Kadikoy- Kartal Metrosu

Kodla Büyü

Kosovali

Aktif Üye
1992 yilindan beri istanbul da kaliyorum hep derdimki avrupa yakasi cok karmasik oldugu halde metrosu var anadolu yakasi duzenli oldugu halde neden metrosu yok? Sonunda Anadolu yakasida metrosuna kavustu yapanlardan Allah razi olsun.Hernekadar bu forumda hukumete karsi laf soylensede guzel icraatlerinide soylemek gerekiyor diye dusunuyorum.

bu sözlerim bu hükümeti değil ondan öncekileri de kapsar:

metro yapıldı hayırlı olsun ama o metroyu 30-40 yıl önce yapmaları gerekirdi. Beceriksiz idareciler bu ülkeye sadece yol yaptılar. Ben küçükkken açtım paris,londra gibi büyük şehirlerin metro ağına baktım. Her yere metro var. o zman bizde sadece istanbulda küçücük bir yerde vardı.

demiryolu ulaşım ağının gelişmesi dileğiyle. Anadolu yakalılara hayırlı olsun

O yollarda ömür tüketmiş biri olarak hükümetin bir çok söz ve icraatini beğenmemsem de bu hizmetini takdir ediyorum. Onu da yapmayabilirlerdi . Her seçimde Anadolu yakasından tulum çıkartıyorlar ama en az hizmeti de buraya yapıyorlar.

Sürekli reklamını yapıp yenisini yapmaya ara vermek yerine acilen Pendik, Tuzla ve Gebzeye kadar uzatmaları lazım. Bundan sonrası efsanelere kaldı 2016 da Kaynarca üzerinden Sabiha Gökçen Havalimanına uzatılacağı efsaneleri dolaşıyor. Kartal Köprüsünden doğuda da çok miktarda nüfus var. Bu bölgeler ödediği vergiye karşılık büyükşehirden en az hizmet alan yerler.

Gebze - Harem minibüsçüleri mafyavari tavırları ile hem yolcuları ve D100 de araç kullanan diğer şoförleri yıllardır canından bezdiriyordu. Kartal-Kadıköy arasındakiler kurtuldu. Pendik-Gebze arası banliyö trenleri de kaldırıldığı için Gebze-Kartal arasında kalanlar yine minibüse mahkum.
İETT metrobüs yapıldığında boşta kalan otobüsler yine lüks semtlerdeki hatlara ilave etmişti. Anadolu yakasındaki 130-130A gibi uzun hatlarda rezillik devam ediyordu. Şimdi de yüzlerce otobüs boşa çıktı bakalım onları hangi torpilli mahallelere verecekler.

Ben bugün bindim. Muhteşem. Mest oldum. Keşke Pendik de 1. etaba dahil olsaydı. Gelmesi için sabırsızlanıyorum diyebilirim.

Kosovali' Alıntı:
1992 yilindan beri istanbul da kaliyorum hep derdimki avrupa yakasi cok karmasik oldugu halde metrosu var anadolu yakasi duzenli oldugu halde neden metrosu yok? Sonunda Anadolu yakasida metrosuna kavustu yapanlardan Allah razi olsun.Hernekadar bu forumda hukumete karsi laf soylensede guzel icraatlerinide soylemek gerekiyor diye dusunuyorum.

Yapılanı inkar etmemek lazım elbette ben henüz binmedim ama binenlerden aldığımız duyumlar hep olumlu,
bu forumda hükümete karşı söylenenler demişsiniz ama dönen dolaplar için İETT Genel Müdür Yardımcısıyken görevinden alınan Cemal ACAR'ın BAŞKAN isimli kitabını okumakta lazım ki neler nasıl oluyor net olarak görebilelim.

http://www.idefix.com/kitap/baskan-cema ... 4E78XH8ELJ

KArtal son duraktan Sabiha gökçene nasıl ulaşabilirz.. Otobüs vs.. ile .. Bir fikri olan var mı.. İlerde lazım olabilirde..

BesSTy' Alıntı:
KArtal son duraktan Sabiha gökçene nasıl ulaşabilirz.. Otobüs vs.. ile .. Bir fikri olan var mı.. İlerde lazım olabilirde..
Hocam E-10 numaralı İETT otobüsü vardı. Kadıköy-Sabiha Gökçen arası çalışıyordu. Kartal köprüsünden ona binebilirdiniz. Yeni düzenleme ile Kadıköye direk giden birçok otobüs kaldırılacağa benziyor. Sabiha Gökçenle metro arasına bir düzenleme yaparlar.

Yine önce Kadıköyden kalkıp Sultanbeyliye giden 16K-16KH lara binip Kurtköy içinde indikten sonra taksiye binerek de havaalanına ulaşabilirsiniz. Kurtköy merkezden Sabiha Gökçen en fazla 10 TL tutar.

Lazım olduğunda iett sayfasındaki hat ayrıntılarını http://iett.gov.tr/ ve http://harita.iett.gov.tr/ haritadaki oraya nasıl giderim kısmını incelerseniz faydalı olacaktır.

teşekkürler fahrican.. Benim asıl sormak istediğim nokta kartal metro son durakta indikten sonra direkt binebileceğim bir otobüs vs. var mı.. Onunla ilgili bir düzenleme yaptılar mı .. . Şimdi ben tranway metrobüs yaparak sonra da uzunçayırdan otobüse binip gidiyordum sabiha ya .. Şimdi ise tranway-metrobüs-metro sonrasında yine otobüs olacak ama nasıl olacak işte orası mesele.. yada taksi ile ne kadar yazar acaba..

Bessty hocam şu an için sadece Sabiha Gökçen-Kartal Metro arası bir otobüs ya da minibüs yok. İETT D100 üzerinden giden bir çok hattı baştan düzenleyecek. Metro ile havaalanı arasına yeni bir hat koyabilir ya da Kadıköyden kalkan E-10 un ilk durağını Kartala çekebilirler. Bu işi bayramdan sonraya bıraktılar herhalde şimdilik otobüsler eski tarifelerinden çalışıyor.
Kartal köprüsünden taksiyle gidilse 30-35 TL tutacağını tahmin ediyorum.

yapılmış yapılmasınada her durakta merdivenlerden indikten sonra metroya ulaşmak için zaten 15 dk yürüyorsun :D saçma olmuş..çözüm bulunması şart :)

Kartal son duraktan Pendik İDO iskelesine ve Sabiha Gökçen'e otobüs konmasını bekliyorum. Okullar açılmadan bunun olacağını düşünüyorum.

pneuma_ex' Alıntı:
mfk' Alıntı:
Kartal son duraktan Pendik İDO iskelesine ve Sabiha Gökçen'e otobüs konmasını bekliyorum. Okullar açılmadan bunun olacağını düşünüyorum.

Kartal son durakta E10lar Sabihaya gitmiyor mu?

Şu an için gidiyor ama yakın zamanda hatlar baştan düzenlenecek. D100 üzerinden Kadıköye giden bir çok hat iptal edilecek ya da kalkış noktaları metro duraklarına kaydırılarak kısaltılacak. E-10 da bir düzenleme yaparlar.

ben sadece yazları istanbula geldiğim için bilmiyorum aydınlatırsanız sevinirim.

Gideceğim yer: Yenibosna-Şirinevler metro duragı civarı. Şirinevler meydanı da denebilir.

bugune dek hep Atatürk havaalanına giderdim. Aşağı iner metroyla meydanda inerdim. Sabiha gökçene hep uzak dedikleri için fiyat cok daha cazip olmasına ragmen valizler de oldugundan dolayı Sabiha gökçene ailece gitmeye daha doğrusu onu denemeye cesaretim yoktu.

Şimdi bana söyleyebilir misiniz bu metro benim işime nasıl yarayacak veya yarayacak mı?

Yaramaz yani aradaki farka bağlı ben sabiha gökçenden uçağa binersem havaş yapıyordum ver elini taksim oradanda ister dolmuşa bin 14 dakika da bakırköy ister otobüse bin 100 dakikada bakırköy şeklindeydim taksimden şirinevlere giden sarı dolmuş çok atla hocam 10 dakikada yenibosnaya gidersin.

ya metrobus?

bi yerde sanki okumus gibiydim ya da biri anlatmıstı hatırlamıyorum.
1-havaalanında in.
2-havasa veya XXXX nolu belediye otobusüne bin YYYY metrobus basına gel.
3-metrobuse bin filanca yerde in.
4-falanca metrobuse bin
5-sirinevlerdesin demişti.

denemedim hala...bigün valizsiz ve tek basıma gidersem deneyecem... simdi metro lafı dolasıyor da biraz keyfim geldi acaba işime yarar mı diye

havaalanından indikten sonra çıkışta iett otobüsleri kalkıyor tam hatırlamıyorum ama 16s olması lazım ona bin . uzunçayor metrobüste in. metrobüs bindikten sonra zincirlikuyu da aktarma yapıp şirinevler metrobüs durağında inersin :wink:

sg2 veya 16S hattına bineceksin...

16S uzunçayır metrobüs istasyonundan geçer... hatta son durağı... metrobüs ile yenibosna (uzun sürer)

sg2 zincirlikuyu metrobüs ile yenibosna (daha kısa sürer)

BBNET
Geri