Kızıma bir isim...

Kodla Büyü
berra_u' Alıntı:
ben de Zümra ismini begeniyorum...

(((Türk Dil Kurumu Kişi Adları Sözlüğü’nde kız ismi olarak gösterilen Zümra’nın Arapça kökenli olduğu ve “Güzel, iyi ahlaklı, cesur, yürekli” anlamlarına geldiği belirtilmektedir.1. Güzel, iyi ahlaklı. 2. Cesur, yiğit, yürekli. 3. Zeki, bilgili kadın.)))

Allah bağışlarsa 2 kızım var.

Büyük 6 yaşında ve İrem

Küçük 1,5 yaşında ve Zümra

caya' Alıntı:

Ayça nın anlamı da güzeldir hocam Ay gibi parlak ve aydınlık ayrıca düşünüldüğünün aksine baya eski bir isimdir Orta Asya Türklerinin kullandığı bir isimdir. Hilal anlamı da vardır

Öncelikle Allah hayırlı bir evlat nasip etsin. Benim kızımın ismi Zeynep. Bunun haricinde Elif, Ceren, Bengisu, İlayda, Gökçe isimlerini de beğenirim.

Sayın hocam, isim verirken güzel manası olmasına, güzel şeyleri akla getirmesine ve o ismi taşıyan isimlere de bakmak lazım... :roll: benim kızım olsa verebileceğim isimler Zeynep, Hatice, Ayşenur, Büşra, Elif...
Allah sağ salim dünyaya gelmesini nasip etsin , Şimdiden gözünüz gönlünüz
haneniz aydın olsun. hayırlı, ömürlü olsun

Arkadşlar değerli fikirleriniz için teşekkürler... Elif eşimin adı zeynep ailede çok var... Şimdilik ela, duru, berra düşünüyoruz ama kesin değil...

berra_u' Alıntı:
ben de Zümra ismini begeniyorum...

(((Türk Dil Kurumu Kişi Adları Sözlüğü’nde kız ismi olarak gösterilen Zümra’nın Arapça kökenli olduğu ve “Güzel, iyi ahlaklı, cesur, yürekli” anlamlarına geldiği belirtilmektedir.1. Güzel, iyi ahlaklı. 2. Cesur, yiğit, yürekli. 3. Zeki, bilgili kadın.)))

evet benim teyzekızının adı zümra bir de nur'u var :) Zümranur ... ayrıca benim aklıma Elif Zeynep İsmi geldi. hem eşine de güzel bir jest yapmış olursun bence...

BBNET
Geri