faz 2 mi hocam?benzer durum bizde de var.fatihçiler sınıflardaki interneti aktif etmeden bir şey yapamayacaz malesef.idarede ve öğretmenler odasında interneti kullanıyoruz biz de sadece.niğdeli' Alıntı:idare odasındaki uçlara modemden bağlantı verdik ama tahtalarda ethernet girişinde ağ kablosu takılı değil diyor. tahtalarda wifi yi de sayarsak 3 tane ağ bağlantısı görünüyor (ethernet.wifi.yerel ağ bağlantısı) yerel ağ bağlantısında tanımlanamayan ağ diyor elle ıp veriyom olmuyor otamatik veriyom olmuyor. acaba sorun nerde olabilir arkadaşlar başına gelen varmı böyle bişey yardımcı olursanız sevinirim.
hocam idareye giden internetin kabinetle bi ilgisi yok mu? yoksa eğer idarede var olan internetten bir kablo çekip harici bir switche taksak kabinette sınıflara giden kabloları o switche taksak interneti sınıflara dağıtabilir miyiz bu şekilde?legender' Alıntı:Hocam kabinnet normal interneti dağıtmaz. Oraya bir sen harici bir switch koy hangi odalara net vereceksen o data uçlarını kabinnetten çıkar switche bağla benim okulumda problemi bu şekilde çözdüm.
sınıflara bu şekilde internet gider mi hocam?access pointler engel olur deniyor.mse' Alıntı:Ye ge n benden duymuş olma ama modemdeki interneti çapraz kablo ile beyaz kablonun girdiği siwişteki boş kanala tak.... Cillop gibi çalışıyo benimmki
hocam sınflardaki cisco aplardan bahsediyorum dediğiniz gibi tahtalara gelen kırmızı ethernet kablolarını taşıyorlar.bu apları aşarak sınıflara internet dağıtmak istiyorum.16 tane sınıfımız var.sadece giriş katta idare ve öğretmenler odasında internet var.öğretmen arkadaşlar sınıflarda interneti kullanmak istiyor ama sonuç olumsuz.mse' Alıntı:hocam acces pointler kendilerinin taktıkları ise onlar televizyona giden kırmızı kablolar. Ben televizyonları denemedim, çünkü daha açmadılar.
Ancak tvye giden kabloyu xpl bir bilgisayara bağladım ip vermedi.
Ap den kastın okulda sizin taktıklarınız ise onların dhcp sini kapatacaksın.
kendiler modemden 49-50-51-52 idi yanılmazsam oralara düz bağlamışlardı. İnternet bazı uçlarda oluyor, bazılarında olmuyordu.. Ben onun yerine çapraz kablo ile modemle gelen basit kabloyu 40'a taktım sorun halloldu. Benim apler 8 tane onlara da 2-8'e kadar numara verdim, modeme de 10 'dan başla dağıt dedim. herkez tıkır tıkır giriyor.
Yalnız benim anlamadığım, her kes suçu fibere atıyor, gelen ekip biz interneti vermek zorunda değiliz diyor.. Meb acaba yarın birgün tahtalar çalışmaya başlayınca internet için ayrı ihale mi yapacak anlamadım... tahtası olan herkesin interneti eksik, çalışmıyor.
mse' Alıntı:evet labtop ile kırmızı kabloları, tahtaları deneyeceğim demiştim... Denedim.. maalesef bazı uçlarda sinyal var bazılarında yok...
hocam access pointlere giden kabloyu nasıl direk tahtalara verdiniz?mahmutemre2211' Alıntı:Bizim okul faz2, geçici muayene teslimini yaptık, access pointlere giden kabloyu direk tahtaya verdik yerel ağ var ama internete çıkmadı. İdare odasındaki portlarda sorun yok. Poe olduğu için olmadı, switchlerin yarısı poe portu ve configleri farklı,diğer 12 porta takılırsa tahtalarda internet oluyor. Lakin adsl çok yavaşlattığı için biz şimdilik vazgeçtik. Aslında yemek ısmarlama karşılığı mı versem internet![]()