Kabineti internete baglayamadım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hkyyy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hkyyy

Üye
Arkadaslar sistem odasini kurmuslar.huwai s7000 router var.modemden gelen ag kablosunu router a taktim ama internet dagitmiyor.modemin kablosunu bilgisayara taktigimda internet var. Routera takiyorum internet yok. Ayar mi yapmak gerekiyor.

hocam bizim modem müdür yard. odasındaydı,
modemden bir kabloyu odadaki 2 data prizinden birine taktım,
bu şekilde ağa mevcut interneti vermiş oldum,

ama hiç içime sinmedi, çünkü kabine ethernet çekmişler modeme bağlamak için,
sanırım modemi direkt oraya almak gerekiyor,
ve kabinin altında büyük geniş 2-3 tane cihaz var ne olduklarını bilmiyorum,
onlara elektrikte veremedim,
sadece switclere elektrik verebildim.

Arkadaslar kabinet o sekilde internet dagitmaz. fiber hat aktif olmustur muhtemelen. sadece fiber neti dagitir.switch tahtalar icin ayri bir ag , ap ler icin ayri bir ag,idare icin ayri ve bt sinifi icin ayri ag katmanlari olustiruyor.kablo takili olmayan cikislar kapali.
alt taraftaki ekektrik veremediginiz 2-3 cihaz ise muhtemelen kablo sonlandirici kisim . onlar icin elektrige gerek yok.

idare odasındaki uçlara modemden bağlantı verdik ama tahtalarda ethernet girişinde ağ kablosu takılı değil diyor. tahtalarda wifi yi de sayarsak 3 tane ağ bağlantısı görünüyor (ethernet.wifi.yerel ağ bağlantısı) yerel ağ bağlantısında tanımlanamayan ağ diyor elle ıp veriyom olmuyor otamatik veriyom olmuyor. acaba sorun nerde olabilir arkadaşlar başına gelen varmı böyle bişey yardımcı olursanız sevinirim.

niğdeli' Alıntı:
idare odasındaki uçlara modemden bağlantı verdik ama tahtalarda ethernet girişinde ağ kablosu takılı değil diyor. tahtalarda wifi yi de sayarsak 3 tane ağ bağlantısı görünüyor (ethernet.wifi.yerel ağ bağlantısı) yerel ağ bağlantısında tanımlanamayan ağ diyor elle ıp veriyom olmuyor otamatik veriyom olmuyor. acaba sorun nerde olabilir arkadaşlar başına gelen varmı böyle bişey yardımcı olursanız sevinirim.
faz 2 mi hocam?benzer durum bizde de var.fatihçiler sınıflardaki interneti aktif etmeden bir şey yapamayacaz malesef.idarede ve öğretmenler odasında interneti kullanıyoruz biz de sadece.

Sınıflarda Access Pointler var onları devre dışı bırakmanız gerekiyor. Ben onları devre dışı bıraktım kabinde bulunan switch taktım olmadı. elimde fazladan bri switch vardı çıkartıp buna taktım oldu. İdari odalarda kabindeki switche bağladım bazıları çalışıyor bazıları çalışmıyor. Access Pointleri gelen kablunun bir tarafı dişi birde tahtadan gelen kabloyu ona taktığında bu şekilde devre dışı bırakmış olursun. Tabi kanalları açmak lazım. Bunu yapmam diyorsan ara bağlantılar var onları alığ takarsın. Fiber netin gelmesi bizde baya uzun sürüyormuş. Yetkili birine sordum daha ilk tahtalara gelmedi dedi.

Hocam kabinnet normal interneti dağıtmaz. Oraya bir sen harici bir switch koy hangi odalara net vereceksen o data uçlarını kabinnetten çıkar switche bağla benim okulumda problemi bu şekilde çözdüm.

legender' Alıntı:
Hocam kabinnet normal interneti dağıtmaz. Oraya bir sen harici bir switch koy hangi odalara net vereceksen o data uçlarını kabinnetten çıkar switche bağla benim okulumda problemi bu şekilde çözdüm.
hocam idareye giden internetin kabinetle bi ilgisi yok mu? yoksa eğer idarede var olan internetten bir kablo çekip harici bir switche taksak kabinette sınıflara giden kabloları o switche taksak interneti sınıflara dağıtabilir miyiz bu şekilde?

Ye ge n benden duymuş olma ama modemdeki interneti çapraz kablo ile beyaz kablonun girdiği siwişteki boş kanala tak.... Cillop gibi çalışıyo benimmki

mse' Alıntı:
Ye ge n benden duymuş olma ama modemdeki interneti çapraz kablo ile beyaz kablonun girdiği siwişteki boş kanala tak.... Cillop gibi çalışıyo benimmki
sınıflara bu şekilde internet gider mi hocam?access pointler engel olur deniyor.

hocam acces pointler kendilerinin taktıkları ise onlar televizyona giden kırmızı kablolar. Ben televizyonları denemedim, çünkü daha açmadılar.
Ancak tvye giden kabloyu xpl bir bilgisayara bağladım ip vermedi.
Ap den kastın okulda sizin taktıklarınız ise onların dhcp sini kapatacaksın.
kendiler modemden 49-50-51-52 idi yanılmazsam oralara düz bağlamışlardı. İnternet bazı uçlarda oluyor, bazılarında olmuyordu.. Ben onun yerine çapraz kablo ile modemle gelen basit kabloyu 40'a taktım sorun halloldu. Benim apler 8 tane onlara da 2-8'e kadar numara verdim, modeme de 10 'dan başla dağıt dedim. herkez tıkır tıkır giriyor.
Yalnız benim anlamadığım, her kes suçu fibere atıyor, gelen ekip biz interneti vermek zorunda değiliz diyor.. Meb acaba yarın birgün tahtalar çalışmaya başlayınca internet için ayrı ihale mi yapacak anlamadım... tahtası olan herkesin interneti eksik, çalışmıyor.

mse' Alıntı:
hocam acces pointler kendilerinin taktıkları ise onlar televizyona giden kırmızı kablolar. Ben televizyonları denemedim, çünkü daha açmadılar.
Ancak tvye giden kabloyu xpl bir bilgisayara bağladım ip vermedi.
Ap den kastın okulda sizin taktıklarınız ise onların dhcp sini kapatacaksın.
kendiler modemden 49-50-51-52 idi yanılmazsam oralara düz bağlamışlardı. İnternet bazı uçlarda oluyor, bazılarında olmuyordu.. Ben onun yerine çapraz kablo ile modemle gelen basit kabloyu 40'a taktım sorun halloldu. Benim apler 8 tane onlara da 2-8'e kadar numara verdim, modeme de 10 'dan başla dağıt dedim. herkez tıkır tıkır giriyor.
Yalnız benim anlamadığım, her kes suçu fibere atıyor, gelen ekip biz interneti vermek zorunda değiliz diyor.. Meb acaba yarın birgün tahtalar çalışmaya başlayınca internet için ayrı ihale mi yapacak anlamadım... tahtası olan herkesin interneti eksik, çalışmıyor.
hocam sınflardaki cisco aplardan bahsediyorum dediğiniz gibi tahtalara gelen kırmızı ethernet kablolarını taşıyorlar.bu apları aşarak sınıflara internet dağıtmak istiyorum.16 tane sınıfımız var.sadece giriş katta idare ve öğretmenler odasında internet var.öğretmen arkadaşlar sınıflarda interneti kullanmak istiyor ama sonuç olumsuz.

Biz geçen hafta vdsl modeme 24mbit e geçtik.
kabin içinde switch olarak 2 tana makine var üstteki sadece akıllı tahtalara alttaki diğer prizlere gidiyor.
modemin ip si 192.168.2.1
modemden gelen kabloyu tahtaların yanına taktım ve tüm ip leri elle verdim tümtahtalar internete sorunsuz giriyor düzgün çalışıyor.
pazartesi modemden diğer kablo ile diğer switche duvar ethernetlerinin yanına takıp yine elle ip verip kullanmayı deneyeceğim.

Hocam onlardan bizde yok... Ancak arkadaşın birinden rica ettim pzt labtop getirecek, dediğim gibi tv uçlarını xp de denedim, labtopla bir deneyim sonucu yazarım.. yaptığım iş bizde ap olmadığı için kabinetten gelen ap'ye gircek uçtan internet alabilmek... Eğer bunlarda internet olursa ap yi devre dışı bırak o beyaz küçük aparatlarla kabloları düz geçir diyecegim ama interneti bulmam gerek kırmızı uçlarda..

Evet real senin dediğin gibi ben de modemden tv svicine verip denemeliyim... Bunların ucunu nerde çeviriyorlar ne takıyorlar bilmiyorum, kanalları da sjkmek istemiyorum, duvarlarda çekili kablo mor, ap'ye girmeden nasıl sarı , tv ye girmeden nasıl kırmızı oluyor arada aparat mı var bilmiyorum.
Peki sen duvar ethernetlerine nasıl ip vereceksin ki,

Ortalarda birileri dolaşıyor ve bişeyler değiştirip bağlantıyı sağlıyor. Ne yapıyor bilmiyor ama çevremde 2-3 okul anlasıp ücret karşılığı çözüme ulaştı. Bunu bakanlık bilmiyor mu merak içindeyim. İnternete niye erisemiyoruz, ne oluyor.

O dolaşan birileri Telekom Erişim ihalesini gerçekleştiren taşeronları.
Değiştirdikleri Eski Huawei AP bağantılarınınn olduğu düz Ethernet switchleri POE switch yapmak.
+Sınıflarda tahta içindeki APları söküp dışarı monte ederek enerjisini yeni takılan POE switchten almasını sağlamak.

Switch ve AP olaylarına ek olarak bazı okullara Huawei, bazılarına Cisco Şasili Router-Server bileşeni takılıyor.
Bu cihazların amacı Fiber kablo ile gelen FDDI fiber interneti yerel ethernet ağına yönlendirmek.
BİLMİYORSANIZ BU KADAR KURCALAMAYIN.
7 OCAK TARİHİNE KADAR KESİN KABÜL İÇİN OKULLARINIZA KOMİSYONLAR GELECEK.
GEREKEN HERŞEYİ ONLARA TELEKOMA YAPTIRTACAK.
BUNA FAZ 1 KESİN KABÜL İŞLERİ DİYORUZ.
FORUMA RENK KATTINIZ GÜZEL OLDU.
BİR DOLU BAŞLIKTA BU KONUJLAR ANLATILDI, UYARILDINIZ, KURCALAMAYIN.
EVET DOĞRU BAZI OKULLARDA İŞLER BİTTİ ÇALIŞIYOR SIRA SİZE DE GELECEK. ACELE ETMEYİN 9. Ayın 15. günü şafakla birlikte doğuya bakın :)))

AMA DEVAM EDİYORSUNUZ HELAL OLSUN.

MEB'de ve Fatih Projesinde kesin diye birşey YOKTUR.
İNŞALLAH-MAŞALLAH-HAYIRLISIYLA-BİR BAŞKA MANİ ÇIKMAZ İSE vardır.

evet labtop ile kırmızı kabloları, tahtaları deneyeceğim demiştim... Denedim.. maalesef bazı uçlarda sinyal var bazılarında yok...

mse' Alıntı:
evet labtop ile kırmızı kabloları, tahtaları deneyeceğim demiştim... Denedim.. maalesef bazı uçlarda sinyal var bazılarında yok...

O zaman yapılacak şey kabinet üzerindeki yüklenici çağrı merkezini arayıp İhale sözleşmesi gereği olan SLA (Hizmet Sevisyesi TAahüdü) çerçevesinde switch port konfigürasyonları ve fiziksel kablo ağlantılarını kontrol edip düzeltmelerini istemektir. Eğer tespitlerinizi sağlıklı ve çizelgeile yaptıysanız her ucu sınıftaki etiket numarası ile bildirmek en iyi taktik olacaktır.

Örnek: A35-A45 kırmızı kablo jackta takılıve ET'ye takılı ET enternet bağdaştırıcısı etkin HATA hiç sinyal yok,
A37-A59 kırmızı kablo jackta takılıve ET'ye takılı ET enternet bağdaştırıcısı etkin ama ip almıyor. APIPA 169.x.x.x serisi ip alıyor.)

Onlar bu işlemleri yapmak için bazen okula gelir bazen uzaktan halledebilir. Arıza kaydından sonra değişiklikleri takip edip kaydıysa eksiklikleri tekrar tespi edip tekrar kayıt açmak gerekebilir.

Hocam kabindeki switch lerde şöyle bir durum var. En sağdaki 6 switch girişi ile ile diğer switch girişleri birbirinden bağımsız çalışıyor. Her iki tarafta aynı anda internet olmuyor.Fiber internet kabolsunu bu bahsettiğim yerlerin soluna takın. O zaman sorun çözülür. Bu 6 girişin ne için böyle yapıldığıyla ilgili bilgim yok.
Yani gelen fibernet kablosunu sol başa ya da orta bir yere takın. Tabii telekom kaynaklı bir arıza yoksa internet gelecektir. Biz böyle bir şeyi farketmiştik.

Bizim okul faz2, geçici muayene teslimini yaptık, access pointlere giden kabloyu direk tahtaya verdik yerel ağ var ama internete çıkmadı. İdare odasındaki portlarda sorun yok. Poe olduğu için olmadı, switchlerin yarısı poe portu ve configleri farklı,diğer 12 porta takılırsa tahtalarda internet oluyor. Lakin adsl çok yavaşlattığı için biz şimdilik vazgeçtik. Aslında yemek ısmarlama karşılığı mı versem internet :)

mahmutemre2211' Alıntı:
Bizim okul faz2, geçici muayene teslimini yaptık, access pointlere giden kabloyu direk tahtaya verdik yerel ağ var ama internete çıkmadı. İdare odasındaki portlarda sorun yok. Poe olduğu için olmadı, switchlerin yarısı poe portu ve configleri farklı,diğer 12 porta takılırsa tahtalarda internet oluyor. Lakin adsl çok yavaşlattığı için biz şimdilik vazgeçtik. Aslında yemek ısmarlama karşılığı mı versem internet :)
hocam access pointlere giden kabloyu nasıl direk tahtalara verdiniz?

BBNET
Geri