Kodla Büyü

atakom

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
1,264
EGM'nin yayımladığı genelgeyle kış lastiği 54 ilde zorunlu hale geldi. Bence tam yerinde bir uygulama
 
Faiz lobisinden sonra lastik lobiside duyduk. Antalyada kis lastigine ne gerek var. Ancak ankarada olmazsa olmaz. Arkadasinda dedigi gibi insan antalyadan ankara 1 günlüğüne gelse ceza mi yiyecek. 1 gun için lastik mi alacak. Ilginc
 
orlin' Alıntı:
il listesini netten aradım bulamadım.hangi iller bilen varmı

hocam galiba tüm illerde ticarilere zorunlu oldu, diğer araçların durumları ise valiliklere bırakıldı diye duydum ben. liste falan da göremedim, sanırım tv den bir haberi duyurmuş hocamız.
 
Ekipler kış lastiği kontrolü yapsalar bile ceza yazamazlar, çünkü çıkan kanunda ticari ve toplu taşıma araçlarına zorunlu. Hususi araçlara zorunlu olduğuna dair kanun henüz çıkmadı.
 
Ne yapacaklarını şaşırdılar ya!

Yeni ehliyette geliyor. Hadi bakalım daha neler göreceğiz.
 
kar yağan illerden Sinop, Trabzon, Rize, Ordu, Giresun, Balıkesir, Siirt, Bingöl gibi iller listede yokken kar yağmayan Manisa listede var.
 
Bu duyuru kış lastiği zorunlu demek değil, Kış lastiğin yoksa -7 derecenin altında trafiğe çıkma demek. Geçen haberlerde bolu dağına kış lastiği olmayan araçlar sokulmuyordu. Bırakın hususiyi ticariye bile ceza kesmiyorlardı. Sadece geri döndürüyorlardı. Amaç ceza kesmek değil. Olağan kazaları ve yolda kalmaları engellemek. Olağan dışı bir soğuk felaket olmadıktan sonra tavsiyeden öteye gideceğini zannetmiyorum.
 
yuh ya tekirdağ da var listede..her yer kara kış altındayken buraya zerre kadar kar yağmıyor, hava günlük güneşlik neyin kontrolü bu arkadaş yaaa!!!
 
Biri hayrına şu genelgenin adresini verse, kurumlara bakıyorum ara bolumu var genelge yazıyorum bulamadım diyor, herhalde göstermelik ara...Bu arada konyada var listede.Konya merkez ve taşrada kış lastiği hususi otolar için zorunlu mu?Hani olaki yola çıkarız ceza yemeyelim...
 
Arkadaşlar kış lastiği yüzünden ceza yiyen var mı aranızda.
Ben emniyete gittim bana yazıyı gösterdiler rastgele bir yazı uygulama yapın olmayan arabaları şu kadar ceza yazın diyor ve bir maddede otomobillerede uygulama yapın yazıyor. EEEE dedim kanunda a sınıfı yetki belgesine sahip otomobil diyor dedim ""bize gelen yazı böyle dediler" bu kanuna aykırı değil mi sizce deyince bize yazı gönderildi biz uygularız diyorlar bende egm bilgi edinmeye mail attım gelen cevapta bildiğimiz eski kanun bunlar neye göre uygulama yapıyorlar.
08/11/2012 tarih ve 28461 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller ile Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmeliğin altıncı maddesinin birinci fıkrasının (j) bendi ile yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçlara getirilmiş olan her yılın 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanma zorunluluğu getirilmiş olup uygulamaya ilişkin detaylar Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün 27/11/2012 tarihli Genelgesi ile ayrıntılı olarak izah edilmiştir.

Bu kapsamda; ülkemizde tescil edilmiş olsun veya olmasın şehirlerarası karayollarında seyreden tüm kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet türü araçlar ile Karayolu Taşıma Yönetmeliği uyarınca “A” türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerde her yılın 1 Aralık ile takip eden yılın 1 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemde kış lastiği kullanılması zorunluluğu getirilmiştir.

Bilgilerinize rica eder, iyi günler dileriz.
 
offf yaa valla sinirlerim bozuluyo arabayı satıcam zaten bi de lastik mi alıcam şimdi :(((
 
manisa ne alaka yaw.yağarsa 10 yılda bir yağan kar için kış lastiğimi takacaz.vatandaşı nasıl soyacaklarını şaşırdılar
 
İLGİ : 26/12/2013 tarihli başvurunuz.

İlgide kayıtlı başvurunuz incelenmiş olup, konu ile ilgili olarak www.kugm.gov.tr adresinden ilgili genelgeye ulaşabileceğiniz gibi ayrıca kış lastiği kullanımı ilgili diğer sorularınız için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına başvurmanız halinde tarafınıza detaylı bilgi verilecektir. Ayrıca şu aşamada hususi otomobillerde kış lastiği kullanma zorunluluğu bulunmamaktadır.

Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte karayolunda araçların kayması sonucu trafik kazaları meydana geldiği bu kazalar sonucu ölüm ve yaralanmaların yanı sıra trafiğin sıkışıklığı ve zaman zaman da karayolunun trafiğe kapandığı görülmektedir.

Yol kullanıcılarının soğuk hava şartlarında, karlı ve buzlu yollarda güvenli bir trafik ortamında seyahat edebilmeleri sağlamak ve lastik kaynaklı trafik kazalarını ve trafik kazası neticesi ölüm ve yaralanmaları en aza indirmek amacıyla,

Karayolları Trafik Kanununa göre lastik denetimi yapılmaktadır. Özellikle kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs ve kamyonet başta olmak üzere tüm araçların lastikleri kontrol edilmekte ve mevzuat hükümlerine aykırı lastik kullananlara 77 TL trafik idari para cezası uygulanmakta, sürücülere lastiklerini yenilemeleri için 7 güne kadar izin verilmektedir. İzin verildiği halde 7 gün lastiklerini yenilemeyen araçlar 2. Kez yakalandığında trafik men edilmektir.

Bilgilerinize rica eder iyi günler dileriz.

EGM den gelen cevap
 
Geri
Üst