Kısa Parliament Aldım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan El-Aziz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

El-Aziz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Gece Mavisi... Night Blue.
Adamlar ne kadar güzel tasarlamışlar bu sigaranın paketini. 2000 Yılında sigaraya başlamadan önce her gördüğümde özenirdim, keşke cebimde bu paketten olsa ve artist bir şekilde sigara içsem diye... Büyüdüm ya hani, artık benim de kendimi ispatlamam lazımdı. Ama bir paket parliament bilmem kaç lira. Nerde bende o para... Daha çocuksun. Neyese iradeli bir şekilde biriktirdim paramı. Ve aldım hayallerimi süsleyen ilk cigaramı...
2013' ün 7 ocak' ı. 1 hafta oldu sigaraya zam geleli. 2-3 yıldır yanımdan hiç ayırmadığım, bana her gün bakkalı ziyaret ettiren, bir o kadar da vicdan azabı ve gögüs ağrısı çektiren kısa mavi lark' ın paketi 6,5 tl olmuş. Zam geldiğinden beri hiç almadım. Evde zulada yatıyor mis gibi bir paket kısa mavi lark ama açmadım onu da. 1 haftadır saçma sapan tütün içiyorum sırf iğrenmek için sigaradan. O leş gibi iğrenç kokusunu ellerimde daha iyi hissetmek için ısrarla içiyorum tütünü. Ama gözümde tütüyor lokum gibi kısa mavi lark...
2013' ün 7 ocak' ı.
Sabah evden çıktığımda rüzgar şiddetliydi biraz. Her gün yaptığım gibi bir sigara yaktım. Ama aldığım tütün (hazır sarılmış) o kadar kötüydü ki, bir kaç fırt çektikten sonra rüzgar sigaramın külünü alıp götürdü. Birlikte yürüdüğümüz, sigara içmemden nefret eden eşimin içi acıdı sigaramın ateşinin düşmesine... Tekrar yakmaya çalıştım külü düşen yanmış sigaramı ama rüzgar izin vermedi. Servise binmek için durağa gittim ve durağın rüzgar almayan kısmında sigaramı ateşleyip içime çektim. O kadar iğrenç kokuyordum ki sigaram bittiğinde, gidip büfeden yiyecek birşeyler aldım servise bindiğimde en azından nefesim başkalarını rahatsız etmesin diye... Ne kadar da acizim...
Günlerdir, son günlerde yan etkilerinden dolayı haberlere konu olan, adını 2012 yılının ramazan ayında hayatımda ilk kez sigarayı bırakma girişiminde bulunmaya karar verip eczaneden nikotin sakızı almaya gittiğimde duyduğum, Champix isimli ilacı araştırıyordum. Başarısız olduğum ilk sigara bırakma girişiminde İlacı araştırırken Allen Carr yöntemi diye bir video izledim. Dün gece yine champix i araştırırken kitabından söz edildiğini gördüm.Kitabı indirip okumaya karar verdim.
İlk ders okumaya başladım Allen Carr' ın "Sigarayı Bırakmanın Kolay Yolu" kitabının pdf' sini. Bugün 3 tane içmeye karar verdiğim sarılmış tütünlerimden birini daha teneffüste içtim.
3. sünü içmeyeceğim
İlk sigaraya başladığım günlerdeki gibi... Cebimde kısa parliament var şimdi. Night Blue... Başlarken de bu sigarayla başlamıştım, biterken de bununla bitireceğim. Her ne kadar 9,5 tl vermek içimi acıtsa da en fazla bir kaç kez daha alacağım. Ama 2013 ocak ayında sigaraya gelen zam benim için milat olacak.
Sigarayı bırakıyorum arkadaşlar. Hemde hayatımdaki zor dönemlerden birinde... Her ne kadar norm fazlası olup resen atamaya kaldığım ve özür durumum olmasına rağmen merkezden ilçeye gönderilecek olduğumdan moralim son zamanlarda bozuk olsa da bırakacağım sigarayı. Kesin kararlıyım bu kez. Dualarınızı ve varsa deneyim ve tavsiyelerinizi bekliyorum.
Olur da sigarayı bıraktıran ve yan etkileri olduğu söylenen ilacı kullanırsam gün gün etkilerini buradan paylaşmayı düşünüyorum

champixle bıraktım hoca bırakma isteğinizi bırakmayın bir de bu ilacı gerisi kendiliğinden oluyor.

17 ocak 2010 askerden teskere aldığım gün braktım dahada içmedim. 15 sene boşuna içmişim :) şimdi çok rahatım. Bende Parliementten başka sigara içmedim. son zamanlarda kısa Marlboro içiyordum. hocam herşey sende bitiyor bırakmayı gerçekten istiyorsan bırakıyorsun net ve keisn çözüm beyinde bırakmayı istemekle başlıyor ve bitiyor...

eses' Alıntı:
champixle bıraktım hoca bırakma isteğinizi bırakmayın bir de bu ilacı gerisi kendiliğinden oluyor.
Ne kadar kullandınız hocam champix i? Deneyimlerinizi paylaşırmısınız? Ben hastayım ve bu ilaca ihtiyacım var. Ve malesef benim gibi hasta milyonlarca kişi var bu ülkede

Allah yardımıcnız olsun. İnşaallah başarırsınız. 14 yıl içtikten sonra 9 nisan 2012 den beri içmiyorum. hala rüyamda görüyorum. utunmayın ki çekebileceğiniz zorlukları bir siz çekmeyeceksiniz. bırakan herkes o yollardan geçti. ve sakın bir tane bile içmeyin. bütün emekleriniz ziyan olur.

Hocam işinize karışmak gibi olmasın ama olayı seramonik hale getirmemenizi öneririm. Şu ana kadar dünya üzerindeki en etkili sigara bırakma yöntemi "şoklanmış hindi yöntemi" bildiğim kadar ani ve net...

nosTRa' Alıntı:
Hocam işinize karışmak gibi olmasın ama olayı seramonik hale getirmemenizi öneririm. Şu ana kadar dünya üzerindeki en etkili sigara bırakma yöntemi "şoklanmış hindi yöntemi" bildiğim kadar ani ve net...
Hocam seramonik hale getirmemin sebebi hem daha önce sigarayı bırakmış ya da benim gibi bırakan kişilerin desteklerini almak hem de bırakmayı düşünenleri teşvik etmek.

ben azaltarak bıraktım ama 4-5 yıl sürdü arada yeniden arttırdığım oldu ama sonunda başardım
kendine günlük sınır koyarak azaltmaya calısabilirsin
şimdi istersem arada bir arkadaşlar uzatınca içiyorum tek tük, geri başlama sıkıntım yok ama yinede noolur noolmaz deyip günde bir taneden fazla içmiyorum, bazen sigara içenler yanımdan geçiyor tiksinç gerçekten insanın vücut kimyasını bozuyor terinden atılıyor bir kısmı terin sigara kokuyor, kendine has kokun kalmıyor, birde sigara içen birini öpmek gerçekdende kültablası yalamak kadar iğrençmiş onuda sigarayı bırakınca anladım :) evli çiftlerden biri sigara içip diğeri içmiyorsa vay onun haline hergün bu iğrenç kokuyla uyuyup uyanmak berbattır herhalde

daha önce zyban la bırakmayı denedim. 2 aylığına bırakmıştım.ben de Night Blue hayranı ve içicisiydim.son 3 yıldır onu içiyordum. ama 1 ay önce nereye kadar dedim kendi kendime. üşüttüm. hasta oldum..öksürükten ciğerlerim yerinden çıkacak zannettim....sigara daha da beter etti beni. sonra düzelir gibi oldum. hemen sigarayı bıraktım. ilaçsız hemde.bugün 1 ay doldu.aklıma gelmiyor değil.her aklıma geldiğinde başka şeyler düşünüyorum veya yapıyorum.66 yaşındaki babamda bıraktı. o bende bir hafta önde gidiyor. Allah beni ve diğer tiryakileri bu illetten kurtarsın ve muhafaza etsin...

bu şekilde itiraf yapmanız gerçekten süper... çoğu insan sigarayı bırakır ancak bu tarz bir yazıyı ancak bıraktıktan sonra yazabilir... inşallah başarılı olursunuz ancak unutmayın iş sadece siz de bitiyor... hele de çocuğunuz varsa onu düşünün... bu yazıya yazabilen birine çok etkisi olur eminim

azaltarak bırakmayı denemiştim vakti zamanında olmamıştı.
3 hafta önce birden bire bırakacağım dedim. Daha ağzıma sürmedim. eşik süresi ne kadar bilmiyorum ama artık canım dahi içmek istemiyor. kokusunu alınca biraz hoş geliyor ama, zamanla tiksinme aşaması da oluyormuş, henüz tatmasam da :)

başlama sebebimi ve zamanını düşünerek, kökünden sildim

İnşaallah herkes bırakır.

Biz sevdiğimizi 1 liraya bırakmayız . :P (lark 5.5TL şimdi 6.5 TL)

Şaka şaka keşke bende bırakabilsem.

Parliament Night Blue candır... Sigara ise bırakılabilecek bir şey değildir. Sigara başlanmayacak bir şeydir. Bu nedenle bıraktırmaya yönelik girişimler yerine başlatmamaya yönelik girişimler daha etkili olacaktır. Yani önleyici hizmet lazım.
Sigarayı bıraktıktan sonra yıllar geçse bile o sigara içme isteği insanda bir şekilde var oluyor. İçinizde asla ölmeyen, bir gün uyanmak için bekleyen bir canavar var sanki. 3 gün içmesem bırakırım, 3 ay içmesem bırakırım, 3 yıl içmesem bırakırım gibi bir durum söz konusu değil maalesef. Sigarayı bırakan kişi tekrar başlamamak için ölünceye kadar mücadele etmek zorunda.

yadigartbaykal' Alıntı:
öyle bir bahsetmişsiniz ki başlayasım geldi :)
:)
Aman hocam. Yoksa siz de benim gibi forumlara düşer çare ararsınız:) Hastayım ben. Siz de mi hasta olmak istiyorsunuz?

unknownrealmman' Alıntı:
Parliament Night Blue candır... Sigara ise bırakılabilecek bir şey değildir. Sigara başlanmayacak bir şeydir. Bu nedenle bıraktırmaya yönelik girişimler yerine başlatmamaya yönelik girişimler daha etkili olacaktır. Yani önleyici hizmet lazım.
Sigarayı bıraktıktan sonra yıllar geçse bile o sigara içme isteği insanda bir şekilde var oluyor. İçinizde asla ölmeyen, bir gün uyanmak için bekleyen bir canavar var sanki. 3 gün içmesem bırakırım, 3 ay içmesem bırakırım, 3 yıl içmesem bırakırım gibi bir durum söz konusu değil maalesef. Sigarayı bırakan kişi tekrar başlamamak için ölünceye kadar mücadele etmek zorunda.

Night Blue' yu seven ne kadar çok kişi varmış:)

Arkadaşlar sanırım yanlış anlaşılma oldu. Night blue' yu övmek ya da reklamını yapmak için değil, o cafcaflı paketin içindeki zehrin bizi nasıl zehirlediğini, çaresiz bıraktığını, esir aldığını anlatmak için yazdım ben. Şimdi night blue satışlarında patlamaya sebebiyet vermeyeyim :D

Kız : Sigara içiyo musun ?
Erkek : Evet
Kız : Günde kaç paket ?
Erkek : 3
Kız : Bir paketin fiyatı nedir peki ?
Erkek : 5 tl
Kız : Kaç senedir içiyosun ?
Erkek : 15
Kız : Günde 3 paket içiyorsan bir paket 5 tl olduğuna göre ayda 45o tl, yılda 5.4oo tl, 15 senede 81.ooo tl yapıyo. 15 sene o parayı sigaraya vermeseydin ve biriktirseydin kendine BMW alabilirdin.
Erkek : Hm.. Peki sen içiyor musun?
... Kız : Hayır
Erkek : O zaman söylesene. Senin BMW nerde...

umarım bir gün herkez sigarayı bırakır

El-Aziz' Alıntı:
Arkadaşlar sanırım yanlış anlaşılma oldu. Night blue' yu övmek ya da reklamını yapmak için değil, o cafcaflı paketin içindeki zehrin bizi nasıl zehirlediğini, çaresiz bıraktığını, esir aldığını anlatmak için yazdım ben. Şimdi night blue satışlarında patlamaya sebebiyet vermeyeyim :D

Televizyondaki sigara ve alkol sahnelerine RTÜK tarafından uygulanan sansür tartışma konusu olmaya devam ederken, ailesiyle birlikte televizyon izlediği esnada yanlışlıkla mozaiklenmemiş bir sigara sahnesine şahit olan ilköğretim 3. sınıf öğrencisi Ersin Özbükey'in o günden itibaren günde 1 pakete yakın sigara içmeye başlaması, RTÜK'ün söz konusu uygulamasını eleştirenlere adeta anlamlı bir yanıt oldu.
Önceki hafta televizyonda yayınlanan, sinemanın klasiklerinden Casablanca'yı ailesiyle birlikte izleyen ilköğretim 3. sınıf öğrencisi Ersin Özbükey (8), mozaiklenmemiş bir sigara sahnesi yüzünden neredeyse anında sigara tiryakisi oldu. Özbükey'in ailesi, bu sabah düzenledikleri basın toplantısında filmin yayınlandığı kanalı mahkemeye vereceklerini belirtirlerken, tepkilerini şu sözlerle dile getirdiler:
"Hep birlikte oturmuş televizyon izliyorduk. İşte bu filme denk geldik. Gelmez olaydık! Filmi açtığımız gibi bir baktık sigara içen bir adam! Ersin'imiz gözlerini kocaman açmış bakıyor. Haklı da çocuk, hayatında ilk kez sigara içen birini gördü. Ne yapacağımızı şaşırdık tabi. Hemen kanalı değiştirdik ama artık iş işten geçmişti. O 30 saniyelik görüntü yetti evladımıza. O zamandan beri günde 1 paket içiyor, ne yaptıysak vazgeçiremedik."
"Paket Taşımıyorum!"
Ailesinin açıklamasının tersine paket almaya harçlığının yetmediğini söyleyen küçük Ersin, "Bizim okulun ordaki büfede dal satılıyor, onlardan alıyorum. Arada yolsuz kalırsam da arkadaşlardan falan otlanıyorum." açıklamasında bulundu. Sigaranın zararlarından haberi olup olmadığı sorulan Ersin "Kötü bir şey olsa filmlerdeki ünlüler de içmezdi" derken, anne ve baba Özbükey kafalarını sallayarak "İşte çocuk kafası böyle çalışıyor. Ne diyelim şimdi, gerizekalı desen o da değil." şeklinde tepki gösterdiler.
Ya Uyuşturucu Sahnesi Unutulsaydı?
Bir haftadır korkudan televizyon izleyemediklerini belirten Özbükey çifti, çocuklarının geleceği adına besledikleri endişeleri de şu sözlerle dile getirdiler: "Biz şimdi nasıl bu çocuk yanımızdayken televizyon seyredelim? Hayır mesela yarın bir baktık karşımızda birisi uyuşturucu kullanıyor. Çocuk bu sonuçta, her gördüğünü istiyor. Biz tabi kanal kadar filmin yönetmenine de kızgınız. Kendisinden de bundan sonra film çekerken daha duyarlı olmasını rica ediyoruz."
Kanal geri adım atmıyor
Olayın basına yansımasının ardından sıkıntılı günler geçiren televizyon kanalı ise bu sabah yaptığı bir açıklamayla sessizliğini bozdu. Kanaldan yapılan açıklamada, küçük Ersin'in sigaraya başlaması yüzünden duyulan üzüntü dile getirilirken, "Elbette böyle bir şeye vesile olmak istemezdik ama bize sanki çocuk da sigara içmek için bahane arıyormuş gibi geldi, günahı boynuna tabi, bilemeyiz..." denildi. Ailenin aşırı tepkisi nedeniyle zor duruma düştüklerini de belirten kanal yetkilileri "Tamam mozaik olayını atlamış olabiliriz ama oraya kocaman RTÜK işaretini koyduk +13 diye. Ersin'in yaşı +13 mü? Hayır 8. Peki 8, 13'den büyük mü? 8, 13'den küçüktür. Önce matematik öğrensinler!" sözleriyle, her şeye rağmen geri adım atmaya niyetli olmadıklarını da gözler önüne serdiler.

Zaytung

şu sigarayı defalarca bıraktım yine başladım.en son dün bıraktım bu gün orucum akşam inşallah içmem hazırda LM bir paket açılmış beni bekliyor artık akşam olunca duruma bakarım,içsem dahi sigarayı yarısına kadar içtikten sonra ciğerim almıyor bunalıyorum fakat yemekten sonraları tekrar canım istiyor ne tam bıraktım ne bırakamadım vesselam

17.12.2010 cuma günü bıraktım.

öncesinde defalarca bırakmayı denedim. bırakamam hissi o kadar fazlaydı ki bir türlü olmuyordu. 10 gün içmesem ağzımda yaralardan çıkıyordu. sigara içmeden de bu yaralar geçmiyordu. sigarasız hayatı aklım almıyordu.

planımı yaptım cuma günü okuldan sonra memlekete gidecektim orada sigara için kimse yoktu. o yüzden 3 gün sigara kokusu burnuma vurmazdı. sigarayı bırakınca nikotin eksikliğinden ağzımda yaralar çıkıyordu. birkaç kutu nikotin sakızı aldım. ilk bir ay sigara içen arkadaşların yanında fazla durmadım.

sonra her yeni yaptığım şeyde eziyet gibi sigarasızlık vurdu. mangala git sonra içeme. denize karşı otur içeme, çay bahçesinde otur içeme ramazanda yemekte sonra içeme vb. tam bir sene rüyalarıma girdi. (sigarayı bir keyifle içiyorum ama ne keyif. sonrada tüh diyorum ya kaç aydır içmemiştim yine içtim. pişmanlık duygusuyla uyanıyordum.)

şu an iki yıl bitti. bazen sanki hiç içmemiş gibi kokusundan nefret ediyorum. bazende sanki 10 dakika önce içmişim gibi kokuyor. tabii bu 1-2 ayda bir oluyor.

bu saatten sonra bu kadar para verip sağlığımla oynamam sanırım. yani inşallah

nosTRa' Alıntı:
El-Aziz' Alıntı:

Televizyondaki sigara ve alkol sahnelerine RTÜK tarafından uygulanan sansür tartışma konusu olmaya devam ederken, ailesiyle birlikte televizyon izlediği esnada yanlışlıkla mozaiklenmemiş bir sigara sahnesine şahit olan ilköğretim 3. sınıf öğrencisi Ersin Özbükey'in o günden itibaren günde 1 pakete yakın sigara içmeye başlaması, RTÜK'ün söz konusu uygulamasını eleştirenlere adeta anlamlı bir yanıt oldu.
Önceki hafta televizyonda yayınlanan, sinemanın klasiklerinden Casablanca'yı ailesiyle birlikte izleyen ilköğretim 3. sınıf öğrencisi Ersin Özbükey (8), mozaiklenmemiş bir sigara sahnesi yüzünden neredeyse anında sigara tiryakisi oldu. Özbükey'in ailesi, bu sabah düzenledikleri basın toplantısında filmin yayınlandığı kanalı mahkemeye vereceklerini belirtirlerken, tepkilerini şu sözlerle dile getirdiler:
"Hep birlikte oturmuş televizyon izliyorduk. İşte bu filme denk geldik. Gelmez olaydık! Filmi açtığımız gibi bir baktık sigara içen bir adam! Ersin'imiz gözlerini kocaman açmış bakıyor. Haklı da çocuk, hayatında ilk kez sigara içen birini gördü. Ne yapacağımızı şaşırdık tabi. Hemen kanalı değiştirdik ama artık iş işten geçmişti. O 30 saniyelik görüntü yetti evladımıza. O zamandan beri günde 1 paket içiyor, ne yaptıysak vazgeçiremedik."
"Paket Taşımıyorum!"
Ailesinin açıklamasının tersine paket almaya harçlığının yetmediğini söyleyen küçük Ersin, "Bizim okulun ordaki büfede dal satılıyor, onlardan alıyorum. Arada yolsuz kalırsam da arkadaşlardan falan otlanıyorum." açıklamasında bulundu. Sigaranın zararlarından haberi olup olmadığı sorulan Ersin "Kötü bir şey olsa filmlerdeki ünlüler de içmezdi" derken, anne ve baba Özbükey kafalarını sallayarak "İşte çocuk kafası böyle çalışıyor. Ne diyelim şimdi, gerizekalı desen o da değil." şeklinde tepki gösterdiler.
Ya Uyuşturucu Sahnesi Unutulsaydı?
Bir haftadır korkudan televizyon izleyemediklerini belirten Özbükey çifti, çocuklarının geleceği adına besledikleri endişeleri de şu sözlerle dile getirdiler: "Biz şimdi nasıl bu çocuk yanımızdayken televizyon seyredelim? Hayır mesela yarın bir baktık karşımızda birisi uyuşturucu kullanıyor. Çocuk bu sonuçta, her gördüğünü istiyor. Biz tabi kanal kadar filmin yönetmenine de kızgınız. Kendisinden de bundan sonra film çekerken daha duyarlı olmasını rica ediyoruz."
Kanal geri adım atmıyor
Olayın basına yansımasının ardından sıkıntılı günler geçiren televizyon kanalı ise bu sabah yaptığı bir açıklamayla sessizliğini bozdu. Kanaldan yapılan açıklamada, küçük Ersin'in sigaraya başlaması yüzünden duyulan üzüntü dile getirilirken, "Elbette böyle bir şeye vesile olmak istemezdik ama bize sanki çocuk da sigara içmek için bahane arıyormuş gibi geldi, günahı boynuna tabi, bilemeyiz..." denildi. Ailenin aşırı tepkisi nedeniyle zor duruma düştüklerini de belirten kanal yetkilileri "Tamam mozaik olayını atlamış olabiliriz ama oraya kocaman RTÜK işaretini koyduk +13 diye. Ersin'in yaşı +13 mü? Hayır 8. Peki 8, 13'den büyük mü? 8, 13'den küçüktür. Önce matematik öğrensinler!" sözleriyle, her şeye rağmen geri adım atmaya niyetli olmadıklarını da gözler önüne serdiler.

Zaytung

Hocam çok güzel bir şeye deyinmişsiniz.
Çok çok iyi hatırlıyorum. En fazla 6 yaşlarındayım. Annem evi temizliyor ben de tv izliyorum. Bir Türk filmi...Adını ve kimlerin oynadığını hatırlamıyorum.

Filmdeki hayat kadını baş parmağının uzun kemiğinin yanına beyaz bir toz döküp burnuna çekiyor ve kendinden geçiyor... Daha sonra bende mutfakta kapının arkasındaki un çuvalından bir kaşık kadar un alıp, parmağımın aynı yerine koyarak burnuma çekiyorum ve saatlerce hapşırıyorum...

RTÜK alkol, uyuşturucu ve sigaranın alenen gösterilip reklam yapılmasını yasaklamakla çok güzel birşey yaptı.

Allah yardımcın olsun. inannırsan ve istiyorsan başarırsın.

hocam bu arada şu kitabın pdfsini paylaşabilirmisin acaba.

BBNET
Geri