kademe-dereceye nasıl işletirim?

Kodla Büyü

halisserhat

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, üniversitede öğrenci iken bir yıl hazırlık okumuştum. (yani 5 yıl okudum toplamda). Şimdi öğretmenlikteki 3.senem. Öğrenciyken okuduğum hazırlığı bildiğim kadarı ile işletebiliyoruz? Bildiğim kadarı ile bir kademe veriyorlar, doğru mu? Bunu nasıl işletebilirim? Yapan var mı aranızda? Şu an 8'in 3'yüm işletip 7'nin biri olmak istiyorum. Yardımcı olursanız sevinirm.

1 yıl yabancı dil hazırlık sınıfı okuduğunuzu gösteren diploma veya mezuniyet belgesinin fotokopisi ve dilekçenizi okul idaresine teslim ediyorsunuz. Dİlekçe örneğini nette bulabilirsiniz...

Hakan Hocam, sistemin öyle olduğunu az çok öngörmüştüm, yalnız asıl kafama takılan ise şu; okul idaresine böyle bir şey yapmak istediğimi söylediğimde bana "liselerde 4 yıl okunduğu zaman(yani teknik lise) veya yüksek lisans yapıp öğretmen olanlar böyle bir şey yapabiliyor. sizin gibi üniversitede hazırlık okuyanlar bildiğim kadarı ile yapamıyor" dedi. Afalladım. Şaşırdım. O açıdan yapan var mı diye sordum?

Hocam bende öyle biliyorum. Lise hazırlık kademe olarak alınıyor ama üniversite hazırlık için kademe alınmıyor.

Bakalım, "ben yaptım" diyen olursa forumda, demek ki olabilyor. ama "ben de yapmak istedim, olmadı" diyen olursa o vakit ümidi keseceğiz" : )

Hocam Devlet Memurları Kanunu 36. madde 6. fıkra
b) Ortaokul ve dengi, lise ve dengi okulların, normal öğrenim süresinden fazla olması halinde, başarılı her öğrenim yılı için bir kademe ilerlemesi uygulanır. Bunlardan teknik öğretim okulları mezunlarına, meslekleri ile ilgili görevlerde çalışmaları halinde ayrıca bir kademe ilerlemesi daha verilir.

36. madde 9. fıkra

9 – Memurluğa girmeden önce veya memuriyetleri sırasında yüksek öğrenim üstü master derecesi almış olanlarla yüksek öğrenim kurumlarında en az bir yıl ilave öğrenim yaparak lisans üstü ihtisas sertifikası alanlara bir kademe ilerlemesi, tıpta uzmanlık belgesi alanlara, meslekleri ile ilgili öğrenim dallarında doktora yapanlara bir derece yükselmesi uygulanır.
Master derecesini alıp bir kademe ilerlemesinden yararlanan memura, mesleği ile ilgili öğrenim dalında doktora yaptığı takdirde iki kademe ilerlemesi uygulanır.

durumla ilgili başka madde bulamadım...

üniversite hazırlık şuan için kabul görmemektedir. ama ilerleyen süreçlerde bu konunun değerlendirileceğini ve geçerli olacağını düşünmekteyim. Şuan için sadece lise ve dengi okullarda okunulan hazırlık kabul edilmektedir.

BBNET
Geri