfa için, Manşet resmi olmadan son yayın tarihi 2020 yaparak ve görüntülemeyi arşiv olacak şekilde ayarladım.
4- Her Branş için satır satır tabloları ayrı oluşturdum. (Sayfa alta doğru uzanmasın diye 1 satıra 2 branş ekledim. 2 branşıda tek tablo kullanarak ekledim ki düzensiz görünmemesi için.) Diğer satırlarada tablolar ekleyerek branşları bitirdim.
5- Resim ekleme işini yazı araçalrında büyük resim ekleye tıklayarak, Klasörlerdeki fotoğrafları teker teker ekledim. (bu sayede resmin üzerine tıklayınca resim büyüyor.)
6- Son olarak menudeki ilgili bağlantıları kurdum.

İşlem tamamdır.

ilk3r' Alıntı:
Sitemdeki http://www.esrefbeyilkokulu.meb.k12.tr gibi bir kadrumuz bölümü oluşturmak için

1 - İlk Önce Galeriye Branş Öğretmenler ve Sınıf Öğretmenler Şeklinde İki Klasör açıp ayrı ayrı Öğretmenleri ekledim.
2 - Menuden ilgili bağlantıları oluşturduktan sonra içerik ekleden, 3 ayrı sayfa branş, sınıf ve hizmetli sayfalarını oluşturdum.
3- İçerik ekleden her 3 sayfa için, Manşet resmi olmadan son yayın tarihi 2020 yaparak ve görüntülemeyi arşiv olacak şekilde ayarladım.
4- Her Branş için satır satır tabloları ayrı oluşturdum. (Sayfa alta doğru uzanmasın diye 1 satıra 2 branş ekledim. 2 branşıda tek tablo kullanarak ekledim ki düzensiz görünmemesi için.) Diğer satırlarada tablolar ekleyerek branşları bitirdim.
5- Resim ekleme işini yazı araçalrında büyük resim ekleye tıklayarak, Klasörlerdeki fotoğrafları teker teker ekledim. (bu sayede resmin üzerine tıklayınca resim büyüyor.)
6- Son olarak menudeki ilgili bağlantıları kurdum.

İşlem tamamdır.
hocam aslında güzel olmuş ama özgeçmiş istiyo bizim idare

Eski siteden personel sayfasını print screen ile alıp paintte düzelttikten sonra albümlere kaydedip, menüye link verin (En kısası bu hocam)

Bizim okul web sitesinin öğrtmenlerimiz kısmı olmadığı için yeni yapacağız. Öğrtmenler kalabalık sayılabilir türkçeden mesela 8 norm var. Nasıl bir tablo önerirsiniz? branşları mı menü yapayım, yoksa hepsi aynı tabloda asağı dogru mu uzasın.. Böyle personeli çok okul için idari kadro yapan varsa örnek link verebilir mi? Teşekkürler

BBNET
Geri