Kısayol Virüsü Çözüm Yok mu?

Kodla Büyü

osghe23

Aktif Üye
Arkadaşlar, artık bıktım. Kısayol virüsünü flash bellekleriyle tüm hocalar Akıllı tahtalara ve okulun bilgisayarlarına bulaştırmış.
Attrib komutuyla dosyalarını geri getirebiliyorum ama bu çözüm olmuyor.
AVG 2015 pro versiyonla bilgisayarı tarattım ama hiçbir şey bulamadı.
Combofix de kar etmedi. Sistemde bir yere yerleşmiş bulamıyorum.
Olaki temizleyebilsem bile birisi flash taktığı an, o kısayola da tıklarsa direk bilgisayara bulaşıyor.
Çözümsüz kaldım eğer çözebilen varsa lütfen paylaşabilir mi?

Hocam bu konuda birçok başlık var. Ben de bu virüsten çektim. 360 total security işe yarıyor.

Combofix te işe yarıyor diye biliyorum. Ama sizde yaramamış galiba.

360 total security kesin çözüm.

ben avastla temizliyorum ama yine bi yerlerden bulaşıyo bütün dönem flash bellek temizledim...

Ntfs_drive_protection isimli kucuk bir program var usb belleklerin okuma yazma iznini değiştiriyor yazma iznini kaldırıyor, içine ekleyeceğiniz klasore okuma yazma izni veriyor bunun manuel şekli forumda paylaşıldı. o şekilde de yapabilirsiniz. bu sayede belleğe isteğiniz dısında dosya virus giremiyor. ben bir defaya mahsus öğretmenlerin tahtalarda kullandıkları bellekleri bu sekilde ayarladım hepsi dua ediyor :)

eset smart security + usb disk security 2 yıldır flash bellek kaynaklı hiçbir virüs sorunu yaşamadım. virüslü bir flash takıldığı anda temizliyor. tavsiye ederim. geçen yıl 30 akıllı tahtaya kurdum yılın başında. yılın sonuna kadar formatlamadım hiçbirini.

360 total security de kurdum ama o da hiçbirşey bulamadı. Adwcleaner kurdum aynı şekilde.
Usb Disk security zaten kurulu o da hiçbirşey görmüyor. Kesin çare bulan var mı?

360 Total Anti-virüs programında bitdefender motoru ve Avira motorunu aktifleştirip yükleyin ardından tam tarama yapın .

Bende bu iki haftadır bunlarla uğraşıyorum. Öğretmenler evdeki pc lerinede bulaştırdıkları için eve git gel yine flash bellek virüslü :)
Çözüm olarak;
Tahtalara deepfreeze ve usb disk security kurdum.
Öğretmen flashlarını alıyorum Yazma izin haklarını ayarlıyorum. Böylelikle bir daha o flash bozulmuyor.

Deepfreze tahtalarda kasıyor ama yapacak başka bir çözüm yolu yok gibi...

BBNET
Geri