Kablosuz Adaptör Bağlantı Sorunu (Kesinti)

Kodla Büyü

menala

Aktif Üye
Mesajlar
140
Airties RT-211 model kablosuz modem ile internete bağlanıyorum. Masaüstü bilgisayarda TP-LINK TL-WN722N model kablosuz adaptör var. Bağlantı var ancak sık sık kesiliyor. Yani web sitelerini açarken durmalar oluyor. video izlemek çile haline geldi. dizüstü (adaptör kullanmadan) ile sorunsuz bağlanabiliyorum ama masaüstü çok sıkıntılı. Bir yerde "şifrelemeyi WPA değil de WEP olarak değiştir" diye yazmışlar, denedim ama faydası olmadı.

Sistem tepsisinde sürekli bağlı görünmeme rağmen pratikte sık sık kesinti oluyor. bunun nedeni nedir acaba? yoksa adaptörlerde bu sorun hep var mı?
 
ben de kullanıyorum bu adaptörden, dediğiniz gibi olmadı.ama mesafe uzak olduğunda sıkıntı yapabiliyor.
 
1-aynı adaptörü başka masaüstünde dene bakalım belki masaüstünde virüs olabilir.
2-pc ne elle ip ve dns ver öyle dene...
bendede bu sorunvardı elle verince ip ve dns düzeldi buarada dns 4-2-2-1 dene.
 
DNS programı kullanıyormusun? Yasak sitelere giriş için kullanılan programlar böyle sorunlar çıkartabiliyor. hotspot shield vs..
 
değerli hocam yazılım olarak xp nin kendi yazılımını mı kullanıyorsunuz eğer öyleyse bu kesintileri yaşamanız normaldir internetten bir adet wireless yazılımı inidirip onu kurun eminim bu sorun ortadan kalkacaktır.
 
Hocam kutusundan çıkan cd ile kurduğumda sorun olmuştu zaten.. belki düzelir diye güncel sürücüleri indirip denedim ama maalesef :(

Ağ ayarları ile ilgili olabilir mi acaba? İyice bunaldım artık bu dertten...
 
Hocam ben yukarı komşu ile anlaşma yaptık ZyXEL-8 internet 10 dk da bir kesiliyor ben everest kablosuz ile yukarıda ki modeme bağlanıyorum 1 km çekiyor alet Everest High Power wifi g yazıyor acaba neden olabilir modemin yavaş olması, hız 54mbps
 
crazyboss' Alıntı:
değerli hocam yazılım olarak xp nin kendi yazılımını mı kullanıyorsunuz eğer öyleyse bu kesintileri yaşamanız normaldir internetten bir adet wireless yazılımı inidirip onu kurun eminim bu sorun ortadan kalkacaktır.

eğer kendi yazılımı size özel birşey sunmuyorsa(ki çoğu zaman sunmuyor) hiiiç kullanmaya gerek yok, windowsun wireless aracı(zero configration utility) ile bağlanmak hiç bir soruna neden olmuyor.

O yüzden xp'nin kendi yazılımını kullanıyorsanız bu kesintileri yaşamanız normal demek YANLIŞ BİR İFADE OLUYOR.

Neden bana bağlantı dışında bir özellik sunmayan programı her açılışta çalıştırmak zorundayım. Windows ile 2 yıldır bağlanıyorum evdeki bilgisayarda da, okuldaki bilgisayarda da. Hiçbir sıkıntı yok.
 
Bizim wireless usbli ve usb kabloluydu(kendisi bilgisayara takılmıyor, usb kablosu ile bilgisayara bağlanıyor yani), kablo giriş yeri çabuk deforme oluyor o yüzden önermiyorum.

Kablo girişi deforme olduğunda böyle şeyler olmuştu.

Sizinkinde usb girişinde deformasyon olabilir. Ama değişik yerlere denemişsinizdir.
 
Sanmam hocam. Sistem tepsisindeki simgede herhangi bir bağlantı kopması görünmüyor. Sanki her zaman bağlantı var gibi görünüyor ama pratikte yani kullanımda farkediliyor bağlantının koptuğu..
Hala bi çözüm bulamadım :(
 
Geri
Üst