Kablosuz-Kablolu-Kablosuz Sorunu

Kodla Büyü

nesetkus

Üye
Mesajlar
1
Merhaba Arkadaşlar

Ufak çapta Kablosuz-Kablolu karışık bir ağ kurmaya çalışıyorum ve bu konuda bilgisi olanların yardımcı olmasını umut ediyorum.

Aynı bina içerisinde 2 dairemiz var. Arada 5 kat var ve hiç bir şekilde wireless ağı göremiyoruz. (Bu konuda direkt olarak 5 kat aşağıda çaprazda wireless ağ algılamamızı sağlayacak bir çözümü olan var ise devamını okumadan cevaplayabilir :) )

Bir adet D-Link DSL 2640T ADSL 2 Modemim ve bir adet TP-LINK TL-WR740N Wireless Routerim var.
Bunların arasında Ethernet kablosuyla bağlantı yapıp , 2 farklı noktada wireless ağ oluşturabildim. Fakat evdeki içişleri bakanının vetosundan dolayı , apartman boşluğuna kadar ethernet kablosunu taşıyamıyorum ve araya bir aktarıcı daha koymam gerekiyor. Wireless modem ağı kapsama alanı içerisine bir Kablosuz=> Kablolu dönüştürücü , ardından 40 metre mesafeye kabloyu taşıyıp(partman boşluğunda) , bir kablolu-kablosuz dönüştürücü olarakta TP-Link kullanmayı planlıyorum. Fakat bu ara cihaz seçimi konusunda sorun yaşıyorum. ADSL Modemden aldığı kablosuz sinyali , kablo yardımıyla bağlandığı TP-Link Routerda tekrar wireless'e çevirmek için en ucuz yollu ne kullanabilirim? Aynı Routerdan bir adet daha alsam bunu sağlayabilir miyim? Yoksa ucuz yollu bir AP tavsiyesi verebilir misiniz?


Özet: D-Link DSL 2640T ====Wireless====> X ====Cat5====>TP-Link TL-WR740N====>Wireless

X= ?
 
Geri
Üst