Kılık kıyafet serbestisinin ilk adımı hayata geçiyor

Kodla Büyü

*cem62*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
12 Eylül Darbesi’nden sonra yürürlüğe giren kravat takma zorunluluğu öğretmen ve öğrencilerin isteğiyle kaldırılıyor. Türkiye’de okulların geneline yayılması amaçlanan yeni bir uygulamaya göre, öğrencilerin kravat takma zorunluluğu olmayacak. Çalışma, öğretmenlerin görüşü doğrultusunda şekillendirildi. Öğretmenler, kravatın artık bir formaliteye döndüğü, kravatların gevşek bırakılarak daha saygısız bir görüntü oluştuğunu belirttiler. Ayrıca kravatlarla yapılan el şakalarının şiddete dönüştüğü gibi konularda sıkıntılar dile getirildi. Hem öğretmenlerden hem öğrencilerden aynı talep gelince Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti.Milli Eğitim Bakanlığı önümüzdeki eğitim döneminden itibaren okullarda öğrencilerin mecburi olarak kravat takılmasını öngören şartı kaldırmak için çalışma başlattı. Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre, yasağın güvenlik, görüntü ve sağlık gerekçeleriyle uygulanması gerektiği belirtildi.

http://www.stargazete.com/guncel/bu-hab ... 426951.htm

saçımı uzatıp, top sakal bırakarak, kot pantolon ve spor ayakkabı ile gitmek istiyorum bende okula.

cagdas' Alıntı:
saçımı uzatıp, top sakal bırakarak, kot pantolon ve spor ayakkabı ile gitmek istiyorum bende okula.
bu kadarı olur mu onu bilemiyorum ama en azından şu takım elise gömlek kravat giyme şartı kalksa

Bu temennilerinizin hepsi eğer yeni anayasa yapılabilirse hayata geçiyor arkadaşlar. Yeni anayasa ile devlet memurları saç sakal ve kıyafet konusunda serbest olacak...

ozgurel' Alıntı:
Bu temennilerinizin hepsi eğer yeni anayasa yapılabilirse hayata geçiyor arkadaşlar. Yeni anayasa ile devlet memurları saç sakal ve kıyafet konusunda serbest olacak...
serbest olamaz hocam. serbest demek, sınır koymamak demek. sınır koyulmazsa ortaya çıkacak manzaralar çok kötü olur. yeni anayasada da mutlaka bir sınır olacaktır. sınır oluıncada serbest diyemeyiz.

yeni anayasaya göre serbest olacağını nereden biliyosun hocam? taslak yok bildiğim kadarıyla ya da taslak var da bizlerin haberi yok...
saç sakal olayı gayet sündürülerek kötü emellere alet olabilir ama kıyafet konusunda şu takım elbisenin artık kaldırılması gerek. çok kullanışsız ve pahalı bir kıyafet.

Sınır olunca serbest diyemeyiz haklısınız ama; takım elbise ve saç sakal zorunluluğu olmaması zaten serbestliğin kendisi oluyor...

biz okul olarak uygulamaya başladık bile.Şimdilik sadece cuma günlerini kapsıyor ama öğrenciler cuma günü serbest bir şekilde istedikleri kıyafetle okula gelebiliyorlar,durumdan bizde öğrencilerde gayet memnun,darısı biz öğretmenlerin başına...

Öğrenci için de öğretmen için de kalksın. Öğretmen öğrencinin giyiminden, saçından, sakalından sorumlu olmasın. Ne bu arkadaş. Saç sakala karış diyorlar, sonra da asabi öğretmen tipi toplumun belleğine kazınıyor. Öğretmenin işi SADECE ÖĞRETİM OLMALI.

ozgurel' Alıntı:

referanduma evet diyince de TOPLU SÖZLEŞME HAKKI OLACAKTI memurların;o ne oldu hocam????YALAN OLDU!!!nisana ayına bile zam oranımız belli olmadan 1 KURUŞ ZAMA ALAMADAN GİRECEĞİZ...bu hükümetin size bana verdiği değer de BU KADAR İŞTE...ve yeni anayasa da hükümete paralel düşünen GÜÇLÜ insanların işine gelecek şekilde hazırlanacaktır;muhalefet adına kalan son damlacıkları da ezip geçecektir...o yüzden inşallah bu hükümet döneminde yeni anayasa falan ÇIKMAZ..

Bence tam olarakda serbest olması sakıncalı yani belirli sınırlamalar getirilerek gevşetilmeli kılık kıyafet yönetmeliği.Meseka takım kravet kalkıp yerine kazak tişört keten veya kot pantalon gelebilir ama tamamen serbest olursa yırtık kotlar sonra yazzın kapri şortlar bayanlarda peçeli veya tam aksine süper mini iş çığrından çıkar yani bu yüzden bir sınırlama olmasında da fayda var.

cefecan' Alıntı:
Bence tam olarakda serbest olması sakıncalı yani belirli sınırlamalar getirilerek gevşetilmeli kılık kıyafet yönetmeliği.Meseka takım kravet kalkıp yerine kazak tişört keten veya kot pantalon gelebilir ama tamamen serbest olursa yırtık kotlar sonra yazzın kapri şortlar bayanlarda peçeli veya tam aksine süper mini iş çığrından çıkar yani bu yüzden bir sınırlama olmasında da fayda var.

Ben de serbestliğin ölçülü olması gerektiğini düşünüyorum.Ama öğrenciler üniformaya devam etmeli.

kravatsız takım elbise kurtlar vadisindeki elemanlar gibi görünmemize neden olacak. Kravat ya hiç kalkmasın ya da takım elbise tamamen kalksın.

yerinde bir karar bence..lisede görev yapıyorum, bizde artık sweet t-shirt giyiyorlar..gömlek+kravat ikilisinden çok daha iyi :+1:

bu haberi sabah okumuştum sakal dışında herşey serbest kalması taraftarıyım bende, sakal olayıda olacaksa belli bir sınır getirilmeli haftada bir yada pazartesi traşlı gelinse bile yeter, çünkü kendimden biliyorum birkaç hafta kesmediğimde çok fena oluyor :mrgreen: öğrenci olsam korkardım kendimden...

Büyüklerimiz her fırsatta özgür düşünen belirli bir kalıba sokulmadan yetişmiş öğrenciler istiyoruz diyorlar. O zaman öncelikle o çocukları eğitecek olan öğretmenleri devletin kalıplarından sınırlamalarından kurtarmak gerekiyor. Bence öğretmenler içinde kıyafet serbestliği olması lazım. Tabi bunu anca rüyamızda görürüz bence.

*cem62*' Alıntı:
12 Eylül Darbesi’nden sonra yürürlüğe giren kravat takma zorunluluğu öğretmen ve öğrencilerin isteğiyle kaldırılıyor. Türkiye’de okulların geneline yayılması amaçlanan yeni bir uygulamaya göre, öğrencilerin kravat takma zorunluluğu olmayacak. Çalışma, öğretmenlerin görüşü doğrultusunda şekillendirildi. Öğretmenler, kravatın artık bir formaliteye döndüğü, kravatların gevşek bırakılarak daha saygısız bir görüntü oluştuğunu belirttiler. Ayrıca kravatlarla yapılan el şakalarının şiddete dönüştüğü gibi konularda sıkıntılar dile getirildi. Hem öğretmenlerden hem öğrencilerden aynı talep gelince Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçti.Milli Eğitim Bakanlığı önümüzdeki eğitim döneminden itibaren okullarda öğrencilerin mecburi olarak kravat takılmasını öngören şartı kaldırmak için çalışma başlattı. Bakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre, yasağın güvenlik, görüntü ve sağlık gerekçeleriyle uygulanması gerektiği belirtildi.

http://www.stargazete.com/guncel/bu-hab ... 426951.htm

amin takım elbise şartıda kalkar umarım

Eğitimde herşeyi hallettik,bir kılık kıyafet kaldıydı.
Öğretmenlerden gelen yoğun talepmiş;eşit işe eşit ücrette hiç talepte bulunmadık sanki.

Ben bu milleti de yönetenleri de anlamıyorum.Zannediliyor ki böyle ufak tefek şeylerle uğraşınca herşey düzelecek.Eğitimde fırsat eşitliğini sağlayamadıktan,öğretmenin özlük haklarını,maddi olanaklarını düzeltip kendilerini geliştirmelerini garantiye alamadıktan sonra,okullarda fiziki altyapıyı düzeltemedikten sonra kravatı kaldırsan ne olur kaldırmasan hatta iki kravat daha taksak ne olur?
Sıkıyorsa gel eğitim sistemini düzelt de çağdaş,düşünen,okuyan,okuduğunu anlayabilen bir nesil yetiştir.Öyle her sene iki üç tane sistem değiştirip hem sistemi hem bir nesli çöpe atmak değil.
Kurtla güreşmeyi göze alamayan postunu dövermiş,bizde bu akıl oldukça daha çok postlar döveriz.

öğretmene yakışır olduğun sürece

hatta yakıştığı sürece herşey giyilebilmeli..

BBNET
Geri