Kış lastiklerini çıkardınız mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan miraz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

miraz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Havalar ısınmaya başladı, kış lastiklerini çıkarmanın vakti geldi mi acaba?

gece sıcaklığı 7 derecenin üstüne çıkınca... yağmurda da güzel oluyor :)

Ben geçen hafta çıkartım artık 23-25 dereceleri görüyoruz. Yazlıklarda fena değil yağmurda da onada güvenerek çıkartım tabi

Benim aracın lastikleri hep kışlık takılı, yazın da kışın da. Hafif bozuk yollarda hırıltı yapması haricinde bir kusuru yok.

ya bu hafta sonu karsa samsun trabzon erzurum yaptım yola güvenemedim.Gidip gelene kadar fıstık gibi yollarda tekerden gelen o patırtı sesı öldürdü beni o yüzden şehir dışına cıkma planım yok bugün ilk işim değiştirmek oldu

artık kar yağmaz heralde :?
hafta sonu bende çıkaracağım sıkıldım artık uğultudan

ben de 10-15 güne kadar yeni yazlıklar alacam, bi 15 gün daha gitsin bakalım...

Kışlıkları yazında kullanacam... Bundan öncede hep öyle yaptım... 2 yılda 40000 km yapıp değiştiriyorum.

bitlis tatvanda görev yapıyorum. dün değiştirdim lastikleri. 4 lastik balans 30tl...

izmitlii' Alıntı:
sert_hard' Alıntı:
Benim aracın lastikleri hep kışlık takılı, yazın da kışın da. Hafif bozuk yollarda hırıltı yapması haricinde bir kusuru yok.

benim de aynı...
Bilerek mi yapıyorsunuz yoksa bilmeyerek bilmiyorum ama yaptığınız şey doğru değil. Yazın aşırı yakıt tüketimine neden olur fazladan kar edeceğim diye yazın dünyanın parasını yakıta veriyorsunuz. :)

Yazın kış kalstiklerini kullanmak aşırı yakıt sarfiyatına sebep olur ayrıca aracınızı çok yorar. Ben çıkaralı 1 ay oldu :)

Kış lastikleri yakıt tüketimini artırır mı?

Kış lastikleri hakkında da yanlış bilinen bazı özellikler var. Sürekli kar ve buzla kaplı yolları olan bölgelerde yaşamıyorsanız, kış lastiği kullanmanın bir anlamı olmaz; Yeterli diş derinliğine sahip oldukları sürece, yeni yaz lastikleri tüm kış koşulları için yeterlidir; Kış lastiğinin performansı diş derinliğine bağlı değildir; Kış lastiklerinin nasıl ve hangi sıraya göre takıldığı önemli değildir; Kış lastikleri yüksek hızlarda çok iyi performans göstermez; Kış lastikleri konforsuz bir sürüşe neden olur; Kış lastikleri aracın yakıt tüketimini artırır gibi söylemler pek gerçekçi değildir.

şimdi ben yaz kış kışlık lastikleri çıkarmıyorum.

ayrıca aşırı yakıt tüketimi derken ne kadar mesela, bir oran verebilir misiniz?

ben binde 2 arttırır diye duymuştum,

mesela ben full depoyla şehir içi 600 km gidiyorum ortalama;
şimdi yazlık lastik alırsam mesela size göre ne kadar gideceğim?

aydınlatan olursa sevinirim.

İki gün önce çıkarttım. Lastikçi her zaman çöp poşetine koy ağzını kapat diyordu bu sefer streç filme sar sakla dedi :) seneye buzdolabına kaldırmazsak iyi

MuratAKAR' Alıntı:
İki gün önce çıkarttım. Lastikçi her zaman çöp poşetine koy ağzını kapat diyordu bu sefer streç filme sar sakla dedi :) seneye buzdolabına kaldırmazsak iyi
:puhaha:

evet bu hafta.. 4 kışlık çıkarttım 4 yazlık taktırdım..

rot baslans jantlarda eğiklik vardı onu düzelttiler boyadılar 85 tl tuttu..

her yıl 4 lastiği 2 kere değiştiriyorum 50 tl tutuyor.. 1 jant 35 tl miş..

4 tane jant alıp sadece tekeri değiştirsem daha ucuz olur.. jantlar bedavaya gelir balansıda bozulmaz.

değiştirmekte fayda var hocam havalar ısındı ben de değiştirecem bu hafta

Gerçekten yakıt sarfiyatını artırıyormu yazın bu havalarda kışlık lastikler acaba ?

20 gün oldu çıkarttım yakıtı arttırıyor ve yolda aşırı ses yapıyor fazla dayanamadım ve bu yıl kar düşmesi afyon emirdağa:)

ısrarlarınıza dayanamadım, sipariş verdim.

n11.com duymuşunuzdur. pirelli cinturato p1 tanesi 110 lira 2013 yapımı ücretsiz kargo. tavsiye ederim.

hafta sonu bende yazlıkları taktırdım ama pişman oldum yazlıklar baya kabakmış :? arabayı satacağım için yeni lastikte almak istemedim keşke kışlıklar kalssaydı diyorum

BBNET
Geri